Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Živa su bića u ovom uvjetovanom svijetu Moji vječni odvojeni djelići. Zbog uvjetovana života teško se bore sa šest osjetila, u koje se ubraja i um.
-- Bhagavad-gita 15.7 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Ned, 07.02.10. 04:24
 

Dnevnik bh Duje 12

 
Ja i Albert
 
 

Dragi moj Dnevniče, ma san se upravo vratija sa puta di san bija a bija san kod svog dragoga pobogu brata bh Alberta i ono ća san vidija kako je on svistan Krišne oma san se inspirira za mene. Bili smo u njegove babe i dide na selo a oni su Karmiji i ne razumu ovu našu uzvišenu svisnost. Ali Albert ih je oborija s nogu, ako posli ovega ne postanu Bakte neće nikad. Tribalo bi jednon napravit predstavu od ovega spektakla za dobrobit svih živih, neživih i poluživih bića...

Dida mu Vilibalda san svrsta u vrstu onih ća radu da bi radili, a baba Rozarija je malo nagluva pa san se kida od mokrancije kad bi joj Albert srica na sanskritu da je dekontaminira. Bili smo u sobi kod Alberta nas dva Bramačarija i surfamo mi po interpretu jerbo je Albert ponija Laptop da ne bi pali u gunu vrline gledajući u travu i ovce, jerbo nas ta vrlina vezuje za ovu Iluziju od materije. Usrid našeg skijanja i surfanja začuja se arlauk iz kužine: "Alberaaat! Dođi babi, daće ti baba istoimenih kekasa!" a uto će dida: "Ne dernjaj se Rozo, da san zna da ću živit s babon ne bi se nikad oženija, pusti dite sigurno su na interkmetu a lipo san mu reka da proda oto smeća i kupi čagod autine". Albert i Ja smo oma napustili sve vrste religija i potrčali prema kužini jerbo smo ositili bramađoti u pridilu trbuha. Albert je ponija mridangu i karatale nebili prije pustošenja prasadama zapivali šarira avidja đal đodendrija tahe kal žive pele od višanja zagore i tako dalje ka pravi Bakte.

Čin smo ušli u kužinu ošamutija nas je mijomiris pečenih djelova raznih životinja uz domaće začine našto će baba kreštavin glason "evo dico moja baba je pripremla tingulet od kokošjih nogica, kljuna i još nikih djelova" a dida će jon "đava ti odnija tingulet, ća nisi pripremila svinjetinu!?" a baba će "nema svinjetne kaže mesar da su praščići utekli o kuće", "a zašto su Zagospublaženu praščići utekli o kuće?" a baba njemu da zato jerbo su in roditeji svinje. Uto dida zabezeknuto pogleda svoga unuka i prozbori neaktikulirano da ća ti je Alberte ća nosiš te stvari tako visoko iznad glave odpašćedu ti ruke a moj Idol Albert mu lipo objasni da se svete stvari ne nosu ispod pasa a dida će njemu da je i gujica sveta pa da se nosi ispo pasa i da okad je otiša u Harlemi Kruške po cili božji dan iđe po kući s vrićon u ruci mrmljajući i da se kupa potri puta nadan pa da će mu otanćat koža.

