Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko s velikom vjerom uvijek prebiva u Meni, tko u sebi uvijek misli na Mene i transcendentalno Me služi s ljubavlju najprisnije je sjedinjen sa Mnom u yogi i najviši je od svih yogija. To je Moje mišljenje.
-- Bhagavad-gita 6.47 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 20.09.12. 22:51
 

Bhagavad-gita kava jeste mora biti promovirana na svim medijima

 
 
Možete li zamisliti koja bi potražnja za Bhagad-Gitom bila kada bi se na nekim tramvajima po Zagrebu pojavio natpis: ČITAJTE BHAGAVAD-GITU! :) E, upravo to je pisalo uz sliku Bhagavad-Gite prije nekoliko godina na autobusima gradskog prijevoza nekih ruskih gradova. Zamislite koliki je to učinak imalo na popularizaciju vedske književnosti, a tek kako su sankirtan bhakte dočekivani na vratima? :) No, i najmanja reklama u medijima može donijeti rezultate. Evo jednog primjera iz naših krajeva. Bhn. Romana je nastupila u Večeri za pet na RTL TV u ciklusu sirova jela. Kada su došli gosti i pojeli ono što je ona pripremila, poklonila im je  Bhagavad-Gitu kakva jeste od Srila Prabhupada i iskreno rekla da joj je ta knjiga promijenila život. Usput je pročitala iz recenzija  što je o Njoj rekao Herman Hese i kamera je uhvatila par sekundi u kadru to ISKCON izdanje.

Prošlo je nekoliko mjeseci i kada je bila u Makarskoj, prišla joj je jedna gospođa i upitala je li ona možda „osoba s televizije“. Romana ju je upitala misli li na Večeru za pet, na što je gospođa potvrdila i rekla: „ Sjećate li se one knjige- Bhagavad-Gite za koju ste rekli da vam je promijenila život? U to vrijeme sam se vratila iz Australije u Makarsku gdje sam odlučila živjeti i budući da sam iskreno tragala za  promjenom u životu, počela sam intenzivno tražiti vašu knjigu. I jedva sam je našla. Sada je imam i čitam je. Hvala vam.“

Dakle, i najmanja promocija može promijeniti nečiji život. Razmislimo na koji sve način to možemo učiniti.

Ys. Devarsi Narada das

P.s. Slike iz emisije "Večera za 5"

 

Komentari:

Jananivasa das - Komentar, objavljeno: Pet, 21.09.12. 12:23

Bhagavad-gita u medijima

Hvala Ti Devarši Prabhu na ovom inspirativnom tekstu i hvala Romani na ultra sankirtan potezu.. glede reklama slažem se u potpunosti.. hajde da napravimo neki plan za sutrašnji dan..
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 47 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 2182 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::