Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onima koji Me uvijek služe s ljubavlju dajem razumijevanje zahvaljujući kojem mogu doći Meni.
-- Bhagavad-gita 10.10 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Pula - Novosti iz Pule

 
Par zanimljivosti iz rada Vaišnavske zajednice u Puli / Valturi.
 
 

Dragi bhakte,

Primite moje ponizno poštovanje. Sva slava Srila Prabhupadi!

Dugo vremena nije bilo nikakvih vijesti iz Pulske Vaišnavske zajednice. No, to ne znači da se nije dešavalo ništa. Zajednica je prošla kroz reorganizaciju rada Lokalnog Vijeća što je donijelo novu energiju, entuzijazam i nove projekte.

Lokalno vijeće u novom sastavu održalo je nekoliko sastanaka što je rezultiralo iznošenjem zanimljivih prijedloga i prihvaćanjem potrebnih službi od strane raznih bhakta.

Od toga bih izdvojio formiranje "pujari" odjeljka koje će se brinuti za Božanstva Sri Jagannatha, Sri Baladeva, Srimati Subhadre, Sri Sri Gaura Nitai i Sri Sri Prahlada Nrisimhadeva. Udijelimo svoje blagoslove bhaktama što služe Božanstva kako bi njihova služba bila uspješna i na zadovoljstvo Božanstava i svih Vaišnava.

Osim toga na sastancima su predloženi vrlo zanimljivi (može se reći i jedinstveni u ISKCON-u) prijedlozi (za objašnjenje kojih je potreban mali uvod);

Već neko vrijeme bhakte u Puli/Valturi razmišljaju o uvođenju programa koji bi olakšao rješavanje spornih situacija. Tijekom vremena pojavile su se ideje o uvođenju tijela koje bi bilo zaduženo za pomaganje u situacijama koje ne mogu biti riješene drugačije. U praksi smo se uvjerili da bi postojanje takvog programa uvelike pomoglo u prevenciji nastanka neželjenih situacija. Zadatak tog "tijela" (ili "institucije") ne bi bilo samo puko rješavanje problema, sukoba, nerazumijevanja i sl. več bi u suradnji sa Lokalnim Vijećem pokušalo rasteretiti zajednicu neželjenog tereta i usmjeriti energiju prema Krišni tako da se svi zajedno možemo mirno posvetiti predanom služenju Krišne.

Na kraju razmatranja došlo se je do konkretnog prijedloga da se odabere nešto što smo nazvali "bhakta od povjerenja". Svi prisutni bhakte složili su se da tu službu obavljaju Darpaha dasa (za prabhue) i Vanamala dd (za mataji). Zadatak takvog "bhakte od povjerenja" je opisan u par gornjih rečenica, a detaljan opis dužnosti i obaveza će biti definiran na sljedećim sastancima Lokalnog Vijeća. Ovim putem molim sve bhakte da nam daju svoje blagoslove tako da ovaj program uspije unaprijediti našu svjesnost Krišne.

Od drugih prijedloga zanimljiv je bio i prijedlog uređenja "Krišninog dnevnog boravka" koji bi služio za neobavezno okupljanje bhakta, djece, gostiju i sl. Ideja o "Krišninom dnevnom boravku" je uzeta iz knjige Bhakti Vikaša Svamija "Svjesnost Krišne za početnike". Takva, lijepo uređena, prostorija služila bi zbližavanju bhakta, druženju djece (koja ne mogu prisustvovati hramskim programima zbog uznemirenja koje stvaraju) i razvijanju osjećaja da smo svi Krišnina obitelj i shodno tome braća.

To su neke od novosti koje sam smatrao zanimljivima pa bih još jednom zamolio sve bhakte da daju svoje blagoslove svima nama kako bi mogli lijepo napredovati u službi Krišne.

Vaš sluga,

Darpaha dasa.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 68 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1136 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::