Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nalazim se u svačijem srcu i dajem sjećanje, znanje i zaborav. Ja sam cilj proučavatelja svih Veda. Tvorac sam Vedante i poznavatelj Veda.
-- Bhagavad-gita 15.15 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Sub, 30.06.12. 16:44
 

Karlovac - Novosti iz Karlovca 3. dio - preseljenje Sri Sri Nitay Gauracandre

 
 

Hare Krsna
Poštovanje svima

Dragi bhakte evo da se konačno javimo sa vijestima o našim dragim Sri Sri Nitay Gauracandri. Naime, već skoro više od 2 godine (od kada vise nema full-time sankirtan bhakta) prostor u kojem je naš preaching centar-hram, ne može se sam održavati nego uz pomoć restorana , Harinam turneje i nekih drugih izvora prihoda pokušavamo prezivjeti. Borimo se i trudimo iz mjeseca  u mjesec i sve nam je bilo teže, a i bili smo rastegnuti i razbacani svugdje - a u biti nigdje kvalitetno.  A onda je HH Candramauli Maharaj, koji je službeno prošle godine postao članom naše yatre, rekao da zašto ne napravimo lijepi hram za božanstva u prirodi New Shantipura, a preaching (SF, seminare, programe) proširimo i povećamo u našem restoranu/klubu - gdje je ljudima ionako puno lakše doci! Isprva nam se ideja činila teškom i bolnom, ali sa vremenom smo shvatili dubinu i točnost Maharajevih riječi...tako da smo prije mjesec dana krenuli sa radovima. Hram ce biti  preuređena (skroz od temelja), stara kuća od Raghunatha pr. (koju je on dao za SSNGC), a za Raghunatha pr. i buduće ashram stanovnike je izgrađena nova prekrasna drvena kuća na dvije etaže kraj budućeg Hrama. Na jesen ce biti otvorenje.

Po svemu sudeći, na kraju su stvari super ispale - imati ćemo aktivni svakodnevni preaching u prostoru restorana/kluba i ureda udruge Avadhute u centru grada, te Hram u prirodi u vrlini - onako više u samostanskom moodu gdje će bhakte dolaziti obožavati božanstva, svirati bhajane, odmoriti se i napuniti. Hram će biti također na dvije etaže - od čega će jedna biti za maharaja, a druga za božanstva. Na toj za božanstva, će biti veliki temple-room (40-50m2), deity room, kuhinja za božanstva, te hodnik sa garderobom za bhakte.

U ovih nekoliko mjeseci svi smo bili dosta zbunjeni jer nismo znali kako će stvari dalje, jer onako više nisu mogle, ali sada je to sve fino ispalo na kraju. Posebno nas veseli što ćemo imati SF u restoranu, jer ćemo tamo moći imati redovito kirtane koji su nam užasno nedostajali u našem Hramu. Znalo se desiti da ne bi po nekoliko mjeseci zaplesali u kirtanu - a ako ste bhakte Gospodina Caitanye, te posebno full time preacher to vam je od suštinske važnosti. Sa slikama i novostima koje slijede iz naše yatre čujemo se uskoro , a vi dođite kod nas; ili sutra na zatvaranje starog prostora ili na jesen (to obavezno) na otvorenje novog Hramskog prostora za naša prekrasna bozanstva SRI SRI NITAY GAURACANDRU.

Haribolo!!!

Vaši sluge iz Sri Sri Nitay Gauracandra mandira

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 93 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1364 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::