Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onima koji Me uvijek služe s ljubavlju dajem razumijevanje zahvaljujući kojem mogu doći Meni.
-- Bhagavad-gita 10.10 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 16.01.07. 11:30
 

Koprivnica 2006.-pregled događanja

 
 

Koprivnica 2006.-pregled događanja 

   Na zadnjoj bhakti sangi u 2006. godini prisjećali smo se svih naših druženja i gostovanja propovjednika u toj godini pa smo mislili da bi to bilo zgodno staviti i na Portal kako bi i širi krug bhakta bio upoznat s događajima u ovom malom podravskom gradiću.

Pa krenimo redom-u Koprivnici su se uglavnom odvijala dva programa tjedno, a to su bile bhakti-sange i nama-hatte. Ovdje ću se uglavnom osvrnuti na nama-hatte i propovjednike koji su nas posjetili.

   Na početku 2006. godine još smo se uvijek okupljali u klijeti bh. Hrvoja i u siječnju su nas tamo posjetili Girampati Prabhu, Sridhar Prabhu, Ayodya Deva Prabhu teMuktinath Prabhu.

U veljači je bio prvi hodajući harinam u Koprivnici kad su se šestorica bhakta zdušno predali u ovu službu i uspjeli šokirati Podravce nenaviknute na ovakve «pojave». Bio je to, ustvari, uvod u Festival Indije koji je bio te večeri.

   U ožujku su preacheri na nama-hattama bili Mayapur Prabhu i Padamanuttama Prabhu, a u 4. mjesecu otvorili smo prvi Nama-hatta centar u Koprivnici u Pavelinskoj ulici. Lekciju na otvorenju dao je Mayapur Prabhu.

   U svibnju nas je uz Vrindavan Bihari Prabhua i Dharanipati Prabhua posjetio i Kratu Prabhu, Srila Prabhupadov učenik koji je vodio i ceremoniju inicijacije, nakon koje su mnogi susjedi, vidjevši vatru unutar kuće i ljude obučene u plahte, ostali bez teksta. Najviše su zbunjeni ostali stanari koji su živjeli na katu iznad Centra pa tu počinju problemi s njima koji su kasnije i kulminirali iseljenjem iz tog prostora i useljenjem u novu kuću. No prije nego što se to desilo imali smo još jedan Festival Indije te nama-hatte gdje su nam gosti biili Sundarananda Prabhu i Govindananda Prabhu, a na tradicionalnoj fešti u Koprivnici zvanoj Podravski motivi bhakte su imali harinam.

   U međuvremenu se u našem Centru manifestirao i Raghupati Prabhu koji je i danas još uvijek s nama i nezamjenjivi je dio koprivničkog Centra.

Pa da se vratim sada na spomenute probleme sa susjedima s kata. Naime, 12. 8. bhakte su lagano bhajanirali pazeći da ne uznemire stanare na katu međutim gospođi je to ipak bilo preglasno te je zvala policiju. Kad su «dečki» stigli, uvjerili su se da se ovdje ne dešava ništa nezakonito i samo su mogli slegnuti ramnima i otići u neku novu »akciju». No bhaktama je već bilo dosta konstantnih nesuglasica sa susjedima pa su se 15.8. uselili u novu kuću na vrlo dobroj lokaciji (pokraj Podravke) gdje smo i danas.

Tako smo odmah po useljenju nastavili dalje s programima pa su nam u goste došli Yugala Kisor Prabhu, Dharanipati Prabhu, Sundarananda Prabhu, a Brighu Prabhu je držao vrlo lijepi seminar.

   U studenom smo uz preachere Damodar Rati Prabhua te Vrindavan Bihari Prabhua imali i proslavu neznamtočnokoje godišnjice uzimanja sanyase Sridhar Swamija.

   U prosincu smo dobili, uz već postojećeg stanara Raghupati Prabhua, još jednog-Padamanuttama Prabhua. Imali smo i dvije nama-yajne, posjetio nas je i Govindananda Prabhu, a godinu smo ispratili i dočekali novu gromoglasnim kirtanom koji je bio samo jedan dio novogodišnjeg dočeka (uz bhajane, prasadm, lekciju, kviz itd...)

2007. smo započeli novim programima, ali o tome nekom drugom prilikom.

Nadam se da vas je ovaj pregled događanja u prošloj godini inspirirao da nas posjetite ako to već do sad niste učinili!

Vidimo se!

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 99 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 633 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::