Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Ja sam izvor svih duhovnih i materijalnih svjetova. Sve izvire iz Mene. Mudre osobe koje to savršeno dobro znaju služe Me s predanošću i obožavaju Me svim srcem.
-- Bhagavad-gita 10.8 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 30.05.13. 07:49
 

Fruška Gauranga Kamp - 10. jubilarno izdanje

 
Od 05. do 14.07.2013.
Obogaćivanje naših života duhovnom inspiracijom.
 
 

Dragi bhakte i prijatelji,
Hare Krsna! Sva slava Srila Prabhupadu.

Od srca vas pozivamo da nam se pridružite na 10. srpskom ljetnom kampu na uzvišenjima Fruške Gore, te da ispunite svoje živote sa duhovnom hranom, inspiracijom i snagom.

Jednom mi je jedan bhakta rekao, 'Živimo u vremenu kada smo konstantno bombardovani oružjem koje služi za masovno uznemiravanje.' Kako je samo bio u pravu. Srpski ljetni kamp nam nudi jedinstvenu priliku da ostavimo iza sebe materijalna uznemirenja naših svakodnevnih života i da se u potpunosti uronimo u svjesnost Krišne. Ni malo ili jako malo uznemirenja može ući u stmosferu u kojoj je primarni fokus na pjevanju Svetog Imena, slušanju filozofije svjesnosti Krišne od starijih bhakta koji imaju duboke spoznaje, uživanju u Krišninim zabavama i uzdižućem društvu velikog broja bhakta.

Osjećam da je ova zadnja poenta jako važna. Potrebno nam je da se oporavimo od stresa materijalnog svijeta u društvu naših prijatelja koji koračaju putem svjesnosti Krišne i koji nam mogu dati vrijedne inspirativne upute o tome kako da dalje napredujemo. Očekuje se mnogo starijih bhakta i gurua, predvođeni Nj.S. Jayapataka Swamijem, da dođu i pomognu nam u tome.

Zato, da bismo kreirali jako inspirativnu atmosferu, ove godine ćemo ponovo imati generalnu temu ljetnog kampa: Vrndavan i na taj način kreirati specijalno fokusiranu atmosferu i na samom mjestu kampa i na mnogim drugim mjestima (hramska prostorija, amfiteatar, mnoga druga mjesta na kojima se bhakte sastaju itd.). U najidealnijem slučaju ćemo kreirati atmosferu Vrndavana u kojoj se osjeća prisustvo Radhe i Krišne. Bez imalo materijalnog svijeta!

Kao dodatak, negdje u sredini kampa (10.07.) ćemo imati Ratha Yatru u Novom Sadu sa mnogo kirtana i kulturnih prezentacija, te 12-satni kirtan (za tačne datume molim vas posjetite web-site http://www.gorangacamp.com/). Nadamo se da ćete osjetiti inspiraciju da dođete u velikom broju i da ćete povesti i svoje prijatelje. Molim vas, pružite nam to zadovoljstvo i ukažite nam čast da možemo da se ponovo družimo sa vama, te da vas možemo ponovo služiti.

Želimo vam sve najbolje i mnogo duhovne snage,
Sacinandana Swami i Madhva Muni, zajedno sa organizacionim timom

 

Povezano:

-> Najave - Goranga kamp 2013
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 67 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1573 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::