Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Ja sam izvor svih duhovnih i materijalnih svjetova. Sve izvire iz Mene. Mudre osobe koje to savršeno dobro znaju služe Me s predanošću i obožavaju Me svim srcem.
-- Bhagavad-gita 10.8 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Pet, 17.12.10. 05:18
 

Serijal "Osvrti na sveta učenja" - NOVO! Osvrt na sveta učenja V

 
Pet dijela...
 
 

OSVRTI NA SVETA UČENJA I:

Sri Siksastaka

Sri Siksastaka, rijedak je i povjerljiv niz od osam kratkih molitava – no iako kratki ovi stihovi imaju snagu da promjene vaš život vodeći vas od najosnovnijih razina duhovne spoznaje do onih najuzvišenijih. Ove molitve sadrže neograničenu količinu misterija, tajni i znanja, pružajući nam sam izvor duhovne snage i spoznaja, te praktični način primjene ove bezvremene duhovne poruke koja će življenjem nesumnjivo uzdići našu svjesnost.

185 stranica, rječnik, meki uvez, cijena 65 kn


 

 

 

OSVRTI NA SVETA UČENJA II:

Madhurya Kadambini

Madhurya Kadambini objašnjava niz od osam stadija koji će iskren i ozbiljan praktikant bhati yoge savladati prije no što stigne do krajnjeg cilja  - čiste ljubavi prema Bogu. Ovdje nam je dan dragocijen zapis stvarnih duhovnih iskustava od početka do kraja bhakta koji su uspješno prošli put što ga je utemeljio Sri Caitanya Mahaprabhu. Za sve one koji hode putem ljubavi prema Bogu ova knjiga je praktičan vodič.

165 stranica, rječnik, meki uvez, cijena 65 kn

 


 

 

OSVRTI NA SVETA UČENJA III:

Harinama Cintamani

Sri Harinama Cintamani je izuzetni dijalog između Svevišnje Božanske Osobe i Njegovog bhakte Haridasa Thakura o moči i učincima Svetog Imena. Duhovni učitelj, Bhakti Tirtha Swami vodi nas korak po korak, baveći se Božjom milošću, samilošću, razumjevanjem te samoispitivanjem, omogučavajući nam da držeći se za ključ Svetog Imena otključamo misterije naših čistih, blistavih kvaliteta.

251 stranica, index, rječnik, meki uvez, cijena 65 kn

 


 

 

OSVRTI NA SVETA UČENJA IV:

Sri Isopanisada

Sri Isopanisada je drevno djelo. Smatra se prvom i najistaknutijom od stotinu osam Upanisada i dio je Yajur Vede. Spada u one svete spise koje sljedbenici vedske tradicije drže da su nastali od samog Boga u vrijeme stvaranja svijeta. Baveći se iskonskim i temeljnim shvačanjem stvarnosti, ovo djelo pruža sažetak suštinskih vedskih učenja i omogučava nam jedinstven uvid u ustroj svemira i naše mjesto u njemu.

283 stranice, rječnik, meki uvez, cijena 65 kn

 

 

 

OSVRTI NA SVETA UČENJA V:

Srila Bhaktisidhantina 64 načela za zajednicu

"Śrīla Bhaktisiddhānta Sarasvatī Thākura osnovao je svoj Gauďīya Math na osnovi šezdeset četiri načela koja predstavljaju savršen i cjelovit temelj duhovnoga društva. Duh te vizije oživio je s nepokolebljivom predanošću misiji svoga duhovnog učitelja A.C. Śrīla Bhaktivedanta Svāmī Prabhupāda. Godine 1965., po uputama koje je četrdeset tri godine ranije dobio od Śrīla Bhaktisiddhānte Sarasvatīja Thākure, Śrīla Prabhupāda putuje na Zapad kako bi osnovao Međunarodno društvo za svjesnost Krsne kao čisto utjelovljenje načela što ih je zagovarao njegov voljeni duhovni učitelj... Bhakti Tīrtha Mahārāja je svoj život oblikovao prema ta šezdeset četiri načela Śrīla Bhaktisiddhānte Sarasvatīja Thākure. Zato je u stanju vješto voditi svijet prema krajnjem cilju života, i ne samo govoreći o njima, već i pokazujući vlastitim primjerom. Svim se srcem molim Krsni da nas Mahārāja još mnogo godina nastavi nadahnjivati svojim dubokim uvidima, samilošću i entuzijazmom". –Bhakti Caru Swāmī, Međunarodni GBC i guru u ISKCON-u

“Neki su mirniji kad izbjegavaju druženje s drugima. Međutim, mi ne želimo samo mir. Želimo spoznaju, a dostizanje spoznaje nije uvijek miran proces. Mir može donijeti neznanje, mir može donijeti poricanje, mir može donijeti samotan život kojim seizbjegava rješavanje problema, ali pravi izazovi nastupaju kad moramo međusobno djelovati s ljudima jer se time provjerava pravi stupanj naše spoznaje.” – Bhakti Tīrtha Swāmī

210 stranica, cijena 65 kn

Knjige možete naručiti na:

Goran Chloupek (Gaura-Sankirtana das)
e-mail: btswami_knjige@yahoo.com
telefon: 091 3490759

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 116 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1814 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::