Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Ostavi sve vrste religija i samo se predaj Meni. Oslobodit ću te svih grješnih posljedica. Ne boj se
-- Bhagavad-gita 18.66 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Pula - Novosti iz Pule 19.02.2005.

 
Dopisnik: Devarsi Narada das
 
 

Prinova

Na Nava Nilachala farmi u Valturi kraj Pule, 15-og se veljače oždrijebila kobila Hajdi. Prinova u malenoj Ergeli Dinanathovih konja osvježila je ozračje naše već ionako idilične sredine. Ljepo je gledati kako malo ždrijebe, bez imalo iskustva, traži vime majke malo ispred prednje, malo ispred zadnje noge. Hari bol! Našlo ga je i saznalo gdje je hrana i za ubuduće. Puna usta mlijeka. Trbuščić pun, pa sad opleti po livadi, a majka za njim... Ćaran, ogromni istarski boškarin, bezbrižno preživa i preko ograde promatra kakvo je to novo stvorenje na njegovoj farmi, smeđe boje (kao srna), s bijelom flekom koja se spušta s vrha čela sve do nosa.

Radovi na kući

I dok mali simpatični stvor mršavog tijela, dugačkih nogu i kratkog vrata svojim veselim skakutanjem i mahanjem repom zabavlja stanovnike okolice Pulskog hrama, stariji bhakte ozbiljno pripremaju sve uvjete za početak radova na žbuci i fasadi kuće Krsne Ksetre prabhua. Dakle, ako niste znali u Valturi je sazidana kuća koju su učenici namjenili svom duhovnom učitelju Krsni Ksetri prabhu-u. Postavjen je krov, elektro i vodo instalacije i ugrađena stolarija zahvaljujući Ananta Sesi prabhu. Onda,.. Krsna Ksetrijevci,... ako se još niste aktivno uključili u ovaj projekt - požurite (donacijama, ili na bilo koji drugi način), jer i meni je u interesu da mi što prije doseli susjed čisti bhakta.

Idila

A, vi grihaste, ukoliko želite malo pobjeći od gradskog smoga i izvesti djecu na sunce i svjež zrak - evo prilike. Valtura nije namjenjena za vaisnavski turizam samo ljeti, već i zimi. Soba ima dovoljno, grije se, a i djeca će vam sigurno biti vrlo zahvalna ako ih na trenutak maknete od gradske vreve. Mogu vidjeti kako preživa Ćaran sa svojih 1100 kg, kako Gundo (najstariji konj) slobodno šeće unaokolo i mogu skakati u kirtanu pred Jaganatom, Baladevom i Subadrom zajedno s drugom djecom bhakta, koje sada u Puli ima mnogo.

                       Iz sunčane Pule vaš sluga i dopisnik, Devarsi Narada das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 95 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1004 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::