Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Sve što radiš, sve što jedeš, sve što nudiš ili daješ i sve strogosti koje vršiš - o Kuntin sine, ponudi Meni.
-- Bhagavad-gita 9.27 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 22.11.18. 15:39
 

Zagreb - Naš obiteljski posao

 
Kad me za par godina pitaju...
 
 


Hare Krišna dragi bhakte!

U subotu, 17.11. u 11 sati, tridesetak bhakta željnih dijeljenja dragulja u obliku Svetoga Imena i Srila Prabhupadinih knjiga okupilo se na glavnom trgu grada Zagreba. No toga se dana dogodilo još nešto...

Iako je tog jutra pogled kroz prozor obećavao iznenađujuće toplo vrijeme za studeni, izlazak van raspršio je i tu iluziju. Hladnoća nikako nije zaustavila bhakte u namjeri davanja i iako su neki bili odjevno nepripremljeni za vremenske uvjete, to je bio dodatni poticaj za više gibanja. 

Jedni su se gibali s knjigama u rukama, drugi su plesali u harinamu, treći su vozili svoje romobile brže i dok se to gibanje odvijalo, u pozadini, neprimjetno, majka Sumitra brzinski je otišla do dućana pribaviti zimske kape i rukavice za sve bhaktine i djecu. 

Bhakte su u harinamu bili toliko čarobni da su neki od prolaznika i po 15ak minuta stajali otvorenih usta u nevjerici promatrajući radost, šarenilo i plesne korake.

Tirtha Sevana Prabhu,Divya Prabhanda Prabhu i Bhuta bhavana prabhu vodili su prekrasne hariname, a 9 djelitelja podijelilo je 45 knjiga

Zlatne ruke naše Tulasi Mataji, Ljerke Mataji, Sadhu Mati Sakhi mataji, bhn Nikoline i Dinadayadri Mataji napravile su i podijelile 200 kuglica, dijelile su se i Gauranga naljepnice šakom i kapom – vole ih i veliki i mali.

Velika inspiracija toga dana bili bh. Damir i Jalakeli mataji koji su se prvi puta okušali u djeljenju knjiga. Jalakeli mataji je za tu priliku doputovala iz Varaždina sa suprugom Ananda Gopalom. Bio je to njezin prvi sankirtan i podijelila je jednu knjigu, a skoro je podijelila i Bhagavat gitu! Pridružio nam se i Ishta Dayi prabhu iz Osijeka u sankrtanu.

Harinam je cijelo vrijeme bio na jednome mjestu i nismo hodali kao obično, no plesa i osmijeha nije nedostajalo. Plesala su djeca, gospoda, intelektualci, introverti, mlađi i stariji. U harinam su se pridruživali razni slučajni prolaznici i bhakte koji su prolazili kroz grad.

Pridružio nam se i naš najveći obožavatelj, gospodin Miroslav Predić, koji nas svake subote posljednjih 6 mjeseci fotografira i šalje uratke tako da uvijek imamo fotografije ako se dogodi da nismo sami fotografirali. 
U 14 sati zaputili smo se na ručak kojeg je pripremio Gaura Mitra Prabhu, uz pomoć  bhkata Hrvoja i Kirtan Rase. Mataji Ljerka napravila je jako ukusan kolač za bhakte.

Iako se ovaj izvještaj ne razlikuje od prošlih, iskustvo ovog Mjesečnog Sankirtan Festivala pamtit ćemo još dugo vremena. Ne po broju podjeljenih knjiga, niti po melodijama iz harinama. Ne ni po ukusnom prasadamu tog dana, niti po hladnoći.

Pamtit ćemo ga kao dan kada smo sa svojom obitelji izašli van, podijelili transcendentalnu vibraciju u obliku knjiga i svetog imena i vratili se kući na zajednički ručak. Skromni pokušaj pružanja zadovoljstva našem duhovnom djedu, Srila Prabhupadi, preplavio nas je milošću okupljanja oko istog cilja stvarajući obiteljsko ozračje. Stvarno je bilo divno promatrati taj događaj. I kad me za par godina pitaju, sjećat ću se ove subote sa smiješkom na licu.

Bhakte su još dugo prepričavali doživljaje i teško se rastali preplavljeni srećom.

Dolazi nam prosinac i Srila Prabhupadin maraton i potrudit ćemo se, kao i prošle godine, svake subote održati MSF za zadovoljstvo naših Sri Sri Gaura Nitay i Srila Prabhupada. Ovim putem pozivamo sve bhakte da se uključe u svojim mogućnostima

Načini na koje se možete uključiti u Mjesečni Sankirtan Festival:

  1. Pomozite nam promovirati MSF šireći ovu vjest s drugima
  2. Pridružite nam se u harinamu / sankirtanu na MSF-u
  3. Pridružite nam se u službi pripremanja slatkih kuglica / keksića za distribuciju
  4. Pridružite nam se u službi pripreme ručka za MSF
  5. Pomozite promovirati Srila Prabhupadine knjige kroz sastra dana program
Vaši sluge,
Bhagavat das (BKG) i Hema-gauri dd

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 59 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 992 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::