Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba Me može spoznati kao Svevišnju Božansku Osobu samo predanim služenjem. Kada zahvaljujući takvoj predanosti postane potpuno svjesna Mene, može ući u Božje carstvo.
-- Bhagavad-gita 18.55 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Ned, 07.02.10. 04:24
 

Dnevnik bh Duje 6

 
... saga se nastavlja ...
 
 

 Dragi Dnevniče...!?

 Stari je danas doša doma sa posla i oma ubra da nema ni stare ni Obida pa je bacija na grintalo kako je gladan ka pas. Omar je dreknija da di nam je mater, a Anđelina i ja smo nabacili šutijonu i sljegalo na ramena i blenili smo zeleno u njega.

 Taman je počeja gledat u Total split da di se naručijedu karmi pice na dostavu, kad eto ti stare cile Zapuvane. Da di si dosad Izbečija se na nju, a ona će njemu da je bila na Pazar i da je srela dvi Matađis i šnjiman jemala Krišna kata. Ma jesi li normalna dreča je čača sav zimzelen u Facu, oš ti ponudit naman i Krišni čagod za jist. Mogla si i prije doć doma, a ne čakulat do tri bota.

 E nisan reče mu mater, jerbo se nismo mogle razić. Ma da kako, čudija se on. E lipo, jerbo je svaka od nas znala da ako ona ode prva, one druge dvi će je ostat ogovarat, tako smo sve tri morale ostat četiri ure praĐapirat na pazaru, a oli misliš da mi je bilo lako, sve me Noge bolidu. Anđelina i ja smo se šćućurili u Kantun o kužine, jerbo se Krvoproliće ćutilo u zraku, a mi nismo tili dobit koji šakomicin u glavu, kad je Situaciju spasilo zvono o" vrata.

 Diiiing doooong, oglasilo se zvono. Ma koju gospu materinu oglasio se čača i jidno otvorija vrata, O, vančakalpa trabunjaš ča... Mi smo onda poćiribimbili da vidimo ko je. To je na vrata bija tatin stariji Pobogu brat purgerijanac ća ga uvik smekšiva i kontrolira. Doša je sa ženon ća za nju mater kaže da svuda tura nos i sa malin bakta Krešon ća se meni na njega riga od gadancije, a ća ga od Milja zovedu Krešto jerbo arlauče na Bađane.

 Čača je oma ka zagrlija svoga Pobogu brata vičući Pa gdje si Pobogu brate, i zakrčujući in sviman Prolaz u stan, a mater je skočila u kužinu sklanjat karmi kekse, gljive i kisele krastavce ća je kupila na Pazar i micat sporne Videokazete sa kredence. Anđelina i ja smo zaglumili Finoću i počeli se bacat Gostiman podnoge ka da odajemo Poštovanje nebili materi dali vrimena da ukloni Korpuse delikatese, ma su oni bili brži. Priskočili su čaču i nas i oma pojurili prema Dnevnon boravku zvjerajući i zagledajući sumnjičavo sve oko sebe.

 Ma smo onda sestra i ja protrčali njiman kroznoge, ja san jednon rukon nagura kokakolu ispod Naslonjača, a drugon nabacija Anđelini daljinski, koja je odma pribacila sa proziben na Video di je perlafinta uvik bila kazeta o Šrilaprabupadu, u isto vrime šutajući nogon čikolatu ispod Oltara, i dok su gosti uspili pritrčat tri metra hodnika, u Dnevnon su već gorili incensi i vrtija se vajasaki na Kazetofon.

 Dragi su nan gosti onda iskobeljili oči od nebrancije, jerbo su mislili da smo mi ovod svi u Maji i da ćedu nan svojin Dolaskon dat milost i Pročistit nas. Onda smo svi crveni i zapuvani povatali Položaje po stolicaman, kauču i ostalom Namještaju i uzeli Đape gušući se u Sveton Imenu i boreći se za ariju.

