Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Kao što utjelovljena duša prolazi kroz dječaštvo, mladost i starost, tako i u trenutku smrti prelazi u drugo tijelo. Razboritu osobu ne zbunjuje takva promjena.
-- Bhagavad-gita 2.13 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Sub, 09.12.17. 20:47
 

Zagreb - MSF izvještaj 11/2017: Teret ljubavi

 
Uoči Prabhupada maratona.
 
 


Dragi bhakte i prijatelji, Hare Krišna.

Ne tako davno, 25. studenog, 25-ero bhakta ponovno se skupilo u Supersoulu kako bi održali još jedan Mjesečni sankirtan festival. Ovo što slijedi u nastavku čisti je nektar.

Vaikuntha murti prabhu dobro je ugrijao bhakte na jutarnjoj lekciji ispunjenoj duhovnim poantama i propovijedačkim strategijama. No kao što iskusni sankirtan bhakte znaju, na ulicu se ne ide ugrijan - bhakta mora izgarati od ekstaze.

Za taj dio se pobrinuo bh. Kristijan pripremivši nam sankirtanerski doručak (kićari i purije) nakon kojeg nije preostalo ništa drugo osim da se rasporedimo i izletimo na ulice sa Srila Prabhupadinim knjigama. Ki jay! 

Nakon 3 sata Nityanandine milosti podijeljeno 64 knjiga i 400-tinjak slatkih kuglica. Naravno, nakon Nityanandine milosti slijedila je i Gaurina milost u obliku Gaura Mitrinog prasadama kojeg je za ručak pripremio uz pomoć bh. Alena. 

Hvala nevjerojatnim službenicama u Krišninoj tvornici slatkiša: Dinadayadri, Anja i Maja pripremile su sankirtan slatkiše. Puno se bhakta uključuilo u razne službe za zadovoljstvo Srila Prabhupada i Sri Sri Gaura Nitai. Kako im se nikako ne možemo pravilno zahvaliti preostaje nam da samo plačemo za njihovom milošću.

Nakon svega ovoga obično slijedi UBS rubrika s prijedlozima za poboljšanje naše službe. Puno se tu dobrih ideja našlo, no s obzirom da su se prijedlozi u međuvremenu pogubili, glavna stavka UBS-a je:

 

  • dobro zabilježiti UBS

 

Sankirtan festival je rezultat požrtvovnosti bhakta za zadovoljstvo Srila Prabhupada i širenje duhovne poruke. U takvom raspoloženju dijeljenje je knjiga izvedivo, zabavno i lako.
 
 

(fotografije je snimio Gour Govinda prabhu)


Od srca hvala svima na sudjelovanju, službi i donacijama.

Sva slava Srila Prabhupadi!

Sva slava harinam sankirtan yajni! 

Ys Bhagavat das i Hema-gauri dd

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(31 glas)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 23 posjetitelja online
 
Vi ste 479. posjetitelj danas i 3179. posjetitelj u posljednjih 30 dana (unique visitors).
 
Ova stranica pogledana je 1236 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::