Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Svi planeti u materijalnom svijetu, od najvišeg do najnižeg, mjesta su patnje na kojima se odvijaju uzastopno rađanje i umiranje, ali onaj tko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne rađa.
-- Bhagavad-gita 8.16 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 15.07.14. 08:20
 

Šri Bhajana-rahasya na hrvatskom

 
 
Dragi Vaišnave,

s velikim zadovoljstvom želim vas obavijestiti da je povodom 100. obljetnice odlaska Šrila Bhaktivinode Thakure (1914-2014) izišao hrvatski prijevod njegove poznate knjige Šri Bhajana-rahasya (Povjerljive tajne bhajane).

Iako se Vaišnave s bolom u srcu sjećaju odlaska uzvišenog Mahatme, ipak, ne bi li ugasili vatru odvojenosti, proslavljaju te dane veličajući lik, zabave, djela i upute koje je takav maha-bhagavata ostavio u svojim knjigama. Ostavština svetih osoba je najdragocjenije blago za buduće generacije Vaišnava, čija je dužnost prenositi njihova učenja te ih i sami slijediti kako bi razvili žudnju (laulyam) za čistim predanim služenjem.

U Šri Bhajana-rahasyi Šrila Bhaktivinoda Thakura podrobno obrađuje povjerljive tajne bhajane, nagovijestivši i vlastitu japa meditaciju kako bi njegovim iskrenim sljedbenicima poslužila kao vodič. Temeljeći svoje komentare na dubokim značenjima Šikšaštake i raspravljajući o osam razina predanosti (od šraddhe do preme), podijelio je ovu knjigu na osam saddhana, koje se odnose na osam razdoblja u danu
(ašta-kala ili ašta-yama), a Šrila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakura ih je objasnio u predgovoru.

Nalik zlatnoj riznici prepunoj dragulja, Šri Bhajana-rahasya iskrenom saddhaki pružit će iznimno dubok uvid u kraljevstvo bhakti, te ga postupno osposobiti za kušanje neodoljivih draži Svetog Imena i zanosne ljubavi prema Šri Šri Radhi i Krišni.

U ime svih Vaišnava iz Rijeke koji su sudjelovali u ovom projektu za zadovoljstvo Gospodina, Njegovih bhakta i napose, vlastito pročišćenje, ponizno vas molim da prigrlite ovo vrijedno vaišnavsko književno djelo koje će zacijelo potaći u vama još veći ukus (ruci) za Krišna namu, rupu, gunu i lilu.

Knjiga će uskoro biti dostupna u svim ISKCON centrima, a do nje se može doći i pozivom na 098/93 63 497. Također, bit će mi zadovoljstvo odazvati se ljubaznim pozivima za književnu prezentaciju radi zajedničkog kušanja ovog iznimnog nektara.

Šri Bhajana-rahasya, ki jay!

Vaš ponizni sluga
Gauranga sundara dasa

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 156 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1300 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::