"Vengo okripite se dico" izustija je dida a Albert će njemu da ne dolazi u obzir da izide te leševe a baba je utirala piriju u uši pa će ona njemu "ma nije lešo baba je na gradele spržila...", a Albert će njoj "matađi baba, to se ne može ponudit", a onda dida uletija da kako se ne može ponudit da ga ja baba lipo ponudila, a on će njoj da on jide samo Prasadam bez karme a baba će njemu da od Prasadi nema ništa jerbo su utekli a nisu ni sarme jer ju kupus nadimje pa onda dida ima problema sa disanjen... Ja san upa u trancendentalni zanos vajanja po podu od kidancije da se i sam Albert posramija ma je samo uzviknija Sri Višnu da bi pročistija atmosferu, a baba će njemu da di su višnje, obožavan višnje, a Albert će njoj da nisu višnje vengo Višnu koji je Svevišnji, a babi opet stala curit slina niz dentjeru "gospe moja svinjska, evo opet reka višnje, obožavan višnje?". "Bilo bi ti boje da obožavaš Krišnu, Boga a ne neke glupe višnje" reće Albert, a baba će njemu "eee sinko moj, naš Bog je odavno riknija, da se razapet za oprost od naših grija" a Albert oma njoj da se on nije da razapet nego su ga oni razapeli, a baba njemu da ona i dida jesu stari ali nisu tol"ko i da je upravo bila na misu kod Din Don Ivana Brlić mažuranića i da je još dala deset lipa lemozine nebili i to pripomoglo da se njenon Albertu pamet prosvitli a dida je uletija u ovaj vjerski sukob i napa Alberta da jesu li ga oto one Hare Kriške naučile da bude tako nepristojan. A Albert je jopet izustija sami nektar "pristojan-nepristojan, to su samo materijalne identifikacije, ja san transcendentalan prema tome!" a u zbunjitisu baba nije znala ća će mu odgovorit pa je oma išla na niske udarce ma mu je rekla kako mu smrdi iz just od one asfaltoetide i da mu je kupila pastu za zube a Albert je ka pravi Bakta oma skenira sastojke i donija sidantu kako ova pasta nije bonafajd i da on koristi samo zubnu pastu TRANSCEN-DENT! I još in je nadoda ka šlag na bonafajd torti da su ful u maji i da ih hevi čula puširaju i da su sigurno dvi gune ispo njega i da tu Mač! A baba će: "Kaki mač za gospu, lipo je meni govorija ćaća - ko se mača laća - Lakukaraća!" Dida je od muke pozelenija i počeja pinit da će on njega dva-tri puta u pridilu bluzbriga pa će se opametit i da mu još nije zaboravija ća mu je niki dan cilu kujinu inkarta kravljon litavicon iako mu je već sto puta reka da mu dva puta neće ponavljat da to ne čini.

Ja san iza kredence promatra ovu lilu ka da san osobno bija prisutan u zabavama Čejtanje mahaprabuja i već san preša na drugi simptom zansone jubavi, a to je gušenje i drhtavica jerbo su pijati zamalo počeli letat po kužini ka vimane ali san ipak hrabro čeka di me niko ne vidi nebili uvatija kraj ove lile nad lilaman. Albert je počeja vikat da "Hanuman spasi me od ovih karmija",  a baba će da koja hanuma, ol je naša curu!? Albert se zabezeknija u blesitis i oštro prosvjedova  "Hanuman je muško!" Uto je didu skoro kolpalo u pridilu Paramatme i počeja je prizivat sve svece ća ih se moga sitit a baba je uzvikivala mantru "Gospe moja, gospe moja...!" Albert nije predvidija ovakvi krajnje nepovoljni razvoj situacije pa se odma ispravija: "Ne, ne - Hanuman je majmun!" Na njegovo sveopće čuđenje cika i dreka postala je još žešća i baba je u predinfarktnom stanju izbuncala: "U šimju se zajubijaaaa!" da ća su zgrišili ka su dobili ovakvog izroda za unuka da ća bi jon Din Don reka kad bi sazna i da maloga triba poslat kod egzorciste jerbo je sam Đava uša u njega, a Alberat nije više moga podnit aparade prema njemu ka Bakti pa smo izletili isprkuće namjerno vićući Hari Bol na što će oni: "Aj Bog!"

Oma san svatija da smo Ja i Albert ista sorta pa san mu okinija šakomicin iza uva u znak poštovanja i podrške za ovi tradicionalni pričing kaki bi triba bit uvik a on je meni prijateljski odvratija lotosovin stopalon u pridilu grihasta ašrama, ća san svatija ka blagoslov za bramačariju, ali su mi ipak skoro oči ispale šta neznan kako bi objasnija starome jer mi svi kažu da iman ćaćine oči. Ja san bija ponosan ća san naša pravega prijateja u svisnosti Krišne jerbo bez tega nema napredka ća je jasno isto ka i ona da ko ne nosi kopen da njega Krišna ne prima u duhovni svit.

Tako se završava bh Dujino tumaćenje Albert lile i svako ko je ćuje rješit će se želje da razvodnjiva pričing, a nadan se da neće niko jerbo je ovi dnevnik moja privatna stvar a opet kad se negdi pojavin oma dobijen dojam da svi nekako znaju ća san napisa ali san skužija da ima bit da in je Paramatma rekla jerbo nema drugega objašnjenja.

Jor hambl srvant
Bh Duje

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 142 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1069 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::