Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Pokušaj saznati istinu prilazeći duhovnom učitelju. Ponizno mu postavljaj pitanja i služi ga. Samospoznate ti duše mogu prenijeti znanje, jer su vidjele istinu.
-- Bhagavad-gita 4.34 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

VAŽNO! Razne službe za potrebe internet propovijedanja...

 
Lektori, recitatori, kompjuteraši, prevoditelji, pisci, donatori... uključite se!
 
 

(Odmah na početku želio bih naglasiti da ukoliko znate nekog bhaktu za kojeg mislite da bi ga mogle zanimati neke od službi s donjeg popisa... proslijedite mu ovaj tekst!!! Za neke od navedenih službi, on čak ne mora ni biti u Hrvatskoj!)

Dragi bhakte.
Moje poštovanje. Sva slava Srila Prabhuadi.

Za potrebe propovijedanja putem interneta i izradu tekstova i ostalih sadržaja za postavljanje on-line na našu buduću web stranicu namijenjenu predstavljanju hrvatskoj javnosti (http://www.vvz.hr/) potrebno je nekoliko bhakta za slijedeće službe:

1. Hrvatska lektura tekstova

Opis službe: Svi tekstovi koji se postavljaju on-line trebali bi biti uredno lektorirani sukladno duhu hrvatskog jezika i hrvatskom pravopisu. To se posebno odnosi na tekstove koji će se nalaziti u tzv "statičnom" dijelu web stranice (poput naše filozofije i sl.) koji se ne mijenjaju s vremenom i u koje vrijedi uložiti dodatni trud da budu prvoklasno napisani i lektorirani jer će ih u slijedećih nekoliko godina sigurno čitati na tisuće posjetitelja.

2. Dramsko (ili dovoljno izražajno) čitanje priča i dijelova šastra

Opis službe: U gore već spomenutoj multimedijalnoj rubrici posjetitelji kojima je slušanje mudrosti i filozofije draža metoda od čitanja istog moći će poslušati dijelove Bhagavad-gite, priče iz Šrimad Bhagavatama, Priče iz Krsna Book-a i sl. u MP3 audio formatu... U tu svrhu potrebno je kvalitetno snimiti takve sadržaje - efektno u raspoloženju radio-drame ili sl. (na engleskom jeziku postoje snimci Amala-bhakte prabhua - i treba nešto slično napraviti ali na hrvatskom jeziku).

Bhakti koji je se prihvati bili bi obezbjeđeni tehnički uvjeti za ovu službu (kvalitetno snimanje) ukoliko ih sam nema.

Dodavanje na te snimke pozadinske glazbe, manjih specijalnih efekata i sl. bilo bi u opisu jedne od službi pod rednim brojem 3.

3. Obrada zvuka / slika / videa na kompjuteru (nekoliko službi)

Opis službe: U multimedijalnim rubrikama posjetitelji će moći poslušati MP3 snimke lekcija i dijelova šastra, pogledati galerije slika kao i poneki video isječak ili slajd prezentaciju... ima još dosta ideja da ne duljim... sve to zahtijeva jaaaako puno posla... pa ako se razumijete u kompjutorske programe za obradu zvuka ili slika ili videa... i možete odvojiti vremena za malo (ili puno) službe... javite se. Može se javiti i više bhakta za ovu službu.

4. Prijevodi s engleskog jezika

Opis službe. Neke sadržaje koje ćemo postavljati on-line treba prvo prevesti s engleskog. Prijevodi trebaju biti prilično kvalitetni u smislenom i gramatičkom aspektu. Iako će završne lekture biti... bolje je da nema previše posla.

5. Pisanje o raznim temama iz naše filozofije

Opis službe: Neke dijelove naše filozofije treba prikladno i praktično predočiti javnosti što nije lako. Mnogim posjetiteljima to će možda biti prvi put da se sreću s pojmovima poput reinkarnacije, karme, yoge i sl. i tekstovi im trebaju biti razumljivi. S druge strane neki posjetitelji znaju već dosta o takvim temama i tekstovi im ne bi smjeli biti dosadni. Pogađate o čemu se radi... napisati takve tekstove mala je umjetnost. Pretpostavljam da bi bhakta koji se prihvati ove službe, osim što treba imati dara za pisanje trebao imati i nešto prethodnog iskustva s praktičnim propovijedanjem.

6. Postavljlanje gotovih tekstova na stranicu (layout)

Opis službe: U pojednostavljenom tekst-editoru sličnom Wordu (koji je isprogramiran i već postoji) gotove tekstove treba lijepo posložiti, odabrati slike koje pašu uz tekst i sl. Ukratko, ovo je služba za nekoga tko se nešto razumije u rad na kompjuteru i ima malo smisla za dizajn. Posjedovanje osobnog kompjutera i internet veza (po mogućstvu brza, ADSL i sl.) preduvjet su za obavljanje ove službe. Predznanje u radu s nekim tekst editorom (poput worda i sl.) poželjno je, no nije uvjet jer je rad s ovim pojednostavljenim tekst editrom lako savladati.

7. Donacije

Opis službe: Cijeli projekt izrade stranice http://www.vvz.hr/ bazira se na dobrovoljnoj službi vaišnava. S tim u vezi, plaćanje gornjih usluga nažalost nije opcija. Osim ukoliko se ne manifestiraju entuzijastični donatori koji nemaju vremena za gornje službe, ali imaju lakšmija i žele svojim prilozima pomoći da se cijeli projekt ubrza i napravi što kvalitetnije. Namjenske donacije su također moguće.

8. I za kraj... ukoliko vi sami imate neku ideju kako možete pomoći... slobodno se javite s prijedlogom!

Vaš sluga, Deva d.

Kontakti: 091/349-0705; 098/9367-397; E-mail: deva@pamho.net

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 115 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 618 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::