Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko je tako transcendentalno utemeljen odmah spoznaje Vrhovni Brahman i ostaje potpuno radostan. Nikada ne jadikuje niti za ičim žudi. Jednako se ophodi prema svakom živom biću. U takvom stanju dostiže čisto predano služenje Mene.
-- Bhagavad-gita 18.54 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Sri, 19.11.14. 19:43
 

Priča o zmiji i naočalama

 
Napisao: Devarsi Narada das
 
 
Dragi bhakte evo jedne neobične i istinite priče.  Vi sami prosudite je li uistinu Paramatma (Bog u srcu) dao bhakti potvrdu o njegovoj istinitoj tvrdnji ili je to samo puka slučajnost.

Dakle, razgovaraju Ivo iz Umijeća življenja i Srivas Takur prabhu u radnim prostorijama restorana Vegehop.

Ivo:
Moja baba u dalmatinskoj zagori je bila najvještija u selu u ubijanju zmija. Imala je posebno dobru razrađenu tehniku u toj vještini da su je čak i susjedi zvali kada je bila potrebna intervencija u njihovim dvorima. Jednog dana dok je sjedila na tronošcu čuvajući ovce izgubila naočale koje su joj bile potrebne za pletenje i bila je jako razočarana. Baš tada je naišla jedna zmija i baba joj reče: - Zmijo, neću te ubiti ako mi pokažeš gdje su moje naočale! 

Zmija je počela gmizati i baba ju je počela slijediti u nekoj slijepoj vjeri da će joj baš ta zmija razotkriti gdje su joj se izgubile naočale na polju dok je za ovcama pomjerala svoju malu sloličicu. I gle čuda, zmija dogmiza točno do mjesta gdje su joj se nalazile izgubljene naočale. Baba ispuni obećanje i pusti zmiju da živi.

Ivo: Vjeruješ li ti Srivas da je to istina?

Srivas Takur: A gle, Bog je i zmijinom srcu kao i u babinom. Zašto ne?!

U tom trenutku zazvoni telefon i Srivas se javi a s druge strane slušalice kolegica Danijela ga upita: - Oprosti molim te na smetnji, možeš li pogledati jesu li mi ostale naočale na poslu?


 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 100 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1821 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::