 Kad su Oni malo došli Sebi nakon šta su došli k Nama, a i kad smo osin Njih i mi došli k Nama tj. Sebi, čača ih je ka pravi grihašta upita da jesu li za malo Osvježenja nakon napornega puta, a oni su uglas dreknuli da jesu. Onda se čača diga i širon otvorija ponistru. Nji je onda uvatilo tupilo od nekuženja. Mater je onda rekla da bi gostiman tribalo dat čakod i pojist.

 Pitala i je da oćedu li da jin učini picu, kanelone, manistru usuvo, oli očedu sengviče za po putu. Onda je Krešin čača, Pobogu brat o moga čače, reka da oni nećedu nigdi ić, a i ne jidu otu spizu o mleča i javana vengo samo Vedsku i da ćedu se on i žena zadovojit sa Sabđijen na giju, čapatijiman oli purijiman, ako more ne bi bilo zgorega šaka dvi do tri Riže sa puno Dala i salata, a eto ako jin baš oće učinit po guštu, neka jin učini Šrikand oli Sandeše, a za malega ako jema Špinjača na mliko, lešo klumpiri i dosta voća, jerbo je mali još mali pa mu Vedska spiza padne na štumik.

 I još joj je reka da njega zove neka jon on upali Vatru, zato ća je on tu jedini Bramana i da se nada da su jon teče Dekontaminirane, boji se da mu ne opadne Svisnost. Nato smo se mi izbečili od iznereda. Ja san onda uzviknija, Mliko damo, kornfleks ne damo! Čača je reka muči sine, goste triba lipo primit jerbo ćemo se svi pržit u Paklu. Ja san zabrontula da dočin dođe kler iz prvostolnice, odma počnu demagogija i indoktrinacije.

 Stari me je onda bubnija lakton u bubrige i reka Ma muči krembilu čuče te. Mene je onaj Krešto cilo vrime gleda sa visoka dok je mantara, a ja san se mrgodija i sve san ga gleda ispodoka. Počeja mi je govorit da je ovod lipo, ali je kod nji lipše, i veća su Božanstva, i viši je stamdard i boje je ovo i ono i mi to kod nas radimo ovako i onako a ne tako kako vi u provinciji jerbo se tako ne radi.

 Ja san mu procidija kroz Zube da ako mu je tamo boje, da ća je onda doša i neka odu ća. Čača mi je diskrevetno odvalija čvaksona iza uva. Pobogu brat je pita da kakvo je ovod stanje i da kako napreduje pričing. Stari je reka Uh, da napreduje, sve u šesnaest.

 Onda je upita goste da kojin su dobron ovod i da more li čagod učinit za nji, a Pobogu brat je reka da eto se nisu dugo vidili, od vjasa Puđe, pa da su došli na desetak dana da se malo vidu, da nan malo pomognu u Duhovnen životu ako se tu išta more učinit, a i da odmoridu tila za službu i nadišedu se Prane, a osin tega ponestalo in je i domaćega Maslinovega uja ća in je moj čača zadnji put da u donaciju.

 Onda je čaču prošla ka smirenost i opalija je škrgutavalo na dentijeru i ja san vidija da vrag je odnija šalu na stranu i opet moran spašavat Stvar pa san se naprega ća san moga i nemoga nebili smislija na brzinu čagod pametnega. Ma san od naprizanja samo odvalija jedan ultrazvučni rutljaj i odušija jedan plikavac od iza se. Ekipa se zablenula na tu tutnjavinu, a žena o Pobogu brata je upitala Pobogu brata, da Mužu moj kvalificirani, kakvi su to sazvukovi.

 Ja san reka da nisan baš siguran da jesu li to Golubovi mira oli Vjetrovi rata. Onda se Pobogu brat izbečija da kakovo je oto ponašanje, a čača mu je reka, Pa Pobogu brate moj, Vedsko, čak štoviše Ajurvedsko!

 •   Ispisa: Bhakta duje   •

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 57 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1178 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::