Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Čak i ako se smatra da si najgrješniji od svih grješnika, ako se nalaziš na brodu transcendentalnog znanja bit ćeš sposoban prijeći ocean bijede.
-- Bhagavad-gita 4.36 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Sri, 17.07.13. 23:40
 

Molitve za Madhukantha dasa - 21.07.

 
 

Madhukantha das (bh. Mario Marijanović) doživio je 15.07. u 23:45 sati tešku saobraćanu nesreću i trenutačno je u bolnici u dubokoj komi. Molimo sve bhakte da upute molitve Krsni i svojim Božanstvima za njegov brz oporavak.

19.07. 16:00

Madhukantha prabhu napustio tijelo.
Nakon što je jutrošnjim testiranjem prabhu proglašen mrtvim, poslijepodne oko 15:30 skinut je s aparata.

19.07. 13:00

Nakon jutrošnjeg testiranja Madhukantha prabhu, službeno je proglašen mrtvim.

Još uvijek je na aparatima.

Sve detalje oko sahrane objavit ćemo čim saznamo.

Nama-yajne za prabhua održat će se večeras u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci i Sarajevu..

18.07. 22:10 Preuzeto s facebook stranice Manjari Gopi

Dragi bhakte, hvala vam na molitvama, porukama, željama i pomoći!
Ovim putem vas obavještavam da se naš dragi Mario od danas zove Madhu Kanta, što znači slatki glas Krišne. Madhu-sweet, Kantha-voice. Ime mu je dao njegov duhovni učitelj HH Sivaram Swami. Sada je u Krišninim rukama...
a tijelesno stanje bez promjena. teške su to ozlijede... doktori ne vjeru u mogućnost oporavka, ali mi vjerujemo da će se Krišna pobrinuti za njega!!!

18.07. oko 12:00

bhakta Mario, koji je kao ozbiljan i primjeran bhakta višegodišnji član LVV Zagreb i tajnik CNC-a te dragi prijatelj mnogih od nas, doktori kažu da ne pokazuje vitalne životne funkcije. Aktivnost mozga je vrlo smanjena, a nadolazeće večeri ili noći doktori će pokušati još jedan test što će im dati bolji uvid. Trenutna procjena je da šanse za oporavak nisu velike, makar čujemo da postoje slučajevi da se kod mladih ljudi unatoč neobećavajućim prognozama dogodi oporavak.

Naši duhovni učitelji Sivarama swami, Prahladananda swami, Candramauli swami, Bir Krishna goswami i Sacinandana swami svi s velikim interesom i uz molitve prate razvoj Marijevog zdravstvenog stanja.

Jučer je u Zagrebu održana nama yajna za Maria, pjevali su u hramu Subhadra koja je došla pod temperaturom i Tirtha sevana. Na zagrebačkim ulicama paralelno je išao i  harinam kojeg su Gokulendra i bhakte meditacijom i pjesmom posvetili Mariju, a planira se harinam i danas. Imamo vijest o podršci bajanima iz Sarajeva i Zadra, a Saranga Thakura je javio bhaktama u Mayapuru koji su ujutro nakon programa upućivali molitve. Napravljena je i puja Nrisimhadevu za Maria i Pankajangri prabhu se moli.

Danas je Ratha Yatra u Mayapuru i bhakte će uputiti molitve Jagannathu zazivajući povoljnost i blagoslove…

VS Isvara Puri das

 

Povezano:

Komentari:

Administrator - Komentar, objavljeno: Čet, 18.07.13. 18:00

Novosti 18:00

Milošću svog duhovnog učitelja Mario ce danas primiti duhovno ime. Doktori ce večeras raditi testove, a nama-yajna za Maria ići ce u Rijeci, u Zagrebu ćemo mu posvetiti harinam .....
Administrator - Komentar, objavljeno: Čet, 18.07.13. 18:04

Poruka BKG Maharaja i Nama-yajna u Sarajevu

Dragi bhakte i prijatelji,
Molim vas primite moje ponizno poštovanje.
Jaya Srila Prabhupada!

Večeras (tokom večernjeg programa) nastavljamo sa molitvama za bhakta Maria, koji je u komi i jako teškom stanju nakon saobraćajne nesreće.
Još večeras je sa nama i naš vrlo dragi gost Njegova Svetost Danavir Maharaj, koji će poslije nama-yajne dati Bhagavad-gita lekciju.
I sutrašnja nama-yajna će biti u cjelosti (18-21h) posvećena molitvama za bhakta Maria.

