Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba potpuno svjesna Mene, koja zna da sam vrhovni uživatelj svih žrtvovanja i strogosti, gospodar svih planeta i polubogova te dobročinitelj i dobronamjernik svih živih bića dostiže mir  oslobađajući se patnje uzrokovane materijalnim bijedama.
-- Bhagavad-gita 5.29 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Pon, 23.10.06. 01:51
 

Neki detalji o budućem forumu VVZ

 
Sve dolje napisano još uvijek je u fazi osmišljavanja... ideje, prijedlozi, dobronamjerne kritike... dobrodošli su... što prije to bolje...
 
 

Dragi posjetitelji,

hvala svima koji su se odzvali na prethodnu anketu na portalu koja je eto rezultirala pojačanim naporima da Portal VVZ dobije i svoj forum odjel.

Evo nekih detalja o budućem forumu VVZ-a:

Registracija:

Registracija će zahtijevati odobrenje administratora koji će istu odobriti nakon provjere istitnitosti registracijskih podataka.

Anonimnost:

Svi članovi foruma stajat će iza svojih riječi svojim imenom i prezimenom (i iniciranim imenom ako ga imaju) i svojom slikom (ovo sa slikom je za sada samo ideja-prijedlog). Anonimnosti (skrivanja iza nadimaka) pred drugim članovima foruma neće biti.

Automatska cenzura od strane ostalih članova foruma:

Svaki tekst na forumu biti će podložan ocjenjivanju. Inspirativne tekstove moći ćete pozitivno ocijeniti, a dezinspirativne i uvredljive negativno. Na taj način svaki će član glasovima ostalih članova foruma sakupljati "dobru karmu" i "lošu karmu".

Skupljanje dobre karme rezultirat će napretkom u hijerarhiji članstva (nešto više o tome u posebnom podnaslovu)... a gomilanje loše karme rezultirat će blagim upozorenjima, zatim jakim upozorenjima, privremenim isključenjem ili u konačnici (ako se član ne "popravi") i mogućim trajnim isključenjem s foruma.

Dobra i loša karma (kao i u realnom svijetu) neće se međusobno "prebijati". Mnoštvo njegovih dobro ocijenjenih tekstova neće članu pomoći da ne ispašta "reakcije" za loše ocjene. Jedini način da član poništi lošu karmu biti će taj da prestane na forum slati tekstove s kojima su drugi članovi foruma uvrijeđeni, povrijeđeni, krajnje nezadovoljni... kao i taj da korigira (editira) svoje prethodne uvredljive tekstove tako da članovi povuku svoje loše ocjene.

Ostala cenzura:

Nadam se da će ovo gore dobro funkcionirati i da extra intervencije urednika neće biti potrebne...

Nivoi članstva:

Aktivni članovi neopterećeni lošom karmom vremenom će napredovati u "hijerarhiji članstva" i moći će na forumu sami otvarati nove rubrike i teme poput administratora.

Smiley-i (emotions):

Poput svakog naprednijeg chat ili forum alata niti ovaj neće biti lišen smiley-ja.

U izradi je set vaišnavskih smiley sličica. Velika većina smileya imat će tilake, a uz uobičajene smiley-je biti će dodani i neki nama neophodni poput:

  • "poštovanje"
  • "all glories to Srila Prabhupada"
  • "dandavat"
  • "Hare Krsna"
  • "Haribol"
  • "humble"
  • "too much"
  • "bliss"
  • "prajalpa"
  • "offence"
  • "anyway"
  • ...

Ukoliko imate još koju ideju za extra vaisnavski smiley predložite...

I da... ukoliko netko ima iskustva u obradi sličica (photoshop, gif animator i sl...), ima nešto vremena i entuzijastičan je pomoći oko izrade novih smiley-ja (.gif images) može mi se javiti na mail: deva@pamho.net

Dodatni sadržaji:

Na forumu ćete moći pročitati sve najvažnije odluke LVV-a, HVV-a, Pojedinih vaišnavskih odbora, GBC tijela, pronaći zanimljive skripte, liste sankirtan rezultata u hrvatskoj yatri... itd itd... ima još puno ideja... vidjet ćemo što će se od toga s vremenom ostvariti...

Zatvoreni forumi:

Svaki vaišnavski odbor u hrvatskoj yatri kao i lokalna vaišnavska zajednica po želji moći će otvoriti na forumu svoj vlastiti zatvoreni dio za međusobnu komunikaciju članova odbora / LVV-a. Sve interne odluke odbora / LVV-a biti će na tim zatvorenim forumima trajno pohranjene za jednostavno pregledavanje i upotrebu novim budućim članovima odbora / LVV-a.

Blogovi:

Svaki član formuma moći će na forum u rubriku "blogovi" postaviti svoj blog.

Jezik:

Forum u potpunosti podržava hrvatski jezik. Na forumu će biti i poseban dio namijenjen "englezima".

--------------

Toliko za sada... vjerujem da će biti zanimljivo.

Vaš sluga urednik, Deva d.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 73 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 920 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::