Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Svi planeti u materijalnom svijetu, od najvišeg do najnižeg, mjesta su patnje na kojima se odvijaju uzastopno rađanje i umiranje, ali onaj tko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne rađa.
-- Bhagavad-gita 8.16 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Ned, 01.07.07. 10:35
 

Dodatak u vezi kampa u Kraljevici

 
Prijave za Atma-yoga seminare
 
 
Kraljevica - Dodatak novostima u vezi kampa u Kraljevici

Prijave za Atma-yoga seminare

Za one koji žele pohađati Atma-yoga seminare dobro je znati da se mogu prijaviti do 01.07. uz cijenu od 150 kuna po seminaru (2 dijela), a cijena nakon tog datuma će biti 180 kuna.

Prijave su potrebne jer će se materijali i mjesto za seminare Atma-yoge pripremati sukladno broju zainteresiranih bhakta.

Cijena je formirana zbog toga što ovaj program ne spada u "klasičan"
ISKCON-ov program te je namijenjen samo posebnoj kategoriji polaznika
koji žele ozbiljno vježbati Atma-yogu zbog osobnog zdravlja, kako fizičkog
tako i mentalnog ili i sami žele s vremenom početi podučavati Atma-yogu. Sve
po pravilu "što ništa ne košta, ništa niti ne vrijedi."

Nadalje seminari će se računati kao dio pohađanja obuke za trenera Atma-yoge, a traženi iznos je zaista minimalan u odnosu na slične programe koji se nude u Hrvatskoj.

Molimo vas da se za seminare prijavite Dhira Nitai dasu na e-poštu: krsna@surfeu.at ili na broj telefona (00385) 091/3490704 i 095/9019328.
Cijena pojedinog seminara je 150 kuna po osobi za prijave do 01.7.

Seminar "Yoga je najbolja psihologija" u dva dijela:
      1. Kama ville - dizajn uma ili kako um stvara našu virtualnu stvarnost
      2. Atma power yoga i sadhana za um - kako postati duhovni ratnik

Ovi seminari su zamišljeni kako bi učinili um našim najboljim prijateljem i zatim ga potpuno uključili u služenje Krišne i misije Srila Prabhupada. „Yoga znači povezati um sa Svevišnjim!“

 

 

I dio – „Kamaville – dizajn uma ili kako um stvara našu virtualnu stvarnost“

 

U seriji predavanja predstaviti ćemo sustav samkya filozofije te psihologije yoge kako ih je objasnio Atmananda das, nakon što je sakupio sve dostupne informacije iz djela HDG A.C. Bhaktivedante Srila Prabhupada, ponajprije Srimad Bhagavatama, zatim djela HDG Bhakti-tirtha Swamija te drugih izvora.

Tako ćemo po prvi puta sustavno i detaljno predstaviti funkcioniranje najsloženijeg materijalnog stroja, genijalnog izuma Sri Krišne, zvanog naš um te njegovih pokretača lažnog ega i tri gune materijalne prirode. Rastavljajući um na njegove sastavne dijelove te različite funkcije biti ćemo u stanju shvatiti kako nastaje naša materijalna, virtualna (iluzorna) stvarnost. Moći ćemo shvatiti um kao zasebni identitet unutar nas, što je osnovni preduvjet za odvajanje od uma. Također ćemo upoznati različite nivoe lažnog poistovjećivanja odnosno napretka na putu samospoznaje na osnovu revolucionarnog koncepta Atmanande dasa. Nakon ovog teoretskog seminara u drugom seminaru ćemo kroz Atma-yogu praktično upoznati tehnike odvajanja od uma, adresiranja uma kao zasebne osobe te uspostavljanja prijateljskog odnosa s umom. To je osnovni preduvjet za pozorno i fokusirano slušanje maha-mantre!

II dio - „Atma Power Yoga i Sadhana za um – kako postati duhovni ratnik

Power yoga su setovi dinamičnih vježbi proistekli iz Asthanga Vinyasa Yoge, kako ju je podučavao veliki Sri Vaisnava yogi Krishnanamacarya. To je za razliku od hatha yoge dinamična yoga povezana s posebnim načinom disanja (ujjaya disanje). Nije potrebno predznanje iz yoge. Poželjno ponijeti specijalni podmetač za power yogu (koji prianja uz pod i ne proklizava prilikom izvođenja vježbi). Cilj je praktično spoznati da nismo ovo tijelo te ojačati i fokusirati um prije sadhane za um.

Sadhana za um ili „Kako postati duhovni ratnik“ je moćan program Atma-yoga psihologije. Uključuje bazične pripreme za meditaciju, odnosno pratyaharu (povlačenje osjetila prema unutra), jednostavne pranayama vježbe, unutarnji dijalog s umom, promatranje kretanja uma, kontemplaciju, otvaranje 4 centra za govor (vak na sanskritu) te mantranje Gauranga mantre. Cilj je učiniti um najboljim prijateljem kako bi se fokusirao na mantru. Svi yoga spisi izjavljuju da bez kontrole uma meditacija, a pogotovo japa ili mantra meditacija nije moguća! Nakon ovog seminara vaše mantranje više neće biti isto!

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 58 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 563 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::