Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
U ovom dobu sukoba i licemjerja oslobođenje se može dostići samo pjevanjem Gospodinova svetog imena. Nema drugog načina. Nema drugog načina. Nema drugog načina.
-- Brhan-naradiya Purana --
Članci ::
Članak, objavljeno: Pet, 06.12.13. 12:38
 

ISKCON se pridružuje Svijetu u žalosti povodom smrti Nelsona Mandele

 
 

Međunarodno društvo za svjesnost Krišne (ISKCON) i VVZ u RH pridružuje se tugujućoj rodbini, južnoafričkoj naciji i čitavome svijetu u žalosti i odavanju počasti najistaknutijem simbolu borbe za ljudska prava današnjice, predsjedniku Rohilhlali Nelsonu Mandeli.

Nakon što je 1990. godine u 72. godini života pušten iz zatvora nakon 27-godišnjeg zatočeništva, Nelson Mandela je poveo narod Južne Afrike putem mira i pomirenja, do novog Ustava kojim su osigurana jednaka prava i zagarantirane su vjerske slobode za sve Južnoafrikance.

ISKCON je imao tu čast i privilegiju da gospodin Mandela posjetiti hram u Chatsworthu, u Južnoj Africi 1992.godine pri čemu je izrazio respekt prema drevnim učenjima Bhagavad-gite.

Nakon što je postao prvi demokratski izabrani predsjednik države 1994.godine, predsjednik Mandela još jednom posjetio Hare Krišna hram obrativši pri tome i skupu od 10.000 pripadnika hindu zajednice povodom Diwali festivala koji se slavi kao glasoviti povratak Gospodina Rame iz četrnaestogosišnjeg izgnanstva i njegova krunidba za kralja Ayodhye.

Festivalu kojeg je 1987. godine organizirao ISKCON-ov projekt Hrana za život, okupivši preko 50.000 školske djece, nastavnika i gostiju na velikom Kings Park nogometnom stadionu, pridružio se kao počasni gost predsjednik Mandela koji je prema pisanju novina Merkur izjavio da je to bio najsretniji dan u njegovom životu.

Nelson Mandela je bio mnogo više od pobornika ljudskih prava, predsjednika države ili dobitnika Nobelove nagrade za mir. On je dotaknuo živote svakog građanina do tada rasno podijeljne Južne Afrike i omogućio da se osjećaju sigurno i istinski zbrinuti. Bio je lider, učitelj i primjer za cijeli svijet...
 
ISKCON centri u Durbanu i diljem Južne Afrike održat će posebna okupljanja u čast predsjednika Mandele, kojeg ISKCON smatra i svojim dobronamjernikom i prijateljem. Neka Svevišnji Gospodin Šri Krishna blagoslovi ovu veliku dušu!

5. prosinca 2013.
Informaciju prenosi
VS Isvara Puri das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 97 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1188 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::