Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Zbunjena utjecajem lažnog ega, duhovna duša misli da vrši djelatnosti, koje vrše tri gune materijalne prirode.
-- Bhagavad-gita 3.27 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Sri, 31.10.07. 05:44
 

Virovitica - Novosti Virovitica 10/2007

 
Izvještava: Bhavatarini dd.
 
 

Vijesti iz Virovitice, 29.10.2007.g.

Molim Vas primite moje ponizno poštovanje!
Kod nas u Virovitici nije bilo posebnih događaja  tijekom  zadnja dva mjeseca, samo uobičajene aktivnosti.

U rujnu su bhakte u Virovitici proslavili zajedno dan pojave Gospodina Balarama ,kod Dharma Vatsalah dasa i njegove supruge Tatjane. Toga dana smo se prvi put okupili nakon ljetnog „odmora“ i svi smo se zbog toga osjećali vrlo sretno. Bhajane je vodio domaćin, a kratko predavanje o pojavi Gospodina Balarama je pripremio Mrtyu Mrtyu das. Slijedio je vrlo ukusan prasadam, koji smo  pripremili spontano ,bez nekog posebnog dogovora.Očito je Gospodin Balaram bio zadovoljan. Čim smo započeli sa bhajanima spustio se  žestoki pljusak sa grmljavinom, nakon ljetnih vrućina je bio dobrodošao. Bhakta Josip iz Slatine je to prokomentirao: Čim bhakte pjevaju Sveta imena, polubogovi šalju kišu, jer je to Yayna. Tako je cijela Virovitica bila isprana ,osvježena i pročišćena kišom i bhajanima.

Za Janmastami i Radhastami neki od nas su bili u Zagrebu, a neki na mađarskoj farmi.Za dan pojave Radharani održao se abhisek kod Upanada dasa i prisustvovalo je nekoliko bhakta.
Poslije smo imali još dva feasta,jedan kod Upananda dasa ,drugi kod Saci Koumar Goura dasa.
Kod Upanande smo imali goste iz Bjelovara , bhajane je vodila Ramya devi dasi, a lekciju je dao Upananda das. Matajis iz Virovitice su pripremile prasadam.

Drugi feast se održao 8.10.2007.g. kod Saci Koumara  i  Ramye uz naše drage goste iz Pule (Ližnjana)- Bhakta Antonio ,njegova majka mataji Ankica i supruga Saci Mata devi dasi( do nedavno Saša). Mataji Saci Mata se inicirala prije dva mjeseca u Ljubljani, inicijaciju je dobila od Candra Mauli Maharaja(Jay!)

Bhajane je vodio Dharma Vatsalah das, a prasadam su pripremile u Ramyinoj kuhinji Saci mata devi dasi i Bhavatarini devi dasi (tj.ja). Ujedno su se pjevala sveta imena u ime godišnjice napuštanja tijela Antonijevog oca Antuna. Okupili su se članovi  Saci matine i Antonijeve obielji ,koji nisu bhakte i svi su častili  prasadam, a razišli se u dobrom raspoloženju i procjeni da se ne mora jesti meso ,a ipak ostaneš sit.

Feast je završio zajedničkim druženjem,razgovorom i gledanjem CD-a Saci Matine inicijacije u Ljubljani. Bilo nam je svima drago što smo opet zajedno jer naše pulske Virovitičane   rijetko viđamo.

Od 24.10 smo počeli sa bhakti sangama pod vodstvom našeg lidera bhakti sange Dharma Vatsalah dasa. Bhajani su bili toliko ekstatični pod vodstvom Dharme, da je Saci Koumar das izjavio, da je nakon pjevanja Sv. imena ispred njega nestao veliki crni oblak koji ga je pritiskao. Svi smo  imali različite realizacije, očigledno milošću Božanstava Nitai Sacidulal. Bhajane je pjevala i Subhangi devi dasi. Svatko je iznio svoje mišljenje što očekuje od bhakti sange i kroz koje teme bi željeli zajednički prolaziti. Na kraju  smo počastili  sočne  kolače  od oraha ,koje je pripremila Bhavatarini (ja) i tako je naša prva jesenja bhakti sanga završila u vedrom i sretnom raspoloženju, iako se nismo svi uspjeli okupiti.

Što tiče feastova njih imamo samo povremeno. Molimo bhakte za blagoslove ,kako bi  počeli sa redovitijim druženjem i služenjem bhakta.

Hare Krishna,    Vaš ponizni sluga Bhavatarini devi dasi

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 169 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 751 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::