Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Kao što utjelovljena duša prolazi kroz dječaštvo, mladost i starost, tako i u trenutku smrti prelazi u drugo tijelo. Razboritu osobu ne zbunjuje takva promjena.
-- Bhagavad-gita 2.13 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Uto, 24.05.16. 20:56
 

Zagreb - Pedesetogodišnjica ISKCON-a i Gospodin Jaganatha u Zagrebu

 
Predstavnici grada Zagreba odobrili su nam organiziranje tradicionalnog festivala kočija – Ratha yatre – u centru grada Zagreba, u subotu 6. kolovoza 2016. od 16:30 do 19:30 sati!
 
 

Povorka s kočijom krenut će s Trga Europe u 17 sati prema Trgu Bana Jelačića, odakle će nakon polusatnog zadržavanja uz kirtan nastaviti prema Zrinjevcu gdje će se održati završni dio programa.

Ratha yatra je drevni i dobro poznati indijski festival s tisućljetnom tradicijom, koji se uspješno održava u svim značajnijim europskim gradovima, a  po prvi puta od sada i u Zagrebu. 

Kočija s Gospodinom Jaganathom po prvi puta proći će ulicama Zagreba baš u ovoj godini kada obilježavamo 50 godina ISKCON-a. Nadamo se podršci i prisustvu naših uzvišenih duhovnih učitelja te predstavnika Indijskog velposlanstva kao i predstavnika grada Zagreba.

Kako bismo građanima Zagreba i njegovim posjetiteljima što bolje približili ovaj značajan dio vaišnavske kulture, sve vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj festival, a one koji bi željeli službom, svojim prilozima ili na neki drugi način pomoći organizaciju zagrebačke Ratha yatre molimo vas javite se Divya-prabandhi dasu (divyapd108@gmail.com) i Govindanandi dasu  (govindananda.sns@pamho.net) 

Temple Board Zagreb
Suvarna-bindu das, Govindananda das i Isvara Puri das 
 

Povezano:

-> Najave - Ratha-yatra
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(30 glasova)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 27 posjetitelja online
 
Vi ste 249. posjetitelj danas i 4228. posjetitelj u posljednjih 30 dana (unique visitors).
 
Ova stranica pogledana je 1494 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::