Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Živa su bića u ovom uvjetovanom svijetu Moji vječni odvojeni djelići. Zbog uvjetovana života teško se bore sa šest osjetila, u koje se ubraja i um.
-- Bhagavad-gita 15.7 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Drnovšek napao "koncentracijske logore" za životinje

 
Slovenski predsjednik Janez Drnovšek o uzgoju životinja za ljudsku ishranu..
 
 

LJUBLJANA - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek, inače deklarirani vegetarijanac, ponovo je bacio rukavicu u lice masovnoj industriji hrane, optuživši je da meso za ljudsku prehranu proizvodi u "koncentracijskim logorima" u kojima se životinje muče prije nego što ih zakolju.

Drnovšek u zadnje vrijeme zastupa filozofiju zdravog života dio koje je i napuštanje mesa kao hrane koja izaziva "nezdrave energije", čime je već razljutio domaću mesnu industriju, a sada je na portalu svoje građanske udruge Pokret za pravednost i razvitak svoja stajališta o mesnoj industriji još zaoštrio, po nekim mišljenjima do ekstremizma.

Drnovšeku se jedan štovatelj obratio s molbom da zaštiti planirani odstrel 100 medvjeda iz slovenskih šuma, na što mu je Drnovšek u svom objavljenom odgovoru uzvratio da je protiv odstrela, ali da su medvjedi sretni u usporedbi sa domaćim životinjama koje se uzgajaju samo zato da bi zadovoljile ljudski apetit.

"Pomislite samo na koncentracijske logore u kojima na malom prostoru drže tisuće krava, pilića i svinja, da bi ih na kraju zaklali i na nehuman transport po velikoj vrućini bez vode, kad se životinje muče", odgovorio je Drnovšek ljubitelju slovenskog medvjeda, za kojega kaže da ima sreću da se njegovo meso ne jede, pa će umrijeti od lovačkog metka "časnom vojničkom smrću".

Čovjek se prema životinjama često ponaša slabo, a dokaz je to da sve više životinjskih vrsta izumire unatoč tome što su zaštićene, navodi slovenski predsjednik na internetskoj stranici svoje udruge.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 61 posjetitelj online
 
 
Ova stranica pogledana je 555 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::