Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Uvijek misli na Mene, postani Moj bhakta, obožavaj Me i odavaj Mi poštovanje. Tako ćeš sigurno doći k Meni. To ti obećavam, jer si Moj veoma drag prijatelj.
-- Bhagavad-gita 18.65 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 25.01.18. 12:21
 

Zagreb - Osvrt na Srila Prabhupada maraton 2017 

 
Sankirtan yajna ki jay!
 
 


Dragi bhakte i prijatelji,

S velikim ushićenjem donosimo rezultate i zanimljivosti,priče i iskustva s posljednjeg Maratona dijeljenja Srila Prabhupadinih transcendentalnih knjiga.

Ove je godine u nektarskoj maratonskoj ponudi zagrebačke yatre sudjelovalo oko 30 bhakta i podijeljeno je, što kod kuće, u gradu Zagrebu, što u gostima (Splitu, Dubrovniku, Makarskoj itd.) ukupno 3.737 Srila Prabhupadinih knjiga, a to je 714 knjiga više nego prošle godine! U samom smo gradu Zagrebu podijelili 1304 knjige tijekom maratona. Sva slava bhaktama!

Pritom su MSF subote donijele rezultat od 218 podijeljenihknjiga i preko 1300 podijeljenih kuglica, 30 uključenih bhakta i desetke novihkontakata.

Prvo je mjesto već 17.godinu zaredom zauzeo naš Nayanananda Prabhu s 1.435 podijeljenih knjiga!

No, pitanje je tko će sljedeće godine biti na prvom mjestujer su nam se pridružile nove mlade snage u sankirtanu – bh. Kristijan, bh. Anton i bhn. Maja – i već se ozbiljno približili prvoj poziciji.

Poseban trud oko ovog sankirtan maratona uložila je bhn. Maja tako što je s dubokom meditacijom i pripremom te poniznim stavom uključivala i druge bhakte u misiju digitalizirajući sankirtan propagandu preko WhatsApp-a. Svakodnevno je porukama, slikama i video porukama obavještavala bhakte o vremenu i mjestu njezinih izlazaka na što bi joj se minimalno dvije osobe, inspirirane njezinim entuzijazmom, pridruživale. Neke od njih osjetile su prvi puta iskustvo sankirtana, među njima bhn. Katarina, bhn. Natasa, bh. Alen. Jay! Upravo je broj novih dijelitelja posebnost ovog Srila Prabhupada maratona.

Katyayani Laxmi Mataji i Gour Govinda Prabhu sudjelovali su uovom maratonu osim putem brojnih službi i kroz Sastra danu.

Mnogo je bhakta pomagalo sankirtan bhaktama svojim nesebičnim trudom. Hvala Dharani Pati Prabhuu, Abhay Prabhuu, bh Marku, Suvarnabindu Prabhuu, Isvara puri Prabhuu, Adyi Mataji, bhn Ireni, Petri i Lila sakti Mataji, bhn Snezani i svima drugima koji su na bilo koji način pomogli sankirtan pokretu.

I ove je godine program čitanja rezultata koji je duhovito iinspirativno vodio Dvijanayaka prabhu završio razmjenom poklona. Dina dayadri Mataji, bhn Ireni, Adyi Mataji i Krisna Premi Mataji hvala na prekrasno umotanim darovima.

Sadhu mati sakhi Mataji, Gaura Mitra Prabhu, Dinadayadri Mataji, Dharanipati Prabhu, bh Alen i njihovi pomagači bhn Anja, bhn Petra, bhn Irena, bhn Snježana, bhn Katarina, Gour Govinda Prabhu i Damayanti Mataji pripremali su kroz prosinac nektarski prasadam za bhakte. A znamo koliko je prasadam važna stavka sankirtana.

Veliko hvala bh. Zdravku koji je tiskao 30 majica s natpisom „SrilaPrabhupada maraton ki jaya!“ koje su se podijelile sankirtan bhaktama kao pokloni za njihovu vrijednu službu.

Srila Prabhupada maraton ponovno je okupio zagrebačku zajednicu bhakta i naj taj način nam pokazao kako su zajedništvo i suradnja najveća vrijednost propovijedanja i najveći doprinos rezultatu.

Ono što je doprinijelo tome je i redovito održavanje sankirtan festivala, ne mjesečno već tjedno, svake subote tijekom maratona.

Da, mjesečni sankirtan festival održao se svih pet subota u prosincu i održavao vatru sankirtana među zagrebačkom kongregacijom. Uključilo se preko 30 bhakta iz kongregacije u raznim službama od pripreme prasadam kuglica, sjeckanja bhoge, kuhanja, čišćenja, harinama, sankirtana, sastra dhanu, donacije i još puno toga. Čak se i Mataji Ljerka vratila ranije iz Vrindavana kako bi se pridružila bhaktama na MSF-u.

Vedanta krit prabhu postao je zaštitni znak glavnog zagrebačkog trga za vrijeme maratona – čak je završio na fotografiji jednog od najvećih hrvatskih portala.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE S MSF FESTIVALA U PROSINCU

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA SANKIRTAN FESTIVALA U HRAMU

Ovaj je Prabhupada maraton stvarno poseban po raznolikosti i širini načina na koji su se bhakte uključivali u sankirtan i po novim mladim predanim snagama koje su uvelike doprinijeli distribuciji knjiga i širenju misije.

Zahvalni smo Srila Prabhupadu i Sri Sri Gaura Nitayu na milosti i blagoslovima za ovakav rezultat.

Uime MSF tima

Hema Gauri devi dasi
Bhagavat das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(30 glasova)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 29 posjetitelja online
 
Vi ste 601. posjetitelj danas i 3346. posjetitelj u posljednjih 30 dana (unique visitors).
 
Ova stranica pogledana je 889 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::