Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba Me može spoznati kao Svevišnju Božansku Osobu samo predanim služenjem. Kada zahvaljujući takvoj predanosti postane potpuno svjesna Mene, može ući u Božje carstvo.
-- Bhagavad-gita 18.55 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.01.17. 12:55
 

Izvještaj s harinam-sankirtan turneje po Slavoniji, 16-18.12.2016.

 
 

Dragi bhakte i prijatelji,


 

U petak, 17. prosinca, sedmero je harinamaca iz Zagreba krenulo na prvu zimsku turneju,odabravši pritom Viroviticu kao prvo odredište. 

 


Ondje smo održali večernji harinam - zahvaljujući milostivim i susretljivim Upanandi Prabhuu i mataji Subhangi – koja je pripremila sve – teren, dozvolu, prasadam što za prolaznike, što za nas. Sva slava!

Večernji harinam i sankirtan bili su nektarsko iskustvo, a nije ni čudo kad je Virovitica već dobro "pročišćen grad" što zbog bhakta koji tamo žive, sannyasija koji su puno puta gostovali, ali i naših hramskih bhakta iz Zagreba koji su nedavno započeli Prabhupadov maraton upravo tamo. Mora da je zato svaki drugi čovjek kupio knjigu.




 

Knjige smo dijelili uglavnom po trgovinama i kafićima, a to se na bhn. Maju odrazilo ovako: „Krišna mi je ispunio životnu želju, podijelila sam knjigu mesaru.“ J

 

Nakon harinama zasvirali smo i u domu Sacikumar Prabhua i njegove velikodušne obitelji.

 

Drugi dan jutarnji smo harinam održali u gradu Dore Pejačević - malim, ali živopisnim Našicama. Krišna je bio jako milostiv i Celzijus nije padao ispod nule. Podijeljeno je 30-tak knjiga.

 

U lijepom sjećanju ostale su mi majke djece s posebnim potrebama koje nikada nemaju vremena, a kamoli vremena za sebe i čitanje, ali prepoznavši dubinu Srila Prabhupadinih knjiga uzbuđeno su ih uzele i još nam poklonile kalendare i poklončiće. „Jedva čekam da ju počnem čitati, mislim da već jednu imam kod kuće“, objasnila je jedna majka. 



 

Iz Našica smo se požurili na večernji harinam u Osijek, gdje su bhakte već čekali. 




Hodajući harinam pretvorio se u jednom trenutku u božićni nastup na adventskoj pozornici u centru poznate osječke Tvrđe. Sve je prošlo dobro unatoč nedavnim manjim problemima s gradskim vlastima i harinamcima. Pristupio nam je i dogradonačelnik te zaželio dobrodošlicu. Krišna ponovno uzvraća milošću. Osječki šankeri i konobari dobili su milost kupovine Srila Prabhupadinih knjiga. 



 

Nakon iscjeljujućeg predavanja iz Bhagavad-gite koje je održao Jagat-pujya Prabhu i veselog druženja s bhaktama, sljedeći smo se dan uputili smo se na jutarnji harinam u isto tako "već pročišćen" Bjelovar nam grad - gdje su nas srdačno i toplo, kao i uvijek - dočekali Mataji Ljerka, Kripalu Krisna Prabhu, mataji Savitri, mataji Subaga, mataji Subhadra s obitelji i ostali bjelovarski bhakte. 


Pomalo prazan Bjelovar u nedjeljnim satima ručka još je jače nego inače odzvanjao maha-matrom, no skupina se ipak odlučila na drastičnu promjenu plana - još jedan popodnevni harinam. I dobro da je, jer tada je jedan Ivica, 17-godišnjak (pročitao je Bhagavad-gitu ranije) s veseljem uzeo Život nastaje iz života. I podijeljeno je mnogo više knjiga nego prijepodne istoga dana. 

 

Sveukupno su na turneji podijeljene 72 Srila Prabhupadine knjige.

 

Hvala svim susretljivim bhaktama koji su nas ugostili.

 

Naša je velika želja zasvirati u slavonskim gradovima s malo duhovnih bodova – poput Vukovara, Vinkovaca, Đakova, Slavonskoga Broda i za to trebamo vaše molitve i blagoslove da bi se uskoro moglo i ostvariti.

 

Harinam sankirtan yagna ki jay!



 

Vaši u službi Srila Prabhupade

Seva kunja devi dasi, Prema-murti dasa, bhn. Tea, Bhn Maja, 

BhMile, bh Kristijan, bhn. Helena


Kontakt: helena6m@gmail.com

 

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 45 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 855 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::