Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko je tako transcendentalno utemeljen odmah spoznaje Vrhovni Brahman i ostaje potpuno radostan. Nikada ne jadikuje niti za ičim žudi. Jednako se ophodi prema svakom živom biću. U takvom stanju dostiže čisto predano služenje Mene.
-- Bhagavad-gita 18.54 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Pet, 20.07.12. 19:38
 

Lika - Master plan hrvatske yatre!

 
 

Hare Krsna

Kao posljedica odslušanih seminara i razmjene mišljenja među bhaktama tijekom ovogodišnjeg kampa na Ižu gdje je tema bila 'Razvoj zajednice', na sastanku s Prahladananda swamijem i Radha Krishna prabhuom koji je dao mnogo praktičnih prezentacija temeljenih na iskustvu razvoja zajednice u Mađarskoj, dogovoreno je da ćemo pokušati izraditi Master planu za Hrvatsku yatru, koji će sačinjavati smjernice o razvitku yatre, uzimajući u obzir posebnosti hrvatske zajednice.

Prvi radni sastanak koji bi trebao u najmanju ruku okupiti predstavnike lokalnih zajednica u CNC uz sudjelovanje Prahladananda swamija i Radha Krishna prabhua, održat će se tijekom kampa u Lici. Budući da će izrada takvog plana biti proces koji će sastankom u Lici tek započeti, radna grupa koja će se (nadamo se) oformiti, te lideri u svojim yatrama, omogućit će tijekom procesa zainteresiranim bhaktama – članovima hrvatske yatre (bilo kroz elektronsku komunikaciju, informativne sastanke, sazive Sabora i slično) uvid u napredak procesa kao i mogućnost daljnjih davanja mišljenja i sugestija.

Za sada svi bhakte koji imate ideje i želite ih podijeliti, molio bih da ih prenesete svojim lokalnim liderima prije početka festivala u Lici; bez obzira tiču li se vaše ideje razvoja farmske zajednice ili zajednice bhakta koja kongregira oko hrama, sankirtana i izdavanja knjiga, modela upravljanja yatrom na nacionalnom i lokalnim nivoima, funkcioniranja i uloge nekog od postojećih ili budućih hramova, našoj poziciji i utjecaju u hrvatskom društvu ili odnosu prema drugim zajednicama itd.

VS Isvara Puri das

 

Povezano:

-> Najave - Lika kamp 2012
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 57 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1719 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::