Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Tako sam ovaj najuzvišeniji nauk prenio lancem učeničkog naslijeđa i sveti su ga kraljevi shvatili na ovaj način. No s vremenom je učeničko naslijeđe bilo prekinuto i zato se čini da je znanje u svom izvornom obliku prekinuto.
-- Bhagavad-gita 4.2 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Uto, 27.03.12. 10:48
 

Hrvatska - RGB sastanak

 
 
Redovni sastanak europskog RGB održan je u Mayapuru 22. veljače 2012. 

Slijedeći redovni sastanak RGB-a zakazan je za 12. i 13. svibnja, a ulogu domaćina dobila je hrvatska yatra, odnosno zagrebački hram koji se priprema za taj događaj.

RGB (Regional Governance Body) je ISKCON-ovo regionalno upravljačko tijelo koje se bavi relevantnim pitanjima vezanim specifično za svoju regiju. Svaka regija ima svoj RGB. Pri tome je GBC ostao i dalje globalno ISKCON-ovo upravljačko tijelo.

Prema tome, europski RGB je ISKCON-ovo upravljačko tijelo za Europu sačinjeno od propovjednika i izabranih starijih lidera koji stalno ili većim dijelom borave na području Europe i tu daju doprinos obavljajući menadžersku službu.

Trenutni presjedavajući europskog RGB tijela je HH Prahladananda swami, koji je ujedno ispred RGB-a zadužen (Euro Divisional Secretary) za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju i BiH.Više informacija o europskom RGB tijelu, njegovom ustroju, članovima i viziji možete pročitati na www.eurogbc.com

Neki od zaključaka sa RGB sastanka u Mayapuru:

  • Ramananda Gopal dasa iz Njemačke prihvatio  je službu RGB predstavnika za obožavanje Božanstava na period od jedne godine, s mogućnošću prihvaćanja službe europskog ministra za  obožavanje Božanstava po isteku jednogodišnjeg perioda.
  • Ime Bhaktivedanta bit će zaštićeno (trade mark). Proceduru će provesti ISKCON Velika Britanija.
  • U svrhu boljeg komuniciranja s lokalnim yatrama, područje Europe za koje se brine europski RGB bit će podijeljeno u zone. Prema sadašnjem prijedlogu bilo bi sedam zona, a Hrvatska bi prirodno spadala u zonu koju sačinjavaju zemlje bivše Jugoslavije (plus Albanija). Pri tome bi HH Prahladananda swami nastavio obavljati svoju službu vezanu za hrvatsku yatru.
Cijeli izvještaj sa sastanka u Mayapuru možete pročitati na www.eurogbc.com/content/mayapur-2012
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 135 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1302 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::