Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba Me može spoznati kao Svevišnju Božansku Osobu samo predanim služenjem. Kada zahvaljujući takvoj predanosti postane potpuno svjesna Mene, može ući u Božje carstvo.
-- Bhagavad-gita 18.55 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Zadar - Vijesti iz Zadra

 
Dopisnik: Acyutananda das
 
 

Nama-hatta

Nama-hatta program se redovito odvija subotom kod Ananta-sese Prabhua i mataji Sukanthi već gotovo osam godina. Atmosfera je jako personalna a svi bhakte koji dolaze na program su međusobno jako dobro povezani i vode brigu jedni o drugima i pored regularnih programa koji se održavaju.

Program je vrlo jednostavan:

  • bhajan
  • japa
  • diskusija
  • prasadam

Mataji sanga

Nedavno, prije mjesec dana je pokrenuta nova vrsta programa u Hrvatskoj namijenjena bhaktinama. Dakle riječ je o Mataji sangi (nema prabhusa) koja se održava jednom u dva tjedna kod mataji Maje koja je i leader sange. Sanga je specifična po tome što se diskutiraju teme koje su bitne isključivo za matajis. Svrha sange je poboljšati kvalitetu druženja, edukaciju, jednako u teorijskom i praktičnom smislu na svim poljima te kultiviranje novih matajis od samog početka duhovnog života.

Za više detalja zamoliti ćemo mataji Maju da vam narednih dana napiše nešto više o programu i pošalje koju fotku.

Bhagavad-gita class

Zanimljiv program sistematskog studiranja Bhagavad-gite po Bhakti-sastri skriptama. Program je pokrenuo Tirtha-sevana Prabhu a kasnije ga je nastavila voditi mataji Nevena. Nakon kraće pauze program će se nastaviti održavati jednom u dva tjedna (naizmjenice sa Mataji sangom) kod bhakta Luke i mataji Ive koja će od sada preuzeti službu voditelja programa.

Nityananda Mahotsava

Proslava dana pojave Gospodina Nityanande se održala kod Ananta-sesa Prabhua. Bhajane su vodili Acyutananda das i mataji Maja. Slijedio je abhishek, kirtan i ponuda Gospodinu Nityanandi. Nakon toga je Acyutananda das održao kratku lekciju. Na kraju programa bhakte su slavili Sacinadana Swamija koji je sutra dan slavio Vyasa-puju, nudeci mu maha-prasadam Gospodina Nityanande i puspanjali.

Slijede fotke......

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 116 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1067 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::