Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Sve što radiš, sve što jedeš, sve što nudiš ili daješ i sve strogosti koje vršiš - o Kuntin sine, ponudi Meni.
-- Bhagavad-gita 9.27 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 27.11.12. 00:45
 

FFL u Stančićima 24.11.2012.

 
 
Dragi bhakte, Hare Krišna!
Primite svi moje ponizno poštovanje.

Subota, ujutro 24.11. ekipa FFL održala je još jedan program na veliko zadovoljstvo Šri Šri Nitai Gourange i Njegove Božanske milosti Šrila Prabhupade. Ovaj puta na moje veliko iznanađenje bio je najveći odaziv bhakta otkada radim ovaj FFL. A to nije malo vremena već punih 17 godina.

Drago mi je da bhakte sve više dijele taj neprocijenivi dar koji su dobili a to je pjevanje Svetih Imena i prasadama koji je na jedan vrlo poseban način Šrila Prabhupadovo tajno oružje koji čisti srce od svih nagomilanih materijalnih koncepcija u ovom dobu Kali.

Ove navedene subote imali smo program u Domu Stančić nedaleko od Dugog Sela. Tamo borave mentalno retardirane osobe, psihičke bolesne osobe, starci i osobe starije dobi zarobljene u tijelima djeteta koje su prisiljene boraviti cijeli svoj život u kinderbetima iovisiti o drugima.

Gledajući te osobe čovijek se pita tko je tu ustvari bolestan. Da li osoba koja boravi u tim tijelima zahvaljujući svojim grešnim djelima u prošlosti i koja vrlo zahvalno uzima prasadam i pleše i pjeva čim čuje maha mantru ili osoba koja vrlo ponosno šeće sa kravatom po trgu bana Jelačića pokušavajuči zaobići milozvučni zvuk koji proizvode bhakte koji pjevaju Hare Krišna. Pitam se pitam...
Na samom programu bili su prisutni: Raghunath Prabhu sa svojom harmonikom, Rudra i Vedavati, Bhavada sa gitarom, bh. Goran, Denis, Balarama, Željko i
Madhusudana, Sudevi, Tomislav, Narahari iz Karlovca, Prana Nitay Prabhu, Bhuvana Mohini i Yoga Gamya Prabhu i moja malenkost.

Također bi se zahvalio mt. Maithili na ukusnom prasadamu koji je pripremila za bhakte nakon programa i svima onima koji su htjeli doći ali su bili spriječeni na bilo koji način. Podilelili smo oko 1108 kolača i imali hodajući harinam punih dva sata.

Pokušali smo pomoći Gospodinu Caitanyi Mahaprabhu-u u Njegovoj misiji djeljenja plodova jer kao što On kaže: "Imam puno ljubavi prema Krišni i ne mogu sam to svima podijeliti molim vas pomozite mi u toj misiji"... Nadam se da će svi koji su bili prisutni dobiti milost da i dalje dijele tu milost kao i svi oni koji pokušavaju dijeliti milost na neki drugi način da budu i dalje entuzijastični u tom pokušaju i na taj način ozbiljno slijede ovaj proces koji nam je dao Šrila Prabhupada.

U pokušaju služenja Dharmasetu das. 
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 44 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1115 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::