Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nakon mnogo rođenja i smrti onaj tko ima pravo znanje predaje se Meni, znajući da sam Ja uzrok svih uzroka i sve što postoji. Takva velika duša vrlo je rijetka.  
-- Bhagavad-gita 7.19 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

O razlozima promjene termina i mjesta održavanja ljetnog festivala - Dinanatha d

 
Dragi bhakte, zamoljen sam u ime Odbora za ljetni festival obrazložiti ovogodišnje mjesto i termin održavanja...
 
 

Razlozi su sljedeći:

Otprilike svake treće godine u naš stari termin održavanja ljetnog festivala (krajem kolovoza) uđe Janmastami festival.

Naši duhovni autoriteti rekli su nam kako nije u redu da za to vrijeme velika većina lokalnih lidera bude na ljetnom festivalu dok u lokalnim centrima nema nikoga tko bi organizirao Janmastami festival za bhakte koji nisu u mogućnosti doći. Osim toga, naši predavači većinom su lideri centara u kojima se nalaze Radha Krsna božanstva i oni žele u to vrijeme biti tamo. To nam je predstavljalo nepremostiv problem jer bi praktički svi predavači otišli s kampa jos za vrijeme njegova trajanja.

Nakon odluke o promjeni termina kontaktirali smo Srila Sacinandanu Swamija kako bi skupa pokušali iznaći ovogodišnji termin. Rekao je da njegova mogućnost dolaska na festival postoji samo do 04.08. jer je nakon tog datuma spriječen.

Pojavila se također mogućnost ostanka na istom mjestu kao i lani (u Premanturi), ali samo u terminu od 25.06. do 03.07. Nažalost, taj termin ne odgovara mnogim bhaktama koji studiraju ili su vezani za fakultet jer tada još uvijek imaju obaveza.

Kada je otpala mogućnost ostanka na starom mjestu, potražili smo novu lokaciju. Bilo je više mogućnosti (Podgarić, Topusko, Sesvete), no, nakon svega ipak je odlučeno da se ovogodišnji festival ponovno održi u AC Oštro jer je to ipak morska obala.

Velika je novost da ćemo ove godine imati rezerviran samo za nas cijeli jedan dio kampa kao i prostor za naš veliki šator koji će biti postavljen na posebnom mjestu te bi time u mnogome zadržali privatnost - što je bila glavna pritužba bhakta tijekom prošlog boravka u AC Oštro prije dvije godine.

Nadam se da imamo vašu podršku i razumijevanje.

Ukoliko netko želi podrobnije pojašnjenje o gornjoj temi, može me kontaktirati osobno kada god poželi i na telefon i putem maila.

Vaš sluga, Dinanatha das
Tel: 052/550-636; E-mail: dinanatha.kkd@pamho.net

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 87 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 544 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::