Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba Me može spoznati kao Svevišnju Božansku Osobu samo predanim služenjem. Kada zahvaljujući takvoj predanosti postane potpuno svjesna Mene, može ući u Božje carstvo.
-- Bhagavad-gita 18.55 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 01.01.15. 20:31
 

ISKCON HR - Izvještaj HVV-a o radu i aktivnostima u 2014.

 
 

Hare Krišna dragibhakte i prijatelji!

Sva slava Šrila Prabhupadu!
Primite naše ponizno poštovanje!

Početkom ove godine tradicionalno vam prestavljamo sažetak jednogodišnjih aktivnosti Hrvatskog vaišnavskog vijeća i hrvatske yatre. Godinu na izmaku neki će pamtiti po inspirirajućim harinamima i festivalima, drugi po nektaru predanosti, neki pak po prvim koracima u svjesnosti Krišne... Ipak, jedna važna odluka za koju je sazrijelo vrijeme i po čemu će protekla godina biti obilježena jest promjena našeg imena u Međunardno društvo za svjesnost Krišne, onako kako je Srila Prabhupada nazvao svoj Hare Kiršna pokret daleke 1966. godine. Pred nama je u 2015. godini puno zadataka, kako svakom od nas na osobnom polju, takoi na nivou zajednice u sklopu i za dobrobit ISKCON-a. Očekuju nas organizacije novih harinama, ljudi vani čekaju Srila Prabhupadine knjige koje i dalje želimo tiskati i dijeliti, Božanstva su tu i hramovi (centri) za koje se brinemo, a tijekom ove godine radit ćemo i na pripremama za obilježavanje 50 godišnjice ISKCON-a. Uz sve to nastavit ćemo raditi svatko za sebe na svom srcu, ali i pomagati jedni drugima, kako bismo se jednog dana vratili nazad kući Bogu.

U ime CNC,
vaš sluga Isvara Puri das

Izvještaj HVV-a o radu i aktivnostima u 2014.

Naš identitet postajejasniji – ove je godine nakon pažljive analize i sljeđenjem potrebnog procesa promijenjeno ime VVZ u Međunarodno društvo za svjesnost Krišne (ISKCON), a shodno tome dorađen je i Statut naše Zajednice;

Vedro harinam ljeto 2014, festivali i ratha yatra - tri turneje po Jadranu, zahvaljujemo se organizatorima turneja i svim bhaktama koji su nesebično pomagali; Organizirali smo veliki hodajući harinam u Zagrebu u kolovozu kojeg planiramo i za sljedeću godinu; Tradicionalna i nezaobilazna ratha yatra održana je i ove godine u Rijeci u organizaciji riječkih bhakta; Pokrenuti su jednodnevni harinam-sankirtan festivali u Zagrebu u kojima sudjeluje tridesetak bhakta; I uz to puno malih harinama širom Hrvatske... A u Ličkoj Jasenici jubilarni deseti po redu lički kamp u organizaciji Murari-gupte dasa.

Sankirtan i pojava Nektara - nakon dugog rada na pripremi knjige tiskan je u 5000 primjeraka 'Nektar predanosti' prvi puta na hrvatskom jeziku; Zagreb-hram uvišestručio je dijeljenje knjiga u odnosu na prijašnje razdoblje; I ove godine aktivni smo u Srila Prabhupada marathonu u mnogim gradovima, a rezultate očekujemo na sankirtan festivalu po kraju marathona 10. siječnja u Zagrebu; Priprema se reizdanje četiri knjige (Adi 1 i cijela Antya lila) koje nedostaju iz postojećeg kompleta Caitanya Caritamrta;

Komunikacije s vanjskim svijetom – 22. prosinca Isvara Puri das kao predstavnik ISKCON-a prisustvovao je novogodišnjem prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske gospodina Ive Josipovića; Uspostavljen je blizak odnos s indijskom ambasadom koji je rezultirao našom prisutnošću na svim važnijim zbivanjima u ambasadi; Nastojanja organiziranja razgovora s gradonačelnicima Zagreba i Splita; Aktivno sudjelovanje naših predstavnika na ISKCON Komunikacijskom seminaru u Prabhupadeshu kojeg je vodio Anuttama prabhu.

Edukacija - održani bhakti class i bhakti sastri seminari u zagrebačkom hramu (novi bhakti-class planira se početkom ove godine, informacije: Suvarna-bindu das), mnoštvo seminara širom Hrvatske; Planira se i priprema disciple course za sljedeću godinu koji će postati obvezatan seminar za svakog bhaktu prije dobivanja inicijacije; I konačno nekolicina novih bhakta priključila se hramu u Zagrebu na organizirani trening.

Suradnja sa susjednim yatrama - sastanak na Fruškoj Gorangi po našoj inicijativi s liderima svih yatri iz zemalja bivše zajedničke države (iz Hrvatske Yasoda-jivana das, Govindananda das), sljedila je zajednička organizacija harinama u Zagrebu sa slovenskim bhaktama.

Vodstvo  - na lokalnoj razini kroz lokalna vijeća, a kroz CNC i GBC na nacionalnoj razini; GBC predstavnik za Hrvatsku je HH Prahladananda swami, dužnost predsjednika yatre obnaša Isvara Puri das, Divya-prabandha das imenovan je zamjenikom predsjednika yatre, dok su ostali članovi CNC-a predstavici lokalnih yatri koji su izabrani među liderima lokalnih zajednica; CNC je definirao dva dokumenta - smjernice za pitanja gostiju na našim programima i za pitanja privatnih projekata;

Pravna pitanja - Registrirana je u evidenciji vjerskih zajednica Ministarstva uprave naša zajednica u Virovitici, a predstavnik yatre je Upananda das; Trenutno kao podružnice hrvatskog ISKCON-a imamo pravno registrirane zajednice u Zagrebu, Splitu, Karlovcu, Rijeci, Osijeku, Puli i Virovitici; Povoljno za ISKCON i na zadovoljstvo druge strane sporazumom je riješeno višegodišnje pitanje vlasništva nad komadićem zemlje u Valturi, slučaj zatvoren.

Nova godina i nadolazeći festivali i seminari - već sada započete su pripreme za proslavu 50 godina ISKCON-a u srpnju 2016. godine; tijekom 2015. godine organizirat ćemo kamp u Lici (Murari Gupta das), japa retreat na Ižu s HH Sacinandanom swamijem (Govindananda das), ratha yatru u Rijeci (Dvaraka-gamana dd)... Radit ćemo i na tiskanju novih knjiga, a bhakte zainteresirane za službu u pripremi i izdavanju BBT knjiga mogu se javiti Isvara Puri dasu.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 78 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1258 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::