Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Pokušaj saznati istinu prilazeći duhovnom učitelju. Ponizno mu postavljaj pitanja i služi ga. Samospoznate ti duše mogu prenijeti znanje, jer su vidjele istinu.
-- Bhagavad-gita 4.34 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Ned, 29.06.08. 04:04
 

CRNI LOTOS: Duhovno putovanje urbanog misitka - Izasao iz tiska

 
24.6. na dan odlaska Njegove Svetosti Bhakti Tirtha Swamija njegova biografija na hrvatskom izasla je iz tiska.
 
 

Dragi bhakte,

Sreća mi je i čast obavjestiti Vas da sljedeći četvrtak 26.6. izlazi Biografija Njegove Svetosti Bhakti Tirtha Swamija - CRNI LOTOS: Duhovno putovanje urbanog mistika, na hrvatskome jeziku, autora Satyaraj prabhua,. Nakon višegodišnjeg predanog rada bhakta koji su sudjelovali na projektu i pomnih dorada texta, knjiga je u tisku i izlazi sljedeći tjedan u četvrtak. Ova je fascinantna knjiga koja duboko nadahnjuje i pokazuje put primjerom koji je postavio svojim životom i služenjem Bhakti Tirtha Swami, prateći cijeli njegov život od ranih dana mladog evangelista koji odrasta u siromaštvu clevelandskoga geta, preko djelovanja u pokretu za građanska prava Martina Luthera Kinga, do svjetskog duhovnog vođe cijenjenog u cijelome svijetu.

CRNI LOTOS, uzbudljiva je i oplemenjujuća priča o Njegovoj Svetosti Bhakti Tirtha Swamiju, obogaćena osobnim svjedočenjima obitelji, prijatelja, sveučilišnih profesora, mentora, učenika i drugih suputnika na njegovu duhovnom putu. Čitatelju se na taj način nudi uvid u Svamijev život, koji se na ovim stranicama razotkriva u živopisnim pojedinostima. Baš kao što se ljepota i uzvišeno savršenstvo lotosa veličanstveno uzdižu iznad njegove stabljike skrivene duboko u mutnim vodama, tako je i Crni lotos odavanje priznanja osobi koja se uzdignula iznad mnogih zapreka i ograničenja, nadahnjujući i druge da učine isto.

"Ova će dragocjena knjiga čitatelja prenijeti u nevjerojatan život Bhakti Tirthe Swamija. Iznosi na vidjelo njegovo putovanje od djetinjstva ispunjena beznađem do velikih uspjeha u ulozi duhovnog učitelja poštovana u cijelom svijetu, što nije postigao političkom moći, već ljubavlju, samilošću i nepokolebljivom hrabrošću. Moje najiskrenije hvala Stevenu Rosenu za slikoviti prikaz koji će duboko dirnuti svačije srce."

— Radhanath Swami, guru i povjerenik Upravnog tijela ISKCON-a

450 stranica, 16 stranica sa slikama u boji, meki uvez, 120 kn

kontakt: Gaura-Sankirtana das, btswami_knjige@yahoo.com , 095  869 3711

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 86 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1109 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::