Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Zbog svog dodira s materijalnom prirodom živo biće u materijalnoj prirodi slijedi puteve života, uživajući u tri gune materijalne prirode. Tako nailazi na dobro i zlo u raznim vrstama života.
-- Bhagavad-gita 13.22 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Sri, 27.02.13. 10:12
 

Zahvala taxi službe festivala Vyasa-puje SNS

 
 

Danas ujutro (27.02.2013.) iz zg hrama odlaze posljednji gosti festivala Vyasa-puje NjS Sacinandana Swamija. s tom posljednjom voznjom tri mataji na aerodrom zavrsava taxi sluzba za goste festivala.

Sluzba je bila organizirana u tri aspekta: dolasci bhakta, dnevni prijevoz na relaciji hram-hoteli te odlasci. festival je zapoceo u cetvrtak 21. navecer, a zavrsio je u nedjelju 24. medjutim, bhakte koji su bili smjesteni u organizaciji festivala poceli su dolaziti jos u subotu 16-og, 5 dana ranije, a posljednji odlaze cak tri dana poslije. glede odlazaka, prvi bhakte koji su zatrazili prijevoz morali su otici s festivala jos u subotu, dakle i prije Vyasa-puja dana, a posljednji gosti smjesteni u organizaciji festivala koji su dosli na festival (i zatrazili taxi sluzbu) bili su dvoje bhakta iz Berlina ciji je let bio cak tri puta otkazivan u subotu 23. veljace. u Zagreb su tako sletjeli tek iza 22 sata. toga popodneva i veceri napadala je gomila snijega i bhakte-vozaci u ovoj sluzbi, uz pomoc bhakta-gostiju, cistili su ne samo aute, vec i strmu cestu s Bizeka Drugog kako bi se kombi i auti mogli spustiti na glavnu cestu i prevesti bhakte u hotele. jedan bhakta-aspirant je tada, nakon ciscenja i spasavanja vozila, tek u 11 u noci krenuo po ono dvoje bhakta na aerodrom. vozio je 40 na sat po snjeznoj mecavi na obilaznici/autoputu (na ljetnim gumama i s lancima kuci ispod kreveta!), sa nesto prasadama u prtljazniku, da bi silom prilika morao pronaci i odvesti ih u neki sasvim treci hotel oko 1 ujutro. i zatim se vratiti kuci u blizini aerodroma, istim putem. ekstaza u sva tri smjera. lance je ostavio tamo gdje su i bili.

Bhakte u taxi sluzbi ostvarili su prijevoz za 70 gostiju u dolasku (od toga preko 40 u petak, 23 u isto vrijeme na aerodromu), za 60-ak bhakta svakoga dana ujutro iz 2 hotela u hram te navecer iz hrama za hotele, a ponekad su istu rutu odvezli i preko dana. u odlasku, prijevoz je na aerodrom i kolodvore zatrazilo cak 75 gostiju festivala, a od toga oko 60 odmah u ponedjeljak, 18 prije 7 ujutro.

kad vidim te brojke, pitam se kako smo uspjeli. definitivno nisam bio kvalificiran organizirati nesto tolikog opsega i da nije bilo Krisnine obilne pomoci (kao npr, aham paurusam nrsu) i bhakta-vozaca koji su se nesebicno posvetili sluzenju gostiju festivala, ovaj prekrasan festival ne bi niti dosao (a kamoli prosao) tako glatko, gotovo bez ikakvog problema, gledano iz prespektive ove sluzbe.

stoga, zelja mi je zahvaliti svim bhaktama koji su nesebicno sudjelovali u sluzbi prijevoza gostiju:

dva kombija vozili su Anirudha prabhu i bhakta Damir. njih dvojica bi zadnje bhakte odvezli u hotel cak i iza 11 navecer, a prve bi prema hramu povezli vec iza 6 ujutro. pored toga, Anirudha prabhu je na festival dosao sa svojim kombijem i stavio ga nesebicno u sluzbu bhakta. bhakta Damir je spavao na tavanu, ali s obzirom da tamo zapravo nije bilo mjesta, svoju vrecu je stavio u ne-grijani prostor potkrovlja. a jednog bhaktu je cekao oko sat vremena na autobusnom kolodvoru, od 4.30 ujutro, ne znajuci kad ce uopce bus iz Munchena stici u Zagreb. pored svega toga, znao je otici i u ducan po neku izvanrednu nabavku bhoge. neki drugi imaju katice za sve, mi smo imali Damira za sve.

Dayal Nitai prabhu je vozio kad god je trebalo, sto god je trebalo, iz kojeg god razloga je trebalo, i po danu i po noci, i po snijegu uzbrdo i nizbrdo. imao je i kljucnu ulogu u ciscenju ceste od snijega i oslobadjanju vozila koji su u sluzbi otklizali s ceste u snijeg.

Prema-murti prabhu je imao cjelodnevnu sluzbu u hramskoj prostoriji, ali je svejedno nakon programa spremno vozio i pomogao do kasno u noc. pritom ga nije trebalo nagovarati da pomogne.

Bhn Maja je takodjer unatoc drugim sluzbama uvijek bila spremna uskociti i rasteretiti prezaposlene 'kolege'. jer s obzirom na njezinu pouzdanost i iskrenost, u svojim su je sluzbama htjeli i ostali odjeli organizacije festivala. jednom prilikom mi je rekla 'pa svejedno, sluzba je sluzba, bila ja tu i cistila wc ili vozila bhakte'. koliko je meni poznato, to je jedan od simptoma cistog predanog sluzenja. puno ti hvala!