Prilažemo pismo Njegove Svetosti Bir Krsna Maharaja:

"I am asking everyone to pray for my dear Siksa disciple Mario in Croatia. He just had a serious car accident and is in a deep coma, His wife Manjari Gopi is with him chanting for him. The doctors don't have much hope.

Please pray that he recovers.

He has his whole life ahead of him serving Krishna. He is highly intelligent and loves to hear and chant 24 hours a day, even when he is at work.

He is very very dear to the Vaisnavas."

S poštovanjem ispred ISKCON-a Sarajevo,
vaš sluga Revati dd
Administrator - Komentar, objavljeno: Čet, 18.07.13. 22:54

Novosti 22:50

U četvrtak navečer napravljeni su testovi čiji rezultat pokazuje da mozak nažalost još uvijek ne preuzima svoju funkciju, pa će testovi biti ponovljeni. Prognoze u materijalnom pogledu nisu optimistične.

Mataji Manjari Gopi tijekom dana doktori puštaju da bude uz Marija, a uz nju su bhakte osobno, telefonski te podrškom i molitvama. Tijekom noći uz Marija je Sveto Ime kroz bajane Srila Prabhupade i mnogobrojni blagoslovi vaišnava.

U četvrtak su bhakte u Rijeci koje je također jako potresla ova vijest napravili večernju nama yajnu s meditacjom za dobrobit Marija, a bhakte u Zagrebu su kirtan završavali pjevajući za Marija: Jaya Vaisnava Thakura... Sacinandana maharaja je u Njemačkoj predvodio poseban program uz kirtan posvećen našem dragom prijatelju, koji od četvrtka više nije Mario nego Madhu Kanta das, a o toj večeri bhakte pišu: "...imali smo lijepu večer posvećenu Madhu Kanti pjevali smo, mantrali, čitali neke stihove...

Sacinandana maharaja je rekao da moramo dati sve od sebe u molitvama za njega, ali da se na kraju mora ispuniti Krišnina želja i da se molimo na način - Krišna, ukoliko je to Tvoja volja, neka ostane među nama! Imali smo lijepu puju, njegova slika je na oltaru kod Sri Sri Radha Kanaya-lale"

U petak navečer planira se nama yajna u Splitu, Zagrebu...

Hare Krisna,
ys Isvara Puri das
daivi sakti - Komentar, objavljeno: Pet, 19.07.13. 15:54

Blagoslovljeni bh Mario

Otići na ekadashi..to je jako, jako povoljno. Bh Mario je uspio ostvariti jedini cilj ovog života. Neka moli za nas koji se još trudimo.
Administrator - Komentar, objavljeno: Pet, 19.07.13. 16:01

Novosti iz bolnice

Pustili su sada i nas koji nismo rodbina u sobu. Petero nas mantra oko tijela koje je još uvijek na aparatima. Tijekom dana će ih isključiti.

Iz bolnice javlja Isvara Puri das
Dhira Nitai d. BTS - Komentar, objavljeno: Sub, 20.07.13. 22:43

Narasimha Yajna na Simhachalamu

Rijecki i pulski bhakte su nas danas kratko posjetili na njemackom Simhachalamu i donijeli pretuznu vijest. Ali bas na vrijeme da posvetimo Narasimha Yajnu i Madhukanthi Prabhuu. Draga Manjari Gopi, molimo se Narasimhadevu da ti da svu snagu koju trebas da prodjes kroz ovaj test. Vole te tvoji Dhira, Minaksi i Tara.
Revati dd SKS - Komentar, objavljeno: Ned, 21.07.13. 09:51

Srila Prabhupada uvaca:

Hare Krishna dear devotees, evo jednog pisma SP vjernog učenika Rameshwara Pr. kako je Srila Prabhupada komentirao odlazak Vaisnave:
opširnije
Devarsi Narada d. LOK - Komentar, objavljeno: Čet, 15.08.13. 17:07

Hvala ti na društvu

Dragi Madhukantha prabhu, hvala ti na drštvu u ovom našem zajedničkom prebivanju u ovim tijelima, na planetu Zemlji, u Zagrebu... Bio si mi velika inspiracija u mnogim stvarima, ali mislim da će ti se svidjeti da s bhaktama podijelim nešto što možda rijetki znaju. opširnije
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 80 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 4434 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::