Pojmovnik
Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Ovu Moju božansku energiju, koja se sastoji od triju guna materijalne prirode, teško je nadići, ali oni koji su se predali Meni mogu je lako nadići.
-- Bhagavad-gita 7.14 --
Pojmovnik ::
 

HH Bhakti Ananda Tirtha

 
 
Rođen je 1975. g. u Vodicama, na jadranskoj obali. Već u srednjoj školi proučava tradiciju i filozofiju Gaudiya-vaišnavizma (svjesnosti Krišne) prema kojima osjeća snažnu privlačnost.

Njegovo brzo sazrijevanje u ratom pogođenoj zemlji i traganje za dubokim duhovnim iskustvom odvode ga u hram Međunarodnog društva za svjesnost Krišne u Rijeci 1989. g.

Privlačna čistoća monaškog života koju je ondje zatekao navela ga je da se pridruži hramu u 1995. g. Život u hramu podrazumijeva ozbiljnu, svakodnevnu meditaciju, pomno proučavanje vedske književnosti i filozofije, ali i razne praktične službe.

U proljeće 1999. g. odlazi u SAD, u Los Angeles. Postigavši veliki uspjeh u obučavanju nekoliko naraštaja novih, mladih monaha.

2004. g. odlazi u San Diego u Kaliforniji, gdje postaje predsjednik hrama. Narednih godina sve češće putuje, te drži javna predavanja diljem Amerike, Azije, Afrike, Bliskog Istoka i Europe.

Već godinama objavljuje časopis „16 Rounds To Samadhi”, čiji je i urednik.
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 97 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1132 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::