Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko je tako transcendentalno utemeljen odmah spoznaje Vrhovni Brahman i ostaje potpuno radostan. Nikada ne jadikuje niti za ičim žudi. Jednako se ophodi prema svakom živom biću. U takvom stanju dostiže čisto predano služenje Mene.
-- Bhagavad-gita 18.54 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Ned, 07.02.10. 04:24
 

Izvan Hrvatske - 11.06.2005, dnevno izvješće o BT Swamiju

 
Napisao: Purusa Sukta d.
 
 
Dragi Bhakte

Primite moje ponizno poštovanje, sva slava Njegovoj Svetosti Bhakti Tirtha Swamiju, sva slava osnivaču ISKCONa acaryi Srila Prabhupadi!

Sinoć je Gurudeva dobro spavao, 6 sati u komadu. Vitalni znakovi su mu stabilni, dok se neke tjelesne funkcije polako gase. Danas je popio puno tekućine.

U biti Gurumaharajin svaki dan protječe u iščekivanju povratka kući. Najveći dio svoga vremena provodi mantrajući svoje krugove. Radhanatha Maharaja je veličao Gurudevu kao primjer Hari Das Thakure naših dana. Na kraju dana Ekavira Prabhu je rekao “Misao koja me najviše zaokuplja ovih dana je, mantranje njegovih krugova. To radi za nas, pružajući nam primjer. Nije on samo bolestan, on umire. Usprkos svom stanju on i dalje mantra svoje krugove, nama za primjer.“

Još donedavno Gurudeva je mantrao 20 krugova dnevno, uz dodatno neprestano slušanje lila. Sad nastavlja sa dodatnih 16 krugova.

Danas je u Institutu započela 24 satna kirtana. U dnevnoj sobi blizu spavaće okupljaju se svirači bhajana, uglavnom u duetu, pjevajući Gurudevi veoma tiho tokom dana i noći.

Gurudeva je, u biti, kao što je Vrajalila opisala, nasukan u svom tijelu. Jutros i poslijepodne bilo mu je vrlo neudobno.

Gurudeva skoro ništa ne jede do 16:30, kad dolazi HH Radhanath Swami. Osjeća se jako iscrpljeno. Obično se Maharaja nakon sastanka sa Gurudevom odvoji i časti prasadam, međutim, danas je Gurudeva zamolio Maharaju da s njim u njegovoj sobi počasti prasadam. Dok je Radhanath Swami polako završavao sa čašćenjem prasadama Gurudeva je bio još daleko od kraja. Dok je Maharaja odlazio do auta rekao je svom slugi “Bilo je nevjerojatno, Bhaki–titiha Maharaja je bio toliko iscrpljen kad sam došao, polako je jeo, ali kada smo počeli razgovarati o nekim temama (o Krsni) odjedanput je živnuo, okrepljeno bi sjeo i počeo pričati.' Između ostalog, Radhantha Swami otpjevao je jednu pjesmu Narotama das thakure, nakon koje su zajedno čitali prijevod.

Jučer se dogodio sličan incident kad su Gurudevini vitalni znakovi počeli slabljeti. Govor mu je bio otežan a ruke hladne. Tada je samo odjedanput sjeo i počeo bhaktama govoriti kako bi trebali urediti sobu za njegov odlazak. Odlučno je zapovijedao dok sve stvari nisu bile na svom mjestu. Tada je Vrajalila rekla Gurudevi “ Vaš životni zrak se vratio”, Guramaharaja se tada vidno razočarao.

Kada se uvečer Gurudeva umirio rekao je da ga na ljestvici od 1-10 boli između 2-3. Udobno smješten rekao je Vraja Lili “Ne brini, sve je na Krsni”, i nasmijao se.

Kasnije su neki od njegovatelja puštali snimke koji je snimio Isana Gaura Prabhu. To su bili dijapozitivi na DVDu, sa Gurudevom i Srila Prabhupadom i njihovim obožavanim Gospodinom. Oni prolaze kroz tako duboku osobnu službu. Oni nisu uz Gurudevu samo psihički prisutni, nego ga i duhovno prate. Neka i mi krenemo njihovim stopama. Neka i mi umremo prije smrti

Vaš sluga, Purusa-sukta das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 76 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 781 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::