Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Zbog svog dodira s materijalnom prirodom živo biće u materijalnoj prirodi slijedi puteve života, uživajući u tri gune materijalne prirode. Tako nailazi na dobro i zlo u raznim vrstama života.
-- Bhagavad-gita 13.22 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 18.11.08. 08:07
 

Vanipedia vas poziva da sudjelujete u njezinom stvaranju

 
Preveo: Bh. Jurica
 
 

Dragi bhakte

Molim vas primite moje ponizno poštovanje. Sva slava Srila Prabhupadu.

Sretni smo što možemo najaviti da sada možemo pružiti pomoć velikom broju bhakta koji su inspirirani proučavati Srila Prabhupadova učenja tematskim pristupom i istovremeno nadograditi Vanipedia enciklopediju za dobrobit svih.

Sedam godina pripremanja - 12 godina za izvođenje.

Za sedam godina, preciznije 04.listopada. 2015,  biti će mnogo festivala po cijelom svijetu koja će slaviti vrlo važan događaj. A to je 50 godišnjica  trenutka kada je Srila Prabhupada prvi put zakoračio svojim lotosovim stopalima na obale Zapada. I onda će u periodu od 12 godina biti još više festivala koji će slaviti razne pedesetogodišnjice velikih slavnih uspjeha i dostignuća koja je Srila Prabhupad napravio po cijelom svijetu. To će sve dostići svoj vrhunac 02.studenog 2027. kada ćemo slaviti zadnju pedesetogodišnjicu Srila Prabhupada – njegovo napuštanje ovog svijeta.

Vanipedia uzima ove datume vrlo ozbiljno. Unutar prvih 7 godina željeli bismo dovršiti sastavljane Vaniqoutes, postaviti “linkove” u Vanisource, izgraditi Vanictionary, postaviti u Vanimedia, Srila Prabhupadove slike, audio i video materijale, staviti sažetke u Vanibooks, napisati sve uvodne članke u Vanipedia, i postaviti sve obrazovne tečajeve u Vaniversity.

Jednom kada uspijemo sve to, biti ćemo slobodni da u idućih 12 godina slavlja da služimo sve bhakte da stvarno stvore kulturu duboke “ovisnosti” o Srila Prabhupadovom “vani”, tako da bi idućih 50 godina svjetskog Pokreta za Svjesnost Krsne bilo uspjeh o kojem će se pričati pod direktnim vodstvom Srila Prabhupada i Gospodina Krsne.

Sastavljanje Vaniquotes – svatko može dati svoj doprinos

Postoje mnogi načini na koji je Srila Prabhupada podučavao učenike da čitaju njegove knjige  : sa pažnjom, ozbiljnošću, brižljivo, temeljito, “dubinski”, da se obradi svaki detalj i redovno. Proučavajući Srila Prabhupadove knjige na te načine, možemo ih pravilno shvatiti. Sastavljanje Vaniquotes daje priliku svima da to naprave na jedan neusporedivo bolji način. Slijeđenjem jednostavne metodologije studiranjem kroz teme, i onda ih “sastavljati” osoba može lagano doprijeti do dubokih značenja koja se nalaze u svakoj riječi, izrazu, konceptu ili osobnosti koju Srila Prabhupada iznosi. Bez sumnje, njegova učenja su naš život i duša, i kada ih pažljivo studiramo možemo ih cijeniti još više.

Naša jednostavna filozofija u “sastavljanju” Srila Prabhupadovih učenja je:

Prihvaćamo da nije postojao veći zastupnik Vaisnava filozofije i veći socijalni kritičar koji je objasnio ovaj moderni svijet TAKAV KAKAV JESTE od Srila Prabhupada.

Prihvaćamo da je Srila Prabhupada čisti bhakta, kojega je opunomoćio Gospodin Krsna, da uključi sva živa bića u devocijsku službu sa ljubavlju prema Bogu, i da se to opunomoćenje vidi u njegovom  savršenom izlaganju Apsolutnu Istine unutar njegovih učenja.

