Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Pokušaj saznati istinu prilazeći duhovnom učitelju. Ponizno mu postavljaj pitanja i služi ga. Samospoznate ti duše mogu prenijeti znanje, jer su vidjele istinu.
-- Bhagavad-gita 4.34 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Neslaganje s Darwinom

 
Preuzeto s interneta.
 
 

Neslaganje s Darwinom postaje globalno dok preko 600 znanstvenika iz cijelog svijeta izražavaju svoje sumnje u Darwinovu teoriju

SEATTLE Preko 600 znanstvenika iz cijelog svijeta potpisalo je izjavu u kojoj javno izražavaju svoje sumnje u suvremenu teoriju Darwinovske evolucije. U izjavi koja se na internetu može naći na stranici http://www.dissentfromdarwin.org/ stoji: “Skeptični smo prema tvrdnjama prema kojima slučajne mutacije i prirodna selekcija mogu objasniti složenost života. Treba potaknuti pomno ispitivanje dokaza za Dawinovsku teoriju“.

Najbrže raste dio liste s potpisima znanstvenika izvan SAD-a. Međunarodni znanstvenici čine 12% ukupnih potpisnika, i kao grupa doživjeli su rast od skoro 40% u zadnja četiri mjeseca.

„Potpisao sam izjavu znanstvenog neslaganja s darvinizmom, jer sam u potpunosti uvjeren u nedostatak pravih znanstvenih dokaza u prilog darwinovske dogme,“ rekao je dr. med. Raul Leguizamon, patolog i profesor medicine na Autonomnom sveučilištu Guadalahara u Meksiku.

„U biološkim znanostima, uključujući i medicinu, nitko uopće ne treba darwinizam,“ dodao je Leguizamon. “Darwinizam je međutim potreban za filozofski nastup, jer to je prvenstveno pogled na svijet. I to grozan pogled, kako je govorio Bernard Shaw.”

Lista od 610 potpisnika uključuje članove Nacionalnih akademija znanosti u Rusiji, Češkoj, Mađarskoj, Indiji (Hindustan), Nigeriji, Poljskoj i SAD-u. Mnogi potpisnici su profesori i istraživači na vodećim sveučilištima i međunarodnim istraživačkim institutima poput Sveučilišta Cambridge, Britanskog muzeja prirodne povijesti, Moskovskog državnog sveučilišta, Masaryk sveučilišta u Češkoj, Sveučilišta Hong Kong, Turku Sveučilišta u Finskoj, Autonomnog sveučilišta Guadalahara u Meksiku, Sveučilišta Stellenbosch u Južnoj Africi, Institut de Paléontologie Humaine u Francuskoj, Chitose instituta za znanost i tehnologiju u Japanu, Ben-Gurion sveučilišta u Izraelu, MIT, Smithsoniana i Princetona.

„Neslaganje s darwinizmom je postalo globalno,“ rekao je predsjednik Discovery instituta Bruce Chapman, nekadašnji ambasador UN-a u Beču. “Darwinisti su tvrdili kako svaki znanstvenik u svijetu darwinovsku evoluciju smatra istinitom, ali ubrzo smo u SAD-u počeli otkrivati znanstvenike koji se ne slažu s tom izjavom. Sada otkrivamo stotine i vjerojatno tisuće znanstvenika po cijelom svijetu koji ne potpisuju Darwinowu teoriju.“

Institut Discovery je 2001. objavio listu Znanstvenog neslaganja s darwinizmom, prvenstveno kako bi osporio netočne izjave o darwinovskoj evoluciji koje su promovirane u PBS-ovoj seriji „Evolucija“. Tada su tvrdili kako „Svaki znanstvenik u svijetu vjeruje u istinitost ove teorije.“

Među istaknutim potpisnicima nalazimo člana Nacionalne akademije SAD-a Philipa Skella; člana Američkog udruženja za unaprijeđivanje znanosti Lylea Jensena; evolucijskog biologa i autora udžbenika Stanleya Salthea; Smithsonian Institution evolucijskog biologa i istraživača na Centru za biotehnološke informacije na Nacionalnom institutu za zdravlje Richarda von Sternberga; urednika Rivista di Biologia / Biološkog foruma – najstarijeg biološkog časopisa u svijetu - Giuseppea Sermontija; i embriologa Ruske akademije prirodnih znanosti Leva Beloussova.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 52 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1010 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::