Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko uvijek predano služi i ni u kakvim okolnostima ne pada, odmah transcendentira gune materijalne prirode i tako dostiže razinu Brahmana.
-- Bhagavad-gita 14.26 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Pet, 07.12.18. 18:32
 

Idemo i iza rešetaka - Predavanja i programi u Glini

 
 
Po treći puta ove godine smo kao članovi Međunarodnog društva za svjesnost Krišne u RH posjetili kaznionicu u Glini s ciljem da pomognemo štićenicima kaznionice u pripremama za njihovu reintegraciju u društvo po njihvom izlasku, ali i da im damo mogućnost povezivanja sa ovim divnim duhovnim procesom čije je prakticiranje je izvodivo baš svagdje. Program je koncipiran kao glazbeni dio na početku i na kraju, a između toga interaktivno predavanje na neke od njima relevantnih tema iz Veda. U zadnje 3 posjete  sudjelovalo je po 20-tak štićenika od čega su nekolicina počela redovito dolaziti i pokazivati interes za proces bhakti-yoge.


Štićenici pokazuju interes tijekom predavanja koje pomno prate te nerijetko postavljaju pitanja. Pokazuju i interes za pjevanje Svetog imena kao i za primjenu procesa bhakti yoge u vlastitom životu, pa čak i pod okolnostima u kojima se privremeno nalaze. Neki od redovnih pohađatelja su izrazili želju za brojanicama i mantranjem Svetog imena. S predstavnicima kaznionice. koji po našem uvidu žele pružiti svojim štićenicima što je više moguće kvalitetnih sadržaja, održavamo dobre odnose i strogo se pridržavamo uputa koje nam daju. Do sada su predstavnici naše zajednice bili Isvara Puri Prabhu (predavač), Adhata Prabhu (kirtan), Bhutabhavana Prabhu (kirtan) i bhakta Roberto (organizacija). Planiramo nastaviti tijekom nadolazeće godine...

Sva slava Srila Prabhupadu.  
YS bh Roberto
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 79 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1024 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::