Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko je tako transcendentalno utemeljen odmah spoznaje Vrhovni Brahman i ostaje potpuno radostan. Nikada ne jadikuje niti za ičim žudi. Jednako se ophodi prema svakom živom biću. U takvom stanju dostiže čisto predano služenje Mene.
-- Bhagavad-gita 18.54 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Ned, 01.09.13. 21:39
 

Ručak za predsjednika Ivu Josipovića

 
Piše: Devarsi Narada das
 
 
Ovaj tekst je posvećen mome vartmanapradaršaka guruu (onaj koji mi je prvi podijelio knjigu) Viracandri prabhuu s porukom: Dragi Viracandra prabhu, kada si mi prije 20-tak godina dao doživotnu zabranu kuhanja, nisam pao u očaj. Molio sam Krišnu da mi da snagu, jer ako Njegovom milošću hromi mogu prohodati, nijemi progovoriti, zašto i ja ne bi mogao naučiti kuhati … I gle! Desilo se čudo, postao sam kuhar (bar za jedan dan) prvom čovjeku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću. Možda bi sada i ja mogao ići i držati motivacijske seminare u kojima bih podučavao ljude da uvijek ima nade…  Uf, ne znam je li da kažem istinu ili…?! Dobro, ajde reći ću. Samo sam malo sjeckao, a i pokoji lonac sam oprao :)

A sada ozbiljno. U subotu 31.08.2013. godine u organizaciji Udruge Prijatelji životinja i tehničkoj izvedbi restorana Vegehop na Pantovčaku je za predsjednika Republike Hrvatske Ivi  Josipoviću  pripremljena veganska gozba. Devarsi Narada das je predsjedniku uručio i poklon (kao što je bio savjetovan od strane čitatelja portala.vvz.hr) Srimad-Bhagavatam 1. pjevanje, Isopanisada i Savršena pitanja savršeni odgovori s posvetom: Dragom predsjedniku I. Josipoviću od Hare Hrišna zajednice u Republici Hrvatskoj.

Kao što je Prabhupada podučavao da za vrijeme čašćenja prasadama teme trebaju biti lagane, posebice kada je riječ o državnicima, razgovaralo se o Indiji, vegetarijanstvu, medijima, njegovom školovanju, stalnim teškim odlukama koje državnici moraju donositi posebice vezane za ekologiju na uštrb ekonomije, o zabranjenom oružju, pa čak i o vanzemaljcima (DRND je spomenuo da je s Iravanom na Biokovu snimio NLO nakon što je predsjednik ispričao da je nedavno posjetio zvjezdarnicu u Makarskoj gdje su ga uvjeravali o postojanju izvanzemaljaca…).

Gospodin predsjednik je jako pristupačna osoba i otvorena za vegetarijanstvo, a gosti koji su se u tom trenutku zatekli tamo (udruga umirovljenika) bili su jako sretni da su dobili cijeli ručak s predsjednikom, jer došli su na „kavu s predsjednikom.“ Mediji su popratili cijeli događaj i objavili na mnogim portalima, dok su popularnije TV kuće o događaju izvjestile snimkom u večernjem dnevniku gdje bht. Romana objašnjava izložena jela.

Ovo neće biti i zadnji susret s predsjednikom, a o tome kako je cijeli događaj izgledao i o ukusu hrane kaže jedna haiku koju je slučajno i spontano sastavila bht. Romana:

„Bilo je dobro i za predsjednika
i za Boga
za svakoga“

P.S. Ako želite saznati što je blio na meniju taj dan za predsjednikov ručak, kliknite OVDJE!

Vaš sluga
Devarsi Narada das


 

 

Komentari:

Nikola H. - Komentar, objavljeno: Pon, 02.09.13. 17:34

cestitke...

svaka cast

Iravan das - Komentar, objavljeno: Sri, 04.09.13. 10:08

zahvala

hvala Devarsi sta si me spomenuo Josipovicu, on i ja smo stari prijatelji (na facebooku) :) svaka cast cijeloj ekipi na uspjesnom pothvatu.
Administrator - Komentar, objavljeno: Sri, 04.09.13. 22:42

Video - Vegehop na Pantovčaku

Lea Kušanić - Komentar, objavljeno: Sub, 07.09.13. 23:12

Čestitke

Bravo Prabhu, predsjednik će stvarno imati kolekciju za čitanje. Drago mi je da je sve prošlo uspješno :) Želim Vam da podijelite još puno knjiga i prasadama kako bi što više ljudi dobilo benefit...

Haribol

ys

Lea
Devarsi Narada d. LOK - Komentar, objavljeno: Pon, 09.09.13. 14:57

Zahvala na čestitkama

Hvala vam svima na podršci i čestitkama. Iskoristio bih priliku spomenuti da se planira i priprema formiranje tima na nivou Zg yatre, pri odjelu za komunikacije, koji će imati između ostalog zadaću komunicirati s osobama iz javnog života. U slučaju da netko vidi u sebi potencijal, ima prijedlog, ili na bilo koji način misli da može i želi doprinijeti može se javiti Govindanadi prabhu ili meni. Za sada planovi su veliki.

vs Devarsi Narada das

ps. Jeste li znali da je predsjednik ove godine slavio rođendan na Janmaštami :)
Devarsi Narada d. LOK - Komentar, objavljeno: Čet, 12.09.13. 14:41

Možda za šaljivi kutak :)

Jedna od čestitki koja mi je bila jako smiješna, došla je od bhakte koji je poljoprivrednik (ne znam ima li televizor) i odlučio sam je podijeliti s vama. Samo još uvijek nisam siguran je li to za šaljivi kutak na portalu (koji je nekada stajao u gornjem desnom kutu, ne znam zašto ga više nema).
Dakle, čistitka je ukratko glasila: "Moje iskrene čestitke za izvrstan pričing i ručak... knjige...
Bila je za mene ovo prilika da vidim tko nam je predsjednik..."

:)
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 96 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 2513 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::