Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko na kraju života napusti svoje tijelo sjećajući se Mene odmah dostiže Moju prirodu. U to nema sumnje.
-- Bhagavad-gita 8.5 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 15.08.13. 12:11
 

Karlovac - Novosti sa transcendentalne bauštele ;)

 
 
Dragi bhakte mnogi od vas su nas upitali kako napreduju radovi na našem karlovačkom hramu i šta smo sve gore izgradili pa vam eto šaljemo par slika.
Maharaj je bio sada gore zadnjih 10 dana, stiglo mu je njegovih 1000 kg osobnih stvari i skroz je sada preseljen ovdje. Bio je oduševljen sa progresom radova pa je i to bio jedan od razloga zašto je premjestio proslavu svoje vyasa puje iz Londona u New Shantipur.

Originalno je htio da bude ovdje, ali je zbog nedostatka kapaciteta za smještaj gostiju i bhakta za velike festivale odustao. Ali uz veliku pomoć bhakta iz raznih dijelova Hrvatske i Nitay Gauracandre uspjeli smo u zadnjih 2-3 mjeseca izgraditi veći dio zgrada i prostorija. Još imamo mjesec dana posla da sve privedemo kraju jer je festival vyasa puje od 26. - 29. rujna.

Dakle, prva slika je hram i u pozadini tamo ispod drveta možete vidjeti lady-ashram koji još nije skroz završen.

Hram sada ima 3 etaže, a lady-ashram 2 etaže. Kod matajis donji kat je kupaonica i WC dok su na gornjem dvije sobe. Kod hrama prva etaža je templ room, deity kitchen i garderoba. Gornja etaža ima 2 sobe od maharaja, njegova kupaona i wc te novosložena terasa jer mu je uvijek nedostajalo sunca. Treći kat je još jedna soba za maharaja i sobe za goste. Na slici možete također vidjeti sa lijeve strane hrpu zemlje, a to je zato jer stalno dovozimo zemlju pošto maharaja želi da se dvorište još više proširi kako bi smo mogli imati pandal programe tj postaviti veliki šator i imati programe vani.



Na ovoj drugoj slici moze se vidjeti odvojeni ulaz koji smo uradili za goste i bhakte dok dođu, a maharaja ima svoj vlastiti ulaz na kat iz svoje sobe.

Treća slika je brahmacari-ashram i na tu smo građevinu najponosniji jer je skroz ekološka i nalazi se na najboljem mjestu u New Shantipuru. Taj ashram nema ni betona ni nikakvog metala a nalazi se u zraku na drvenim stupovima.


Imati će dvije sobe i u svakoj krevet na kat, vlastitu kupaonu i WC te malu drvenu terasicu ispred.

Evo za sada toliko. Početkom 9. mjeseca počinju ponovno radovi pa tko god želi pomoći - bili bi mu jako zahvalni jer osim što će ovdje maharaja živjeti planiramo imati razne grupne retreate za bhakte, ali i mogućnost dolaska i odmora pojedinačno za bhakte.

Hvala svima koji su pomogli i vidimo se
Vaši sluge iz SS Nitay Gauracandra mandira

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 44 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1129 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::