Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko je tako transcendentalno utemeljen odmah spoznaje Vrhovni Brahman i ostaje potpuno radostan. Nikada ne jadikuje niti za ičim žudi. Jednako se ophodi prema svakom živom biću. U takvom stanju dostiže čisto predano služenje Mene.
-- Bhagavad-gita 18.54 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Sri, 31.05.17. 11:00
 

Split - MSF izvještaj 

 
 




Dragi bhakte i prijatelji,

u Splitu je održan prvi sankirtan festival, u subotu 20.5.2017.  Već taj prvi je potvrdio onu "kada se male ruke slože sve se hoće i sve se može"!

Prve dvije ruke milostivog Nayananande Prabhua su nam došle iz Zagreba da bi podržale i pokrenule novi val promjene koji je zahvatio Split! Te dvije ruke su se ekspandirale i tako se stvorio tim entuzijasta koji je odlučio u kratkom vremenskom periodu održati prvi festival. 

Tim su tvorili : Bhakta Pegi, Nairvani devi dasi, Bhakta Goranga, bhaktin Matea, bhakta Marko i njihova velika vanjska podrška Maha Jvala Prabhu, Yamuna Jivana Prabhu, Bhaktin Klara, Jaya Pradha devi dasi i sve molitve i blagoslovi koju su nam slali ostale bhakte!

Nakon jutarnjeg programa,motivirajuće lekcije Nayananande Prabhua i transcendentalnoga prasadama kojeg je prirpremio bhakta Pegi , 5 duhovnih ratnika je krenulo u pohod prema Trogiru. U samo par sati ratnici su osvojili tvrđavu Kamerlengo sa podijeljenih 55 knjiga!!!!

Nakon uspješne bitke, uputili smo se na ručak koji nam je uz veliki trud i ljubav pripremila naša majka Nairvani devi dasi, ovim putem joj se jako zahvaljujemo na tome!!!

Ali to nije bilo sve! Čekao nas je večernji sjedeći harinam na Sustipanu. Na kojem je podijeljena još jedna knjiga, 100 kuglica koje je pripremila naša najdraža bhaktin Matea , i 50 somosa napravljene od zlatnih ruku opet Nairvani devi dasi i njezine pomoćnice bhaktin Klare.

Maha Jvalu Prabhu i harinam ekipu nije zaustavila kiša , baš suprotno , dobili smo posebni doživljaj za  kraj ovako prekrasnog provedenog dana!

Par dana poslije, bhakte su se našle, podijelila svoja iskustva i doživljaje i time otvorili novu  čarobnu eru sankirtan pokreta u Splitu !!!

Bhaktama se svidjelo:

  • brzo pokretanja i organizacija festivala
  • program na Sustipanu
  • podrška i postepeno uključivanje bhakta
  • duboko iskustvo i realizacije tijekom dijeljenja knjiga
  • povezivanje bhakta na višem nivou
  • dobri i entuzijastični organizatori
Drugi put želimo:

  • pravovremena organizacija i sastanci
  • dijeljenje i knjiga na stranom jeziku
  • uključivanje i drugih bhakta u prasadam
  • pokretanje već postojeće stranice na društvenim mrežama za lakši pristup bhaktama
  • šarenija ponuda 
  • vizitke koje bi dijelili uz knjige

Ovo prekrasno iskustvo nas je okupilo i samim time povezalo u jednu malu entuzijastičnu obitelj , koja željno očekuje ostale članove svoje obitelji i sljedeći MSF.


Vaša sluga,
bhaktin Ivana
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 75 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 851 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::