Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Čak i ako se smatra da si najgrješniji od svih grješnika, ako se nalaziš na brodu transcendentalnog znanja bit ćeš sposoban prijeći ocean bijede.
-- Bhagavad-gita 4.36 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Pet, 21.12.07. 13:40
 

Glory of India - by Devarsi Narada das

 
 

Glory of India


Partha sarati ISKCON hram. Gita Jayanti na ekadasi, dan kada je izgovorena Bhagavad Gita, i to nedaleko odavde na polju Kuruksetre. Dok je cijeli Delhi u sumaglici i vrlo niskoj temperaturi - unutar hrama "vrela" atmosfera. Kirtan u tijeku, vodi ga Lokanath Swami, a entuzijastični brahmacariji skaču s velikim osmijesima.

Kao što moj prijatelj, direktor Metroa, može procijeniti (kako on kaže) u svakom shoping centru kakav je promet samo promatrajući blagajne i ljude koji prilaze s košaricama, tako i ja čim vidim ozračje u kirtanu odmah znam sve. Znam da im se broj novih mladih bhakta povećao (puno ih je između 17 i 25 godina), znam da im dobro ide sankiratan (u ovom maratonu su obarali rekorde) jer im se to vidi po sjaju iz lica. Tako su lijepi, dražesni, razigrani i non-stop se smiju. Pravilno građeni zubi, svi pucaju od zdravlja - baš onakvi kakvim je opisao brahmacarije Bhakti Vikas Swami u svojoj knjizi. Strahovita energija. Nakon lekcije Lokanath Swamija počinje se recitirati Bhagavad Gita. Pun hram malih stolića na kojima stoje knjige i svi zajedno u glas recitiraju.


Patha Sarati (vozač Arjunine kočije) je tu osobno prisutan s Radharani. Tu su i Laksman, Sita, Hanuman s Ramom u sredini. Jako dobro osvijetljeni Gaura Nitai. Kad god dođem u Delhi osjetim ono isto snažno ozračje koje se osjeća samo na par još mjesta: Vrindavan, Mumbay i Mayapur.


Jeste li znali da ako u Delhiju sjednete pored vyasasana Šrila Prabhupada i mantrate - možete gledati Radhu i Krišnu dok izgovarate Hare Krišna... i Situ Ramu na Hare Rama, Hare Rama... Ovakvo iskustvo možete doživjeti i u Mumbaiju, no za to morate dobro naći poziciju kod Šrila Prabhpade da vam ne smetaju stupovi.

Sretna vam Gita Jayanti (pročitajte danas nešto iz Gite! Ja ću isto!)

Vaš sluga Devarsi Narada das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 93 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 484 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::