Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Kao što utjelovljena duša prolazi kroz dječaštvo, mladost i starost, tako i u trenutku smrti prelazi u drugo tijelo. Razboritu osobu ne zbunjuje takva promjena.
-- Bhagavad-gita 2.13 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 03.05.07. 17:44
 

Pismo Sacinandana Swamija bhaktama

 
 
 

Berlin, 23. travanj 2007.

Dragi Bhakte i dragi Prijatelji

Primite moje ponizno poštovanje. Sva slava Srila Prabhupadu

Vrlo mi je teško pisati ovo pismo. Potrebni su mi vaše razumijevanje i podrška.

Nakon mnogo molitve, razmišljanja i savjetovanja, odlučio sam, usprkos svome pretrpanom rasporedu, otići na devetomjesečni odmor, kako bi se u potpunosti posvetio svome prijeko potrebnom, potpunom oporavku.

Dopustite mi da vam objasnim. Nakon uspješne operacije 16. siječnja, pretrpio sam nekoliko infekcija i upala koje su me skoro gurnule preko ruba. Da, bilo je vremena kada sam ozbiljno mislio da sam došao da kraja svoje službe u ovome tijelu. Ono što sam pretrpio rezultiralo je mojom potpunom iscrpljenošću kako mentalnom tako i fizičkom. Odmarao sam se jako malo a često nimalo.

Nakon operacije, stvari su izgledale kao skidanje tapeta sa stare zgradi i spoznaja da se iza njih nalazi trulo drvo, napukli zidovi, insekti koji gmižu amo tamo, itd. Neki od vaš će reći "Predvidjeli smo to."

Moje teško zdravstveno stanje nije osamljen slučaj. Nekolicina moje braće po Bogu također je u sličnoj ili čak i težoj situaciji. Neki su prerano umrli, dok se drugi bore sa kroničnim bolestima. Ova moja bolest posljedica je mog neuravnoteženog načina života.

Na sreću, moj slučaj nije toliko kritičan. Mnogi liječnici i zdravstveni savjetnici koji su me pregledali ustvrdili su da je sa sadašnjeg stajališta potpun oporavak moguć. Međutim, moram se odmarati, uzimati lijekove, vježbati, pridržavati se prehrane, i svega ostalog što je potrebno za oporavak.

Nakon što sam prihvatio prijedlog da se neko vrijeme posvetim oporavku, učinio sam sve što je u mojoj moći kako bi se, početkom travnja, potpuno spreman vratio svojoj uobičajenoj službi. Ali morao sam naučiti da među mnogim stvarima u životu na jednu ne možeš utjecati snagom volje, na zdravlje. Bez obzira koliko se trudio dostizao sam samo četrdeset posto moje prijašnje snage.

Još uvijek sam neprestano iscrpljen, i osjećam bol po cijelom tijelu, što rezultira "slabim živcima" i ostalim jasnim znacima upozorenja. Svi ovi simptomi natjerali su me da se ozbiljno zamislim kako da dalje nastavim s obzirom na sve. Iskreno rečeno, oklijevao sam s odlukom, ali sam ipak posjetio još jednog liječnika, posavjetovao se s braćom po Bogu, razgovarao s prijateljima, i svi su mi savjetovali isto; "Treba ti još vremena! Sad ili nikad. Ako sad propustiš priliku, ubrzo će izgorjeti svijeća tvog života i oboje ćete okončati."

Dopustite da s vama podijelim svoju neodlučnost i odgovore koje sam našao. Vjerujem da na ovaj način mogu odgovoriti i na neka vaša pitanja.

Što će biti s mojom službom Srila Prabhupadi, Krsni i Vaisnavama?

Za ono što želim ponuditi Srila Prabhupadi, milostivom Gospodinu, i svim Vaisnavama, moram biti odgovarajućeg zdravlja. S ovog stajališta, osjećam da su moje pripreme za potpunu službu također služba unutar službe. Postoje mnogobrojna pisma koje je Srila Prabhupada napisao učenicima u kojim ih potiče da se brinu za svoje zdravlje kao služba za Krsnu i misiju.

Kako ću služiti sve ove divne Vaisnave prema kojima osjećam istinsku povezanost?


Ovo je bilo teško pitanje, s obzirom da svi vole biti u kontaktu s onima koje vole.
Ovo su moji odgovori;

S vremena na vrijeme javljat ću vam se preko Saranagati web stranice http://www.saranagati.net/, gdje ću vam opisivati svoje realizacije i dijeliti s vama duhovno blago koje ću pronaći na svom "putovanju".

Postoje mnogobrojne lekcije koje sam dao gdje god sam mogao. Dostupne su vam preko moje audio arhive na http://www.saranagati-publishing.net/. Tamo također možete pronaći i nekoliko knjiga.

