Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Svi planeti u materijalnom svijetu, od najvišeg do najnižeg, mjesta su patnje na kojima se odvijaju uzastopno rađanje i umiranje, ali onaj tko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne rađa.
-- Bhagavad-gita 8.16 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Uto, 23.01.18. 21:12
 

Zagreb - Program na Filozofskom fakultetu

 
22.01.2018.
 
 


Dragi bhakte i prijatelji,

kroz proteklih par mjeseci četvero je mladih studenata s Filozofskog fakulteta u Zagrebu u sklopu seminarskog rada provodilo istraživanje o afirmaciji naše zajednice u Zagrebu / Hrvatskoj.

Bhakte su mogli primijetiti da se „neki novi klinci“ vrzmaju u društvu bhakta jer su u tom razdoblju prisustvovali na nekoliko Sunday feast programa i na par propovjedačkih programa kao što je harinam, sankirtan u sklopu MSF-a i Krishna lounge u klubu Supersoul te su imali i par individualnih intervjua s bhaktama.

Njihov kolegijski zadatak ubrzo se proširio i na osobna ispitivanja o filozofiji svjesnosti Krišne i općenito o duhovnim postavkama života. Kroz sve to ostvario se blizak i personalan kontakt pa smo bili pozvani kao zajednica na prezentaciju njihovog rada.

Ovakav vid predstavljanja svjesnosti Krišne mladim ljudima pokazao se jako prosperitetan.

Bhakte su se tako 22.01. u 9 sati okupili na Filozofskom fakultetu s namjerom podržavanja studenata u njihovom izlaganju i dodatnom predstavljanju filozofije svjesnosti Krišne i duhovne prakse u obliku pjevanja svetog imena.

Također smo iskoristili priliku i predstavili novi program „Be a monk“ ili kako bi naš Vedanta Krit prabhu rekao „Budi pop“. Program koji je osmišljen s namjerom pružanja monaškog iskustva novim ljudima i razvijanja važnih životnih vještina i stavova za izgradnju samostalnosti i komplementarnog karaktera, a sve u svrhu duhovnog i materijalnog boljitka.

Na kraju smo podijelili malo slatkih kuglica i toplog čaja.

Program je jako dobro prihvaćen od strane studenata i pogotovo od strane profesorice Marijane Belaj koja nas je toplim riječima punih zahvale ispratila skroz do parkirališta.

Kroz komunikaciju s profesoricom Belaj otvorio se prostor za više ovakvih događaja u budućnosti.

POGLEDAJTE GALERIJU SLIKA

Vaš izvjestitelj s terena,
Bhagavat das
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(30 glasova)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 42 posjetitelja online
 
Vi ste 584. posjetitelj danas i 3661. posjetitelj u posljednjih 30 dana (unique visitors).
 
Ova stranica pogledana je 1106 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::