Sundarananda prabhu je, znaju svi, uvijek prezaposlen organiziranjem te izvrsavanjem. spavao je na podu dolje u shopu, legnuo bi po obicaju posljednji i ustao bi ujutro medju prvima. na telefonu ga je bilo i u 1 ujutro. a u vrijeme kad se inace jos mantraju jutarnji krugovi s autom bi krenuo pred hotele kako bi i gosti stigli izmantrati koji krug prije darsana u 7.15. jedna od osobina bonafide leadera je da ce se spremno staviti u sluzbu koju organizira netko drugi, po pravilima kakve postavi netko drugi. drugim rijecima, vodja je onaj koji zna slijediti i Sundarananda prabhu je slijedio ostale i pomagao im kad je bilo potrebno. bio je primjer broj 1. uttama primjer! u BG Prabhupada kaze da uttama znaci transcendentalan.

zahvaljujem Isvara Puri (MVS) prabhuu koji je iz obliznje Velike Gorice dolazio na aerodrom cak i samo 10 minuta nakon poziva u pomoc. jednom prilikom, u petak, na dva leta u isto vrijeme, umjesto samo troje najavljenih gostiju, pojavilo se jos petero. sto uciniti... zovi Isvara Puri prabhua!

Nandisvara prabhu je imao vaznu ulogu u dolascima i odlascima gostiju. sa svojom (Krisninom) velikom Skodom mogao je prevesti sve velike kofere matajis koje, misljenja sam, nisu imale nikakvu posebnu potrebu u Zagreb doci na par dana s tako velikim koferima, vec su se za to odlucile kako bi nam dale priliku da ih sluzimo (jer su svoje kofere uredno i najavile) te kako bi procistile Skodu tvornicu automobila, uz Nandijevu nesebicnu suradnju. tijekom festivala Nandi je odvozio nekoliko kljucnih voznji, zonglirajuci sluzbu i potrebe vlastite obitelji. a cistio je i snijeg citavo popodne ispred hrama…

Govindananda prabhu je kao jedan od starijih bhakta sudjelovao u mnogim segmentima organizacije festivala, ali je jednako tako, kad je preostalo jos samo da svi gosti odu iz Zagreba, spremno prihvatio ulogu vozaca te na taj nacin pomogao da i zadnji dojam gostiju bude cim pozitivniji.

Deva prabhu je entuzijasticno prihvatio da bude dio taxi tima jos mjesec dana prije festivala. medjutim neposredno pred festival se razbolio i nije mogao sudjelovati u sluzenju bhakta onoliko koliko je zelio. svoju priliku je ipak docekao i pomogao je u odlascima nakon festivala, iako se jos uvijek oporavljao od bolesti.

Jagannath Misra prabhu je festival proveo u jednoj jedinstvenoj i vrlo odgovornoj obiteljskoj duznosti, ali je i on spremno pomogao pri odlascima bhakta. svoj relativno mali auto i cinjenicu da zivi u blizini hrama stavio je u sluzbu nekih specificnih taxi potreba.

Bhakta Branko je jedan od novih clanova zg yatre. koliko sam primijetio, imao je i druge duznosti prije i za vrijeme festivala, ali od samog pocetka organizacije taxi sluzbe izrazio je zelju da pomogne. uvijek je neprocjenjivo, Krisninom miloscu, imati pouzdanu osobu koja je sposobna pomoci, uskociti kad zatreba i rasteretiti ostale. Bh Branko je svakako pouzdan i najvecu priliku za sluzenjem kao vozac dobio je pri odlascima gostiju, premda zapravo nista manje vazna nije bila niti ona vecer i sljedece jutro kada je pomogao na relaciji hram-hotel.

taxi sluzba festivala nije ovisila samo o bhaktama-vozacima. ovisila je i ponajprije najvise o Isvara Puri (SNS) prabhuu koji nam je vrlo uspjesno pripremio ‘polje aktivnosti’ i budno pazio na sve nas. bio je vodja, motivator i koordinator festivala. posebno mu zahvaljujem na tome.

nadalje, pomoc i suradnja matajis na recepciji bila je takodjer izuzetno vazna pa bih spomenuo i posebno zahvalio matajima Visnu-priyi, Jayanti, Nitya Kisori i bhn Lani. ponekad sam vrlo sebicno zahtijevao njihovu paznju u trenutku kad je 10-15 ili vise bhakta cekalo u redu ispred recepcije ili kad nije bilo nikog pa bi one posle na program. stoga, sve sto mogu je od sveg srca zahvaliti vam na vasoj pomoci!

milost Krisne je prva inicijacija, sve ostalo u zivotu je milost bhakta. i prvenstveno Srila Prabhupade. on je kreirao dobru srecu svih nas.

Hvala vam svima na neprocjenjivoj samskari.

ponizno, vas sluga
Matsya das

 

Komentari:

Milica P. - Komentar, objavljeno: Sri, 27.02.13. 13:00

čestitka

I ja zelim pohvaliti sve bhakte koji su sudjelovali u organizaciji ovog prekrasnog festivala.Uprkos vremenskim (ne)prilikama sve je bilo besprijekorno
Svaka čast
vs bhn Milica
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 177 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1895 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::