Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Tako sam ovaj najuzvišeniji nauk prenio lancem učeničkog naslijeđa i sveti su ga kraljevi shvatili na ovaj način. No s vremenom je učeničko naslijeđe bilo prekinuto i zato se čini da je znanje u svom izvornom obliku prekinuto.
-- Bhagavad-gita 4.2 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 06.12.11. 20:52
 

FFL u Fojnici 3.12.2011

 
 
Drage Bhakte, Hare Krishna.
Molim vas primite moje poštovanje.
Sva slava Srila Prabhupadu.
 
U subotu, 3.12.2011, četrnaest (14) bhakta iz Sarajeva je bilo uključeno u humanitarnu  misiju "Food for Life" pod koordinacijom Nandisvara Prabhua. Nas dvanaest je krenulo ka Zavodu Bakovići http://www.zavod-bakovici.ba/, instituciji za zbrinjavanje oko 400 mentalno-invalidnih osoba. Zavod se nalazi pored Fojnice, malog bosanskog gradića, na nekih 60-tak km zapadno od Sarajeva. Pored bhakta misionara, čija lica možete vidjeti na slikama, Krishna Gopal Prabhu i Bh. Davor su podržali ovu misiju, tako što su nas po povratku dočekali s ukusnim prasadamom, kojeg je je Krishna Gopal Prabhu i donirao.
 
Obišli smo naše ugrožene sugrađane ponovno nakon godinu dana i ovom prilikom im opet donijeli prasadam u vidu mnoštva jabuka i mandarina, kao i Šrila Prabhupadove i knjige drugih bhakta. Ove donacije prasadama i knjiga je obezbjedio Nandisvara Prabhu osobno i u saradnji sa Sastra Dhana programom, koji vodi Mataji Medha Gauri.
 
Zbog velikog interesovanja povezanog sa našom posjetom, a objektivne nemogućnosti da se svim štićenicima obratimo istovremeno, bhakte su se podjelile u dva tima. Jedan tim je obilazio bolesničke sobe i provodio vrijeme sa štićenicima pjevajući Hare Krišna i uveseljavajući ih. Drugi tim je imao 75-minutni koncert veselih melodija pred nekih 100-150 štićenika. U oba slučaja, bilo je tu dosta veselja, zabave, igre, plesa, vozića, znoja, suza radosnica, a sve uz dobru Maha Mantru i veliki entuzijazam svih učesnika.
 
Hvala svima koji su pomogli ovaj humani čin. Na ovom linku imate priliku vidjeti prilog o našoj posjeti koji je i Zavod objavio na njihovoj zvaničnoj web stranici.
 
Food For Life BiH Tim nastavlja i dalje sa sličnim aktivnostima, o kojima ćemo vas blagovremeno izvještavati.
 
S postovanjem.
Vaš ponizni sluga,
Dhira-prasanta das
 

Povezano:

Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 208 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1159 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::