Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko na kraju života napusti svoje tijelo sjećajući se Mene odmah dostiže Moju prirodu. U to nema sumnje.
-- Bhagavad-gita 8.5 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 14.02.08. 20:53
 

Novi važan projekt na Forumu VVZ-a upravo je pokrenut! Updated!

 
Jedan od najvažnijih ciljeva projekta je poboljšati pomalo uspavanu komunikaciju između menadžerskih tijela naše yatre i bhakta općenito.
(Napomena: za pristup forumu potrebna vam je registracija)
 
 

Dragi bhakte,

od nedavno na Forumu VVZ-a (zatvorenom dijelu portala) možete pročitati sve najvažnije dokumente VVZ u RH s donjeg popisa:

Na forum su danas postavljene i slijedeće informacije:

Slijedi uvodni tekst s te rubrike na forumu koji je napisao glavni tajnik VVZ-a Ripuha das:


Poštovani vaišnave,

na zadnjem sastanku Hrvatskog vaišnavskog vijeća (HVV-a / CNC-a), donesena je jednoglasna odluka o osnutku tajništva HVV-a s Ripuha dasom kao glavnim tajnikom.

Osim raznih dužnosti vezanih uz samo poboljšavanje djelovanja HVV-a, važan dio moje nove službe je i poboljšanje i/ili ponovna uspostave bolje komunikacije i protoka informacija između nacionalnog (poglavito) kao i lokalnog managementa sa svim bhaktama naše zajednice.

Sve su ovo poduprli kako HH Bir Krsna das Goswami tako i ostali članovi HVV-a.

Stoga se nadam da ću kao incijator i aktivan suradnik na izgradnji čitavog dosadašnjeg sistema, a koji je upoznat s njegovim funkcioniranjem i implemetaciji istog te trenutačnom situacijom, tu službu moći kvalitetno obaviti na zadovoljstvo sviju, a ponajviše kao doprinos zajedničkom napretku naše yatre.

UVOD

Svi vjerojatno znate ili ste barem nešto čuli o višegodišnjem razvoju organizacijskog sustava naše zajednice, od onog lokalnog do nacionalnog.

Taj posao još nije završen, no njegova će potpuna implementacija svakako ovisiti i o ovom projektu - našoj komunikaciji - razmjeni informacija, prijedloga itd.

NAČIN FUNKCIONIRANJA YATRE

Detalje o ustrojstvu i načinu funkcioniranja hrvatske yatre pročitajte na: http://wwww.forum.vvz.hr/index.php?topic=355.0

PRAVILNICI

Bit će vam predstavljeni svi zakonici - Pravilnici sukladno kojima zajednica i njeni članovi djeluju. Od onih o članstvu, LVV-u, HVV-u do onih koji se i praktično dotiču svakog člana kao što je Pravilnik o žalbi, Pravilnik o harinamu itd.

Pravilnici su u arhivskom obliku objavljeni ovdje:

http://wwww.forum.vvz.hr/index.php?board=41.0,

a na vrhu i dnu svakog pravilnika je direktni link na već kreiranu forumsku temu na kojoj možete ostaviti svoja pitanja/komentare.

IZVJEŠTAJI

Na redovitoj ćete bazi imati prilike čitati izvještaje svih yatri i svih tijela na lokalnoj i nacionalnoj razini. Iako smo jedna yatra (HR) mi prečesto nemamo dovoljno informacija o aktivnostima koje bhakte čine u drugim gradovima, njihovim planovima za budućnost itd.

Izvještaji će u arhivskom obliku biti redovito objavljivani ovdje:

http://wwww.forum.vvz.hr/index.php?board=43.0,

a na vrhu i dnu svakog izvještaja biti će direktni link na već kreiranu forumsku temu na kojoj ćete moći ostaviti svoja pitanja/komentare.

SVRHA PROJEKTA

Sve je to iznimno bitno i potrebno ukoliko želimo da ova yatra ide u svakom pogledu još brže i jače naprijed. Vjerujem da će se i kroz ovakvu komunikaciju stvoriti bolja atmosfera i odnosi među bhaktama, što će svakako pomoći u tom našem zajedničkom cilju.

Ukoliko posjeduju potrebne informacije i odgovore na pitanja, bhakte će moći više cijeniti i poštivati te uopće i razumjeti rad i trud drugih.

Bilo tko, pa tako i bhakte u zajedničkom radu moraju imati međusobno povjerenje. Upravo spomenuti dokumenti rješavaju jedan dio tog problema jer su tamo za svaku službu navedena i prava i obaveze osobe koja ju obavlja. Na taj je način svačiji rad transparentan i može se pratiti od strane pojedinih tijela ili pak vaišnavske javnosti.

Stoga se nadam da će ovaj projekt naići na plodno tlo zajedničke suradnje!

GDJE SVE TO MOŽEMO ČITATI?

Kako je Portal (pre)otvoren za javnost, osim na na PAMHO konferencijama, gore spomenute dokumente ćete sada moći vidjeti i na ovome forumu, zaključanom dijelu Portala.

Objavljeni dokumenti redovito će se i obnavljati (update-irati), tako da uvijek sadrže aktualne podatke.

POSTAVLJANJE PITANJA, DAVANJE KRITIKA, PRIJEDLOGA, POHVALA ITD.

Čim se nešto od gore spomenutog objavi, postojat će na forumu i rubrike gdje će bhakte moći pisati komentare, postavljati pitanja po kojima će ili dobivati direktne odgovore u jasno dogovorenom roku ili će ukoliko to nije moguće, od strane tajnika biti upućivani na prave adrese - točno osobama koje su zadužene za to područje te će onda one dati odgovor.

Vaš tajnik HVV-a
Ripuha das


 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 145 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1321 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::