Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Svi planeti u materijalnom svijetu, od najvišeg do najnižeg, mjesta su patnje na kojima se odvijaju uzastopno rađanje i umiranje, ali onaj tko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne rađa.
-- Bhagavad-gita 8.16 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 27.10.09. 16:51
 

Susret predstavnika ISKCON GBCa s B.V. Narayana Maharajem

 
Zajednička izjava BHAKTI Trust Affers Officea i ISKCONovog Odnosa s javnošću preuzeta sa: http://iskconnews.com/node/2354
 
 

24. Listopad  2009

Vrindavana, Indija – 17. Listopada, pet predstavnika GBCa Međunarodnog Društva za Svjesnost Krsne, osnivača-acarye Njegove Božanske milosti A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupade, činilo je službenu delegaciju u susretu sa Srila B.V. Narayana Maharajem, osnivačem-acaryom BHAKTI Trust Missiona, u blizini mjesta hodočašća kod Brda Govardhane, samo nekoliko kilometara od Vrindavane. Sastanak, koji je planiran nekoliko mjeseci, održan je u Narayana Maharajevom Sri Sri Gauranga Radha Giridhari hramu u Giridhari Gaudiya Mathu.

ISKCON su predstavljali HH Gopal Krishna Maharaja, HH Lokanath Maharaja, Ravindra Svarupa dasa, Badrinarayan dasa i Anuttama dasa. Osim Narayane Maharaje osobno, BHAKTI Trust Mission predstavljali su Sripad B.V. Madhava Maharaja, Brajanath dasa i Jalakara dasa. Sastanak je trajao nešto više od trideset minuta. S obje strane je opisan kao „pun poštovanja i srdačan“.

Kada su stigli u hram, ISKCONovi predstavnici imali su kratki darshan pred Božanstvima u hramu. Nakon čega su otpraćeni do stana Narayane Maharaje. Tamo su sudionici predstavljeni jedni drugima te su razmijenili poklone i garlande.

Narayana Maharaj otvorio je sastanak izražavajući svoje priznanje Srila Prabhupadi, osnivaču-acaryi ISKCONa i njegovim uspjesima u promicanju misije Caitanye Mahaprabhua širom svijeta. Narayana Maharaj je podsjetio prisutne kako je Srila Prabhupadi i ISKCONu ponudio pomoć u ranim danima Prabhupadove misije ali i nakon odlaska Prabhupade 1977 god.

Anuttama dasa, ISKCONov glasnogovornik, govorio je ispred GBCa, ponudio je Narayana Maharaju službenu ispriku zbog „GBC-evog propusta da pravilno i na pravovremen i osoban način komunicira“ sa Narayana Maharajem zbog ISKCONove odluke donesene 1995. Iako je u to vrijeme GBC odlučio da je takva odluka nužna, Anuttama dasa se ispričao što nisu s njim komunicirali na pravilan način i da su zbog te greške nastali daljnji nesporazumi. Anuttama dasa je također rekao da je Srila Prabhupadov nalog GBCu bio da GBC vodi i upravlja institucijom njegovog ISKCONa.

Narayana Maharaja iznio je nekoliko prijedloga u svrhu poboljšanju odnosa između ISKCONa i njega i njegovih sljedbenika. ISKCONova delegacija rekla je da će te prijedloge prenijeti cijelom GBCu. Narayana Maharaj i ISKCONovi predstavnici izrazili su svoju zajedničku želju da dvije Vaisnavske organizacije razviju iskren međusobni odnos zasnovan na uzajamnom poštovanju i razumijevanju.

Kako se sastanak bližio kraju, obje su strane jedna drugoj izrazile zahvalnost na susretu i ugodnom druženju. Dok su se ISKCONovi izaslanici spremali za odlazak, predstavnici starijih bhakta koji služe u BHAKTI Trustu (Jalakara dasa, B.V. Sajjan Maharaja i Jadurani (Syamarani) dasi) službeno su zatražili predstavnike GBCa da prihvate njihovu ispriku zbog svih pogrešaka i uvreda koje su napravili u svojim prošlim odnosima sa ISKCONom. Nakon toga svi su odali jedni drugima poštovanje.

Anuttama dasa, ISKCON Minister of Communications
Jalakara dasa, BHAKTI Trust Public Affairs Director

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 155 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 972 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::