Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba Me može spoznati kao Svevišnju Božansku Osobu samo predanim služenjem. Kada zahvaljujući takvoj predanosti postane potpuno svjesna Mene, može ući u Božje carstvo.
-- Bhagavad-gita 18.55 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Sub, 27.07.13. 19:10
 

Izvještaj HVV-a o radu i aktivnostima u prvoj polovici 2013.

 
 

Tijekom pripremanja ovog izvještaja, saznali smo da nas je kao rezultat teške prometne nesreće napustio nas bh Mario Marijanović; primjeran bhakta, višegodišnji član LVV Zagreb i tajnik CNC-a. Bh. Mario je prije napuštanja tijela primio i duhovno ime od Sivarama Swamija: Madhukantha das.

Hrvatsko Vaišnavsko Vijeće (HVV, Croatian National Council - CNC) u proširenom sastavu održalo je u provj polovici 2013. dva radna sastanka u Zagrebu.

U Rijeci je u skladu sa Statutom i definiranom procedurom uz prisustvo predsjednika i tajnika VVZ u RH određen novi LVV, a službu predsjednika VVZ Rijeka preuzeo je Mahasimha das. Ovom prilikom još jednom izražavamo zahvalnost Nilacala Candra d. na dugogodišnjoj liderskoj službi u riječkom hramu.

U Zagrebu, nakon razgovora s HH Prahladananda swamijem i Radha Krishna p. i temeljem ranije odluke LVV Zagreb, određeno je da zagrebački hram više ne vodi TP nego hramski odbor (temple board Zagreb) od pet članova. U tijeku je prijelazna faza upravljanja hramom.

U zakonski određenom roku predani su zahtjevi za legalizaciju dogradnja hramskih zgrada u Zagrebu i u Puli. Financijska sredstva za legalizaciju pulskog hrama rezervirana su još pri kupoprodaji zgrade.

Početkom 2013. godine završen je dvogodišnji rad na prilagođavanju knjigovodstva VVZ,  te su predani relevantni izvještaji za to nadležnim tijelima.

Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, temeljem sustava vrijednosti kojeg živimo poslano je sa službene mail adrese mišljenje naše zajednice o Kurikulumu zdravstvenog obrazovanja.

U Rijeci je 29. lipnja održana u organizaciji VVZ Rijeka, a  uz prisustvo HH Prahladananda swamija i HH Candramauli swamija jedanaesta po redu riječka Ratha Yatra.

U tijeku je rad na pripremi reizdanja BBT naslova na hrvatskom jeziku: Kralj znanja i Lako putovanje na druge planete. Štampanje se očekuje najkasnije prije ovogodišnjeg SP maratona, nakon čega slijedi dorada Nektara devocije.  U koordinaciji s bhaktama iz BBT BiH i Srbije, paralelno se razmatra i reizdanje četiri knjige koje nedostaju iz postojećeg kompleta Caitanya Caritamrta. Bhakte zainteresirane za službu u pripremi i izdavanju BBT knjiga mogu se javiti Isvara Puri dasu.

Temeljem kvalitete podnesenih prijava za dodjelu financijske potpore od strane EU fondova, dva od nekoliko prijavljenih bhakta dobili su pokriće od strane EU fondova za sedmodnevni seminar o razvoju održivih zajednica u Mađarskoj.  VVZ je prva vjerska zajednica u RH koja koristi sredstva Gruntvig EU fonda.

Inicijativom riječke yatre (koordinator: Mahasimha das) nastavljen je i proširen program održavanja predavanja i doniranja knjiga knjižnicama po zatvorima u RH, kao pomoć zatvorenicima za njihovo duhovno i socijalno iscjeljenje i uzdizanje. Donirane su knjige svim zatvorskim knjižnicama u Hrvatskoj.

U zagrebačkom hramu, u organizaciji učenika HH Sacinandana swamija, u veljači je održan trodnevni  festival (koordinatori: IPD, GND, SND) povodom Nityananda trayodasi (300 gostiju) i Vyasa puje HH Sacinandana swamija.

Tijekom lipnja mjeseca, na otoku Ižu organiziran je japa retreat Sacinandana swamija u organizaciji njegovih učenika (koordinator: Govindananda das). Uz ove godine manju posjećenost, VVZ RH (koordinator: Ananta Sesa das) je organizirala odmah nakon japa retreata i hrvatski ljetni kamp uz prisustvo HH Bir Krishna goswamija, HH Candramauli swamija, HH Prahladananda swamija i HH Kadamba Kanana swamija.  U kolovozu slijedi lički kamp (koordinator: Murari Gupta das)

Ys. Isvara Puri das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 59 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1238 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::