Prihvaćamo da je Srila Prabhupada htio da se njegova učenja propovijedaju svugdje i obilno, i da se pravilno shvate. U njegovoj fizičkoj odsudnosti, Srila Prabhupadu trebaju mnogo Vanisluga da mu pomognu u toj misiji.

Prihvaćamo da tematski pristup Srila Prabhupadovim učenjima uvelike povećava proces shvaćanja istina u njima, i da postoje ogromna vrijednost u istraživanju, otkrivanju i detaljnom sastavljanju njegovih učenja iz svakog mogućeg kuta.

I stoga smo se posvetili – da napravimo stvarno dinamičnu  osnovu koja bi olakšavala da se savršeno znanje i realizacije koje se mogu naći unutar Srila Prabhupadovih učenja, da se to znanje dalje obilno širi, pravilno shvati, i da se sa zadovoljstvom provodi u životu.

Vrlo je jednostavno – i jedina stvar koja nas razvija od završetka Vanipedie je vrijeme i mnogi sati posvećenog rada koje tek trebaju ponuditi bhakte koje se predaju ovoj viziji.

Postoje mnogi načini na koji se možete uključiti u sastavljanje. Jednostavno uređivanje stranica, sakupljanje citata, stvaranje naslova stranica i istraživanje koje ide uz to, i razvijanje različitih vrsta stranica i kategorija, koje pomaže da se sve to poveže zajedno.

Već sada iako imamo tek 50.000 citata i 10.000 stranica u Vaniqutes, potencijal ovakvog “skladišta”  postaje jasan. Vjerujemo da  kako se postojeće stranice bude punile, i dodavale nove stranice da će prikaz učenja postati sve dublji. Sa samo par sati podučavanja preko Skype, vaše iskustvo sastavljača može početi.

Mnogi od nas su već iskusili blaženstvo kongregacijskog pjevanja Svetog Imena zajedno. Sada imamo priliku iskusiti blaženstvo kongregacijskog  proučavanja Srila Prabhupadovih učenja zajedno. Postoji ekstra blaženstvo koje se može iskusiti u izvođenju ove službe sa tolikim drugim bhaktama.

Imamo mogućnost da unutar kratkog vremena stvorimo jedinstvenu riznicu. Riznica koja će biti utočište koje će pomagati nama svima da postanemo svjesniji Krsne, i riznica koja će pomagati postojanosti sankirtana pokreta i uspostavljanju varnasrama-dharme pod uzvišenim vodstvom i   Srila Prabhupade, i koja će pružati inspiraciju daleko dalje od našeg životnog vijeka.

To je pravo stvaranje povijesti - zajedničkim služenjem stvaramo našu budućnost. Molim vas, razmislite da budete dio toga.

Tečajevi pripreme (lagano je)

Sastavljanje

Početni – 2 do 3 sati vježbanja preko Skype zajedno sa 10-15 sati sa praktičnim radom, popraćeno sa radom sa vašim Vanitutorom.

Napredni - 4 do 6 sati vježbanja preko Skype zajedno sa 10-15 sati sa praktičnim radom, popraćeno sa radom sa vašim Vanitutorom.

Vanitutor  -  8 do 10 sati vježbanja preko Skype zajedno sa 10-15 sati sa praktičnim radom, popraćeno sa radom sa vašim Vanitutorom.

Svi polaznici Vanitutor tečaja moraju prvo završiti početni i napredni tečaj.

Vrijeme provedeno na svakom tečaju ovisi o kompetenciji svakog polaznika.

Kontaktirajte nas, ako biste željeli biti sastavljač ili želite više informacija kako se uključiti u druge službe oko završavanja Vanipedie, javite nam se na vaniseva@pamho.net ili posjetite našu obnovljenu stranicu www.Vanipedia.org

Biti ćemo vrlo sretni da služimo sa vama
Vaš sluga Visnu Murti dasa

 

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 81 posjetitelj online
 
 
Ova stranica pogledana je 988 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::