Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko uvijek predano služi i ni u kakvim okolnostima ne pada, odmah transcendentira gune materijalne prirode i tako dostiže razinu Brahmana.
-- Bhagavad-gita 14.26 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Ned, 29.06.08. 04:07
 

Zahvala Radhe Govinda dasa

 
Ovim bih se kratkim tekstom želio zahvaliti bhaktama, tj. bhaktinama, koje u mi pomogle preživjeti 16 dana na zaraznom odjelu splitske bolnice "Križine".
 
 

Vrativši se iz Indije samim početkom lipnja hospitaliziran sam nakon nekoliko dana zbog temperatura koje su svakodnevno prelazile 40*C, a dijagnosticiran mi je trbušni tifus.

Zamolio sam mataji Ekangini, koja živi u neposrednoj blizini bolnice, da mi donese malo kruha kojeg sama peče jer bolničku hranu nisam htio jesti pošto kao inicirani bhakta jedem isključivo prasadam kojeg pripremaju bhakte u dobroj svjesnosti.

Ali mataji Ekangini je imala drugu namjeru... Naime, počela mi je kuhati ručak svaki dan. Kada nakon nekoliko dana nije bila u mogućnosti ništa skuhati zamolila je mataji Sušroni da ona nešto skuha. Par dana poslije toga u tu se grupicu mojih splitskih majki "ugurala" i mataji Nairvani.

Zahvalio bih se mataji Ekangini što je preuzela inicijativu da nahrani ovog prosjaka. Zahvalio bih se mataji Nairvani što je bez da ju je itko išta pitao ušla među njih koje su se brinule za mene. I zahvalio bih se mataji Sušroni koja mi je većinu od 16 dana provedenih u bolnici priskrbljivala prasadam - i mada je većinu dana provodila trčeći po Splitu i podučavajući učenike ipak je nalazila vremena da sa toplim prasadamom navrati do mene i provjeri jesam li toga dana bolje.

Također bih se zahvalio bhaktama koji su mi donosili prasadam kad kuharice nisu bile u stanju doći - bh.Ivica Jelaš, Nitai Daya Prabhu i bh.Saša Buklijaš (sin mataji Sušroni).

Hvala i svim ostalim bhaktama koji su me posjećivali i donosili mi voće i sokove - Tošana Krišna Prabhu (KKD), bh.Branimir Maslov, bhn.Romana, bhn.Maja Muše, bhn.Ines Marion, moja draga sestra Irena te mnogi drugi.

Hvala i svima vama koji ste me zvali na mobitel i brinuli se za moje zdravlje.

Ispričavam se svima vama koji ste mi slali SMS poruke, a kojima nisam odgovorio. Naime, pokvario mi se zaslon mobitela tako da ne mogu doći do nikakvih podataka u njemu. :(

Zdravlje mi je sada u redu; otpušten sam iz bolnice prije nekoliko dana potpuno zdrav.

Još jednom za kraj - hvala vam svima za vašu brigu i molitve, dragi bhakte. Što bih ja bez vas?


Vaš sluga,

Radhe Govinda dasa
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 70 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1515 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::