Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Oni koji obožavaju polubogove rodit će se među polubogovima, oni koji obožavaju pretke rodit će se među precima, oni koji obožavaju sablasti i duhove rodit će se među takvim bićima, a oni koji obožavaju Mene, živjet će sa Mnom.  
-- Bhagavad-gita 9.25 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Uto, 16.01.18. 16:06
 

Srila Prabhupada maraton 2017 u Sarajevu - podijeljeno 647 knjiga!

 
 
Dragi bhakte i prijatelji,

Sarajevski bhakte su u maratonu podjelili 647 knjiga, što je tri puta više nego prošle godine! Ove godine smo se ozbiljnije posvetili tome, zagrijani MSF-ovima (Mjesečnim sankirtan festivalima) od prethodnih mjeseci. Na prvi dan maratona bhakte su podjelili 8 gajbi prasadam jabuka, otprilike 320 komada učenicima i osoblju Osnovne škole "Vladimir Nazor" u Sarajevu. Predvođeni Nandišvara prabhuom, koji je već legenda FFL ISKCON BiH, održali su i kratki kirtan u trajanju od 40 minuta. Nakon toga, bhakte su izlazili svaki vikend u centar grada djeliti Šrila Prabhupadove knjige. Učestvovali su Istadeva Gaura prabhu, Sadbhuj prabhu, Sri Niketau prabhu, Daksa prabhu, Nandisvara prabhu, bh. Lukas, Tulasi Jivani dd, Ananda Vrindavan dd i Amala Prema dd. 
A najhladnijeg dana, kada je vani bila prava mećava i nula stepeni,Šrila Prabhupada nam je dao najviše podrške i knjige su prosto letjele iz naših ruku. Mnoge ljude smo i pozvali da dođu u hram na program. Bili smo sretno vidjevši ih u nedjelju u ISKCON hramu. 
Medha Gauri dd je donirala određeni broj knjiga za Šastra dhanu pa smo te knjige djelili preko FB stranice "Hare Krišna Bosna i Hercegovina", što se pokazalo još jednim odličnim načinom za djeljenje milosti uvjetovanim dušama!

Vaš sluga
Amala Prema devi dasi
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(30 glasova)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 34 posjetitelja online
 
Vi ste 478. posjetitelj danas i 3295. posjetitelj u posljednjih 30 dana (unique visitors).
 
Ova stranica pogledana je 914 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::