Neka od pitanja Sacinandana Swamiju

P: Dali će biti moguće stupiti u kontakt s vama za vrijeme vašeg oporavka?
I ako da, kako?

ONajiskrenije vas molim da mi dozvolite da se odmorim od e-mailova, telefona, mobitela, i posjeta, zato jer mi oni sada oduzimaju mnogo vremena, koncentracije i snage. Sve će brzo proći – " poput daha bizona na hladnom zimskom zraku."

P: Ok razumijemo – Ali hoćete li se posvetiti nekim drugim projektima osim fizičkom oporavku?

O: Nastojat ću služiti Gospodina povećanom duhovnom praksom mantranja Svetog Imena i usredotočiti svoj um na Njegove veličanstvene odlike i zabave. Te ću se posvetit novom projektu – razvijanju jedinstvenog programa za širenje svjesnosti Krsne na odgovarajući i privlačan način. Također će izaći moja nova knjiga. Možda ću biti u mogućnosti, blizu mjesta na kojem ću boraviti, dati nekoliko lekcija koje će se snimati i biti postavljene na Internet kao video ili audio zapis. I pisat ću na http://www.saranagati.net/.

P: Dali će Sacinandana Swami sudjelovati na nekom od ljetnih kampova, propovijedačkim događajima, i sl.?

O: Otkazao sam sudjelovanja na svim događajima, osim na dva; Nrsimha festivalu u Simhacalami u Njemačkoj – od 28. travnja do 5. svibnja, i ljetnom kampu u Srbiji – od 22. do 30 lipnja. ( Za više informacija o Srpskom ljetnom kampu, kontaktirajte Madhva Muni Prabhua madhva@Eunet.yu). To znači da me neće biti u Njemačkom, Hrvatskom ili Švicarskom ljetnom kampu i drugim planiranim gostovanjima.

Stoga vas molim da naučite komunicirati sa Sacinandana Swamijem duhovnom komunikacijom – bez pisama, telefona, mobitela i posjeta. Dopustite da se susretnemo u srcu, koje je i onako najbolje za susret.

Da me posjetite sada, vidjeli bi vrlo sretnog Sacinandana Swamija. Ne, još nemam onu snagu koju sam nekada imao, i da, potrebno mi je mnogo zdravstvene skrbi, ali shvaćam da je ovo nevjerojatna milost Gospodina Krsne koja će me dovesti do nove etape na mom životnom putovanju. Napredak na ovom očaravajućem putovanju nikada ne prestaje. Najveća je pustolovina ljudskog bića.

Duboko u srcu također osjećam poziv Srila Prabhupade i Krsne. Jednostavno znam da me čeka veličanstvena misija kada se oporavim, i svakodnevno meditiram na to u nadi da ću postati dostojan toga.

Ne tako davno bhakte su mi pričale o posebnoj vrsti orla koji je kada navrši četrdeset godina života suočen sa jedinstvenim izborom. Ili će umrijeti ili doživjeti transformaciju i nastaviti živjeti. Ne prihvate svi orlovi izazov, ali neki odlete na Rocky Mauntains i promjene se. Za svakog orla to znači skraćivanje kandži, koje su postale predugačke. Također mora skratiti kljun i počupati perje, koje je isto postalo predugo. Samo ako se ovaj bolan proces uspješno okonča, orao može nastaviti sa životom – slijedećih trideset i više godina. Orlovi koji ne odlete na Rocky Mountains, zbog ove važne transformacije, nemaju šanse za preživljavanje. Samo oni koji učine potrebne "korekcije" izbjegavaju grob. Osjećam da ovaj primjer vrlo prikladno opisuje moju situaciju. Sada se moram povući kako bi bolje izbalansirao svoj život. Vjerujem da ću vas moći služiti još bolje, kada se vratim sa "Rocky Mountain-a", stoga vas iskreno molim za potpunu podršku u ovoj potrebnoj ali teškoj odluci.

Želim vam sve najbolje i mnogo duhovne snage, i ne zaboravite s vremena na vrijeme posjetiti Saranagati web stranicu radi pisama vašeg "swamija isposnika".

Vaš u službi Srila Prabhupada
Sacinandana Swami

P.S. Za kraj lijep citat Srila Prabhupada:

"Tamo je malena iskra, vatre. Zapali je. Proces paljenja [je nužan]. Ali ako potpaljivanje prestane, tada će se i malena iskra vatre biti ugašena. Neće imati efekta, zato jer je mala vatrica bezopasna. Mora postati plamteća vatra…. Ako kažemo;  "Za sada je mala vatrica dovoljna", nećemo postići dovoljno. Mala vatra ima mogućnosti, ali se mogućnosti trebaju pokazati [u potpunosti]."
Bhakta: " To je devocijska praksa?"
Srila Prabhupada: "Da".

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 61 posjetitelj online
 
 
Ova stranica pogledana je 1086 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::