Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko na kraju života napusti svoje tijelo sjećajući se Mene odmah dostiže Moju prirodu. U to nema sumnje.
-- Bhagavad-gita 8.5 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 03.04.08. 02:16
 

Virovitica - Vijesti iz Virovitice 31.03.08.

 
Izvještava: Bhavatarini dd.
 
 

Hare Krishna, ponovo se javljamo iz Virovitice nakon duže pauze.
Tijekom mjeseca veljače u Virovitici  smo nastavili  subotnja  druženja. Na jednom subotnjem feastu u  posjet nam je došao NitayParamanda das iz Zagreba. Sa njim su došle i nasmiješene  Sile, do sada nisam vidjela toliko puno Sila na okupu. Prabhu je dao zanimljivu i poučnu lekciju.

25.2. je bila Vyasa Puja H.H. Srila Bhakti Tirthe Guru  Maharaja, koji smo Mrtyu Mrtyu  i ja obilježili u Zagrebu sa  našim God brothers and sisters, u stanu Dhira Nitay dasa. Sa nama je bio gost iz Amerike, vrlo dragi učenik našeg Guru Maharaja, Advaita Acharya das. Dan je protekao u sjećanju na Guru Maharaja, čitanju ponuda, bhajanima, kirtanu, prasadamu itd.  Prabhu Advaita Acharya je govorio o Maharaju, svi smo se osjećali sjetno, ali i sretno što smo zajedno.

U ožujku smo mi virovitički bhakte, posjetili bhakte u Koprivnici, lekciju je dao Suvarna Bindu das, nakon bhajana i kirtana slijedio je prasadam. Atmosfera je bila vrlo ugodna, a posebice ekstatičan kirtan. Okupile su se bhakte iz Daruvara, Bjelovara, Virovitice, Zagreba i Koprivnice. Sva slava koprivničkim bhaktama!

Gour Purnimu, Mrtyu Mrtyu i ja  smo proslavili sa bhaktama iz Karlovca, koji su se potrudili oko zanimljivog programa. Slavlje je trajalo od četvrtka uveče do subote iza podne.

Bhajani, abhisek, kirtan, slajdovi, ugodno druženje sa puno topline u prijatnom ozračju. Oba dana lekcije je dao Mohan das. Prasadam je bio vrlo bogat i raznovrstan, a pripremili su ga bhakte iz karlovačkog centra. Na mene je poseban dojam ostavio Murti Srila Prabhupada. Izgledao je vrlo sretno i zadovoljno. Nadamo se skorom druženju sa  entuzijastičnim  i ljubaznim karlovčanima. Sva slava karlovačkim bhaktama!

U nedjelju (na kršćanski Uskrs) imali smo Feast u Virovitici kod  Saci Kumara Goura dasa.  Njegova žena Ramya devi dasi je slavila  rođendan. Bhajane su vodile Ramya d.d. i Bhavatarini d.d. Lekciju je dao Upananda das. Ukusnu pizzu pripremila je mataji Ramya. Veče je završilo razgovorom o planovima za zajednički  odlazak virovitičkih bhakta  u Indiju 2009.g., za što  su nam  potrebni milost i blagoslovi bhakta.

U nedjelju 30.3. održan je feast u domu Saci Kumara. Imali smo goste iz Daruvara i Koprivnice,  lekciju je dao naš dragi gost iz Zagreba Suvarna Bindu das. Bhajane su vodili Markandeya Rsi  i njegova  žena Martina. Lekcija je bila toliko poučna i zanimljiva, da nitko nije želio prestati slušati. Suvarna je na koncu poveo kirtan, a zatim je slijedio prasadam, koji su pripremile   Ramya i Bhavatarini. U zajedničkom čašćenju prasadama, ugodnom razgovoru i druženju proveli smo ostatak večeri i dobili obećanje daruvarskih bhakta da ćemo slijedeće nedjelje biti kod njih na feastu.

Ovim putem čestitamo inicijaciju našem virovitičaninu (koji živi u Puli-Ližnjan), bivšem Antoniu Čizik, a sada Misra Purandara dasu. Dobio je inicijaciju na  sam Gour Purnim u Mayapuru od  svog duhovnog učitelja H.H. Candra Mauli Swamija  (Jay!)

Vaš ponizni sluga Bhavatarini devi dasi

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 75 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1010 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::