Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Uvijek misli na Mene, postani Moj bhakta, obožavaj Me i odavaj Mi poštovanje. Tako ćeš sigurno doći k Meni. To ti obećavam, jer si Moj veoma drag prijatelj.
-- Bhagavad-gita 18.65 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 14.01.10. 08:44
 

U čemu je problem?

 
Piše: Akrura das na http://gitacoaching.blogspot.com/
Za portal prevela: Mahima-mayi dd
 
 

Značajni problemi koje susrećemo ne mogu biti riješeni na istom nivou razmišljanja koje smo imali kada smo te probleme stvorili. Potrebna je drugačija perspektiva, drugačija svjesnost. Ne možemo biti u neznanju i očekivati da ćemo efikasno riješiti svoje probleme.

Jedan močan način da pristupimo svojim problemima je da ih promatramo drugačije. Najveći problem u našim životima nisu problemi sa kojima se suočavamo nego način na koji ih vidimo. Ako problem vidimo kao problem, To je problem. Ali ako problem gledamo kao priliku, tada imamo početak efektivnog rješavanja problema.

Ako mislite da je svaki problem prilika za nešto, vaše rješavanje problema će biti kreativno i efikasno. Ja čak i preporučujem da prestanemo koristiti riječ „problem“. Svaku tešku situaciju sa kojom se suočavate u životu možete zvati izazovom ili prilikom.

Problemi koje život stavlja pred nas nisu namijenjeni da nas slome ili obeshrabre. Oni su namijenjeni kao pomoć da učimo, rastemo i postanemo mudriji.

Stoga prigrlite vaše probleme i vidite ruku vrhovne inteligencije u njima. Koristite ih za svoj napredak. I, kada se suočite sa problemom, upitajte se: „Za što je ovaj problem prilika?“

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(31 glas)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 57 posjetitelja online
 
Vi ste 2258. posjetitelj danas i 13258. posjetitelj u posljednjih 30 dana (unique visitors).
 
Ova stranica pogledana je 655 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::